CHAMPIONS LEAGUE

Φλόρες: "Κυνηγάμε την πρωτιά"

Φλόρες: "Κυνηγάμε την πρωτιά"
Φλόρες

Ο Κίκε Σάντσεθ Φλόρες τόνισε πως περιμένει πιο οργανωμένο και μεθοδικό τον Ολυμπιακό, σε σχέση με το παιχνίδι του "Γεώργιος Καραϊσκάκης"

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του Κίκε Φλόρες:

-Είχατε πει μετά από το πρώτο παιχνίδι στην Αθήνα ότι είδατε έναν επιθετικό και αναρχικό Ολυμπιακό. Πώς τον περιμένετε αύριο;
" Είναι μια ομάδα με πολλούς και καλούς ποδοσφαιριστές, όπως ο Καστίγιο και ο Ριβάλντο. Στα τελευταία ματς εκτός έδρας είναι πιο οργανωμένος και μεθοδικός από πλευράς τακτικής. Τέτοιον Ολυμπιακό περιμένω να δω αύριο".

-Σε πόσο δύσκολη θέση βρίσκεται ένας προπονητής με τόσες απουσίες;
" Είναι πιο αγχωμένος. Νιώθω το βάρος των δυσκολιών, αισθάνομαι την πίεση, αλλά είμαι και αισιόδοξος. Υπάρχει δηλαδή άγχος, πίεση και αισιοδοξία".

-Θα θέλατε να αποκαλύψετε την αυριανή ενδεκάδα ή τουλάχιστον ένα μέρος από τα πλάνα σας; Θα παίξει ο Βίγια;
" Ούτε σ' εσάς, ούτε στους άλλους 20 με 30 συναδέλφους σας εδώ μέσα πρόκειται να πω τίποτα".

-Θέλετε να πείτε κάτι για τον Ριβάλντο για τον οποίο το αυριανό θα είναι πιθανότατα το τελευταίο του ματς επί ισπανικού εδάφους; Θυμάστε το ψαλιδάκι που είχε βάλει στην Βαλένθια με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα πριν από μερικά χρόνια;

" Το θυμόμαστε το ψαλιδάκι και μάλιστα πολύ καλά... Με αρνητική διάθεση βέβαια... Τον έχουμε σε υψηλή εκτίμηση. Και ως παίκτης και ως προπονητής έχω παίξει εναντίον του. Θεωρώ ότι μπορεί να κρίνει ένα παιχνίδι. Να παίξει αποφασιστικό ρόλο στην εξέλιξή του".

-Το αυριανό ματς το έχετε στήσει θεωρώντας ότι η Βαλένθια έχει προκριθεί ή έχετε άγχος για την 1η θέση;
" Κυνηγάμε την πρώτη θέση. Θέλουμε να έχουμε μια ολοκληρωμένη πρώτη φάση. Θέλουμε να κερδίσουμε το ματς. Θα προσπαθήσουμε να βγάλουμε την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα. Αυτός είναι ο στόχος μας".

-Θα θέλατε η ομάδα να χτυπήσει τη γροθιά της στο τραπέζι σ' αυτό το παιχνίδι;
" Είμαι ορθολογικός στη σκέψη μου. Μπορείς να απαιτήσεις κάποια πράγματα και κάποια άλλα όχι. Η ομάδα περιμένω ν' αρχίσει καλά όπως με τη Σεβίλλη και να κυνηγήσει τη νίκη. Θα ήθελα πολλά περισσότερα πράγματα, αλλά θα ήταν ουτοπικό να πιστεύεω ότι θα κάνουμε αύριο το παιχνίδι της ζωής μας. Θέλουμε να κάνουμε ένα παιχνίδι καλό, σωστό και να βρούμε την εμπιστοσύνη μας. Είμαι ρεαλιστής. Θέλω να κάνω όσο το δυνατόν πιο καλό ματς και να νικήσουμε".

-Η σύσκεψη με τον τεχνικό διευθυντή σήμερα το απόγευμα θα βελτιώσει τη σχέση σας;
" Την πρότεινα μετά τον αγώνα με τη Σεβίλλη επειδή έχω ένα όραμα για την ομάδα. Την άποψή μου είμαι υποχρεωμένος να τη λέω. Έχω υποχρέωση να κάνω την ανάλυση της κατάστασης στους διοικούντες και τους υπεύθυνους. Πρέπει να παρουσιάσω και το πριν και τώρα. Αυτή είναι η δουλειά μου. Αν δεν το έκανα θα ήμουν ανεγκέφαλος. Είμαι υποχρεωμένος να πω τη διάγνωση της κατάστασης της ομάδας στους υπεύθυνους. Δεν μπορώ να μείνω στο περιθώριο και να σταβρώσω τα χέρια".

-Εγκρίνετε την πιθανή παραχώρηση του Ταβάνο τον Ιανουάριο;
" Είναι κάποιοι παίκτες, όπως ο Βιθέντε και ο Μπαράχα, που έχουν ξεπεράσει τον τραυματισμό τους, αλλά δεν είναι σε θέση να παίξουν ακόμα. Αυτό που δεν σκέφτομαι τώρα είναι να μειωθούν οι παίκτες που έχω στη διάθεσή μου. Ο Ταβάνο είναι σε θέση να παίξει. Δεν ξέρω πόσο, αλλά μπορεί να παίξει".

-Τί έχετε να σχολιάσετε για τα όσα είπε ο διαιτητής της αναμέτρησης με την Σεβίλλη;
" Εδώ και ημέρες σκεφτόμαστε το αντίθετο απ' αυτό που σκέφτεται ο Μεχία Ντάβιλο".

-Τί σκέφτεστε για το μέλλον σας στην ομάδα; Τί θέλετε να κάνετε από εδώ και στο εξής;
" Είμαι μετριοπαθης και δεν θέλω να πάω για τα Όσκαρ. Αυτό που συμβαίνει στις περισσότερες ομάδες είναι ότι όταν πάνε καλά τα πράγματα αφήνονται στην τύχη τους. Εγώ δεν θέλω να γίνεται αυτό".

-Μετά από τη διάγνωση της κατάστασης στην ομάδα που θα πείτε σήμερα στον Καρμπόνι, θα δεχόσασταν ένα όχι σ' αυτά που θα πείτε;
" Όταν εκθέτω στους διευθύνοντες τα αιτήματα ξέρω πώς έχει η κατάσταση. Ήξερα ότι είναι δύσκολο να πουν ναι αν την ίδια ανάλυση την έκανα πριν από δύο μήνες. Τότε θα ήταν διαφορετικά. Σήμερα είναι δύσκολη η κατάσταση. Κατανοώ την πολιτική της ομάδας και την σέβομαι απόλυτα".

-Ήταν ανάγκη να γίνει αυτή η σύσκεψη πριν από το ματς του Τσάμπιονς Λιγκ;
" Η σύσκεψη θα έχει εξυγιαντικό χαρακτήρα για την ομάδα και όλους μας. Όλοι θα βγουν κερδισμένοι. Είναι καλό τα πράγματα να λέγονται κατά πρόσωπο. Όταν το κουβεντιάζουμε αυτό δεν μπορεί να είναι κακό. Θα μπορούσε να γίνει χθες, μεθαύριο ή οποιαδήποτε άλλη μέρα. Δεν είναι μια σύσκεψη έκτακτης ανάγκης. Είναι φυσιολογική και εξυγιαντική για την ομάδα. Αν όλοι εκθέσουμε τις απόψεις μας θα είναι πιο εύκολο να καταλάβουμε την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε. Είναι βασικό να έχουν οι διευθύνοντες μια καθαρή εικόνα. Δεν έχει να κάνει με μια παρόμοια σύσκεψη που είχε γίνει πριν από 4 μήνες".

-Νιώθεις σίγουρος στη θέση σου;
" Αισθάνομαι σίγουρος για τον ευατό μου. Εκτίθομαι στις απόψεις όλων, όμως είμαι σίγουρος για τον εαυτό μου. Η δουλειά μου μπορεί να έχει διάρκεια ακόμα 15 ή 16 χρόνια ή και παραπάνω. Πού θα είμαι τότε θα το δούμε. Δεν μπορούμε να το ξέρουμε τώρα. Αυτό που κάνω, το κάνω με σιγουριά πάντως".

Μπαράχα: "Το μυαλό μας στον Ολυμπιακό"
Τους ποδοσφαιριστές της Βαλένθια εκπροσώπησε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ο Ρούμπεν Μπαράχα. Αναλυτικά:

-Πόσο μεγάλο ρόλο παίζουν οι απουσίες; Είναι σημαντικό το ματς με τον Ολυμπιακό ή σκέφτεστε περισσότερο αυτό με την Ρεάλ;
" Για μας είναι σημαντικά και τα δύο ματς. Και οι ίδιοι αγώνες έχουν σημασία. Εμείς θέλουμε να πάρουμε την 1η θέση του ομίλου, ενώ ο Ολυμπιακός την 3η που οδηγεί στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Πρώτα έχουμε το μυαλό μας στο αυριανό ματς και μετά θα σκεφτούμε τον αγώνα με τη Ρεάλ".

-Τί εικόνα έχεις σχηματίσει για τον Ολυμπιακό στο πρώτο ματς; Πόσο διαφορετικό τον περιμένεις αύριο;
" Η εικόνα που έχω από το πρώτο ματς είναι ότι ο Ολυμπιακός είναι μια πολύ καλή ομάδα. Ήταν ένα συναρπαστικό ματς με σκαμπανεβάσματα. Ελέγξαμε το πρώτο μέρος, αλλά μετά ο Ολυμπιακός μας δημιούργησε πολλά προβλήματα. Περιμένω έναν επικίνδυνο Ολυμπιακό. Θέλει την 3η θέση και θα κάνει ό,τι μπορεί για να την πάρει. Περιμένω σίγουρα μια πολύ ενδιαφέρουσα αναμέτρηση".

-Θα ήθελες να κάνεις ένα σχόλιο για τον Ριβάλντο, ο οποίος πιθανότατα παίζει το τελευταίο του ματς επί ισπανικού εδάφους αφού την επόμενη χρονιά θα γυρίσει στην πατρίδα του;
" Πιστεύω ότι είναι ένας εξαιρετικός παίκτης και έπαιξε εξαιρετικά και στην Ισπανία και τώρα που βρίσκεται στην Ελλάδα. Διαθέτει πολύ μεγάλη ποιότητα στο παιχνίδι του. Ειναι επικίνδυνος παίκτης και στις στημένες φάσεις και κατά τη διάρκεια του αγώνα. Έχει υψηλή ποιότητα. πιστεύω ότι αύριο θα θέλει να δείξει το κάτι παραπάνω".

-Ποιούς παίκτες του Ολυμπιακού ξεχωρίζεις, πλην του Ριβάλντο;
" Πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός έχει σπουδαίους παίκτες, ειδικά στη μεσαία γραμμή. Πέρα απ' τον Ριβάλντο λοιπόν υπάρχουν κι άλλοι που μπορούν να δημιουργήσουν κινδύνους για εμάς".

-Τί φταίει για τους πολλούς τραυματισμούς της ομάδας;
" Ελπίζω ότι απλώς είναι μια κακή συγκυρία που έχουν μαζευτεί τόσοι πολλοί και σοβαροί τραυματισμοί. Ελπίζω να περάσει".

-Σε τί φυσική κατάσταση είσαι; Μπορείς να αντέξεις δύο ματς την εβδομάδα;
" Έκανα σκληρή προπόνηση για να είμαι με τους συναδέλφους μου στο ίδιο επίπεδο. Σκοπός μου είναι ν' αρχίσω να παίζω και να δω σε τί φυσική κατάσταση βρίσκομαι. Δεν ξέρω αν θα είμαι ικανός για να παίξω 50 ή 90 λεπτά".

-Με την πρόκριση ξεκαθαρισμένη στο Τσάμπιονς Λιγκ, μήπως θα έχετε περισσότερο το μυαλό σας στο ματς με την Ρεάλ για το πρωτάθλημα;
" Το πιο σημαντικό είναι το ματς με τον Ολυμπιακό τώρα για να κερδίσουμε την πρώτη θέση του ομίλου. Μ' αυτή μπορείς να αποφύγεις δυνατές ομάδες στην επόμενη και κινδύνους. Στους "16" μπορούμε να παίξουμε με πιο εύκολο αντίπαλο. Γι' αυτό έχει σημασία να βγεις πρώτος στον όμιλό σου. Είναι σημαντικό να κερδίσουμε άυριο τους τρεις βαθμούς και την πρώτη θέση. Μετά θα σκεφτούμε το ματς με την Ρεάλ".

-Στην προπόνηση ήσασταν ζωηροί και με διάθεση. Φαινόσασταν σα να θέλατε να δείξετε ότι έχετε δύναμη για να συνεχίσετε. Μηπως το αυριανό ματς είναι στο μυαλό σας ως το ιδανικό για να βελτιώσετε την ψυχολογία σας ενόψει της Ρεάλ;
" Σίγουρα θεωρώ ότι το αυριανό ματς μπορεί να μας ανεβάσει το ηθικό για να παίξουμε στο "Μπερναμπέου" με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις. Με την πρώτη θέση κλεισμένη πας να παίξεις με την Ρεάλ με άλλη διάθεση".

-Υπάρχει εξήγηση για τους συνεχείς τραυματισμούς;

" Όλα τα αποδίδω στην ατυχία. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση. Με την εμπειρία μου πιστεύω ότι ένας τραυματισμός μπορεί να γίνει μετά από ένα κακό πάτημα και χτύπημα. Δεν έχει να κάνει με τον φυσιοθεραπευτή ή το γιατρό. Το κακό είναι ότι έχει συμβεί κατ' εξακολούθηση τις τελευταίες εβδομάδες και γι' αυτό μας έχει ρίξει ψυχολογικά. Δεν μπορώ να αποδώσω τους τραυματισμούς σε κακή φυσική κατάσταση. Είναι χτυπήματα, στραβοπατήματα και παρόμοια πράγματα".

-Ανεξάρτητα από τους τραυματισμούς, είναι η ομάδα έτοιμη να βγει από την ατυχία;
" Είναι δυνατή, ανταγωνιστική και μπορεί να ξεπεράσει τις δυσκολίες και τις ανωμαλίες. Δεν είναι νορμάλ να έχεις τόσους τραυματίες. Ούτε αυτό πάντως μπορεί να χρησιμεύσει ως δικαιολογία. Έχουμε ποιότητα να αντεπεξέλθουμε κι έχουμε εμπιστοσύνη να την ξεπεράσουμε. Σ' αυτό βασιζόμαστε. Πρέπει να κρατήσουμε την ομάδα στο επίπεδο που είναι".

-Πώς είσαι εσύ τώρα; Δεν έχουμε δει τον Μπαράχα 100%.
" Το είπα και πριν. Δεν ξέρω αν είμαι σε θέση να παίξω 50 ή 90 λεπτά. Θα το δείξει ο χρόνος. Δύο εβδομάδες τώρα κάνω προπόνηση. Σιγά σιγά αρχίζω να παίζω και θα δούμε".

-Όταν σε ρωτάνε για τον Ριβάλντο θυμάσαι εκείνο το ψαλιδάκι που σας είχε βάλει και σας είχε αφήσει εκτός Τσάμπιονς Λιγκ;
" Δεν το ξεχνάς εύκολα αυτό... Είναι τόσο εξαιρετικό. Δεν είναι νορμάλ να βλέπεις τέτοια πράγματα στο γήπεδο. Ο Ριβάλντο φόρεσε τη φανέλα του Θεού εκείνη τη μέρα και κέρδισε μόνος του το παιχνίδι. Ελάχιστοι παίκτες στον κόσμο μπορούν να κάνουν τέτοια πράγματα. Ήταν κρίμα για μας... Ελέγχαμε εκείνο το ματς".

-Δεν είναι όμως τώρα ο ίδιος Ριβάλντο μ' εκείνον...
" Αυτό που έκανε τότε μπορούν να το κάνουν λίγοι στον πλανήτη. Κανένας δεν είναι ίδιος κάθε χρονιά. Δεν είναι τυχαίος παίκτης και μπορεί να μας βάλει σε μεγάλους κινδύνους αύριο".

-Πώς σκέφτονται οι παίκτες της Βαλένθια για το αυριανό ματς; Επηρεάζονται από τις διαφωνίες του προπονητή και του τεχνικού διευθυντή;
" Θέλουμε να κερδίσουμε. Δεν θέλω να πω αν υπάρχουν διαφορές μεταξύ προπονητή και τεχνικού διευθυντή".

















































































TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ