SERIE A

Φιορεντίνα - Τζένοα 6-0: Έστησε πάρτι και ανέβηκε στην 6η θέση

Ο Ντούσαν Βλάχοβιτς με τη φανέλα της Φιορεντίνα σε αγώνα της Serie A κόντρα στην Τορίνο | 28 Αυγούστου 2021
Ο Ντούσαν Βλάχοβιτς με τη φανέλα της Φιορεντίνα σε αγώνα της Serie A κόντρα στην Τορίνο | 28 Αυγούστου 2021 @2021 RICCARDO DE LUCA/AP IMAGES

Η Φιορεντίνα έκανε σάκο του μποξ την Τζένοα επικρατώντας με το εκκωφαντικό 6-0 στο Αρτέμιο Φράνκι και έπιασε την Ρόμα στην 6η θέση της βαθμολογίας της Serie A που δίνει το τελευταίο εισιτήριο για την έξοδο στην Ευρώπη.

Μετά από το βαρύ 0-4 στο Τορίνο από την τοπική ομάδα, η Φιορεντίνα αντέδρασε δυναμικά στο Coppa Italia διαλύοντας με 5-2 εκτός έδρας την Νάπολι και παίρνοντας το εισιτήριο για τα προημιτελικά και το βράδυ της Δευτέρας (17/1) άστραψε και βρόντηξε.

Θύμα της η Τζένοα, με την ομάδα του Βιντσέντζο Ιταλιάνο να θριαμβεύει με το εντυπωσιακό 6-0 στο "Αρτέμιο Φράνκι" στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Serie A και να αναρριχάται στην 6η θέση της βαθμολογίας με 35 πόντους, όσους έχει και η Ρόμα.

Ο Ντούσαν Βλάχοβιτς προσπάθησε στο 11ο λεπτό να νικήσει τον Σαλβατόρε Σιρίγκου με εκτέλεση αλά Πανένκα από την άσπρη βούλα όμως είδε τον κίπερ της Τζένοα να μπλοκάρει, αστοχώντας έτσι στο 13ο πέναλτι που εκτέλεσε σε ματς της Serie A μετά από 12 επιτυχημένες εκτελέσεις.

Αυτό πάντως δεν πτόησε τους βιόλα, που ήταν απολαυστικοί στη συνέχεια και το φινάλε του πρώτου μέρους τούς βρήκε να έχουν προβάδισμα τρίων γκολ από τους Οντριοθόλα (15'), Μποναβεντούρα (34') και Μπιράγκι (απίστευτη εκτέλεση φάουλ στο 42').

Στο 51ο λεπτό το "Φράνκι" σηκώθηκε στο πόδι, με τον Βλάχοβιτς να κάνει εκπληκτικό κοντρόλ και να γράφει το 4-0 με θαυμάσια λόμπα, για να φτάσει τα 17 γκολ στη φετινή Serie A και να γίνει μόλις ο δεύτερος παίκτης των βιόλα που βρίσκει δίχτυα σε επτά διαδοχικά εντός έδρας ματς πρωταθλήματος, μετά τον Αλμπέρτο Τζιλαρντίνο (2008).

Ο καπιτάνο Μπιράγκι έκανε δύο τα προσωπικά του γκολ στο παιχνίδι στο 69', ξανά με εκτέλεση φάουλ, ανεβάζοντας και άλλο το δείκτη του σκορ, ενώ το πάρτι της ομάδας της Τοσκάνης και συνάμα το μαρτύριο της γκριφόνε ολοκληρώθηκε στο 77', με τον Τορέιρα να διαμορφώνει το τελικό 6-0.

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ: Τερατσάνο, Οντριοθόλα, Μιλένκοβιτς, Ίγκορ, Μπιράγκι (70' Τέρζιτς), Μποναβεντούρα (70' Ντάνκαν), Τορέιρα (80' Πούλγκαρ), Μάλε, Γκονσάλες (70' Καγεχόν), Βλάχοβιτς, Σαπονάρα (70' Ικονέ)

ΤΖΕΝΟΑ: Σιρίγκου, Χέφτι, Όστιγκαρντ, Βανχόιζντεν, Καλαφιόρι (46' Μπάνι), Στουράρο (46' Εκουμπάν), Μπαντέλ, Γκαλντάμες, Πορτανόβα (46' Μελεγκόνι), Γεμπόα (68' Καϊσέδο), Ντέστρο (80' Μπούκσα)

Τα αποτελέσματα της 22ης αγωνιστικής:

Τα highlights:

Σαλερνιτάνα - Λάτσιο 0-3

Σαμπντόρια - Τορίνο 1-2

Γιουβέντους - Ουντινέζε 2-0

Σασουόλο - Βερόνα 2-4

Βενέτσια - Έμπολι 1-1

Ρόμα - Κάλιαρι 1-0

Αταλάντα - Ίντερ 0-0

Μίλαν - Σπέτσια 1-2

Μπολόνια - Νάπολι 0-2

Η βαθμολογία της Serie A:

Η επόμενη αγωνιστική:

TAGS SERIE A ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ