ΙΤΑΛΙΑ

Νάπολι - Φιορεντίνα 2-5 παρ.: Έκανε πάρτι στην παράταση σε ένα παιχνίδι με τρεις κόκκινες

Ο Ντούσαν Βλάχοβιτς στο Αρτέμιο Φράνκι στην αναμέτρηση της Φιορεντίνα με την Τορίνο
Ο Ντούσαν Βλάχοβιτς στο Αρτέμιο Φράνκι στην αναμέτρηση της Φιορεντίνα με την Τορίνο © 2022 RICCARDO DE LUCA/ASSOCIATED PRESS

Η Φιορεντίνα επικράτησε 5-2 της Νάπολι στην παράταση σε ένα παιχνίδι με αλλαγές συναισθημάτων και τρεις κόκκινες κάρτες και πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Coppa Italia.

Την πρόκρισή της για τα προημιτελικά του Coppa Italia πανηγύρισε η Φιορεντίνα. Η ομάδα του Βιντσέντζο Ιταλιάνο πανηγύρισε τη νίκη με 5-2 κόντρα στη Νάπολι στο Ντιέγκο Μαραντόνα σε ένα ματς που κρίθηκε στην παράταση. Μάλιστα, το παιχνίδι είχε τρεις κόκκινες κάρτες, δύο για τους παρτενοπέι, μία για τους φιλοξενούμενους. Στην επόμενη φάση θα βρει απέναντι της την Αταλάντα.

Η Φιορεντίνα ήταν εκείνη που άνοιξε το σκορ στο 41ο λεπτό με ωραίο του Βλάχοβιτς, έπειτα από πάσα του Σαπονάρα από τα αριστερά. Η απάντηση της Νάπολι ήταν όμως άμεση. Οι παρτενοπέι εκμεταλλεύτηκαν λάθος των αντιπάλων, ο Πετάνια πάτησε περιοχή, η μπάλα έπειτα από κόντρες έφτασε στον Μέρτενς, ο οποίος με ένα πανέμορφο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Τα πράγματα φάνηκαν να δυσκολεύουν για τη Φιορεντίνα. Ο Ντραγκόβσκι στο 45+2' ανέτρεψε τον Ελμάς που βγήκε σε θέση τετ α τετ εκτός περιοχής και είδε την απευθείας κόκκινη κάρτα. Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τρόπο να σκοράρουν. Στο 57' ο Μπιράγκι εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ, η μπάλα χτύπησε στο τείχος, ήρθε ξανά στα πόδια του και με ωραίο σουτ έκανε το 2-1.

Μάλιστα, η Νάπολι έμεινε επίσης με εννέα παίκτες εξαιτίας αποβολής του Λοσάνο στο 84', ενώ δεύτερη κίτρινη κάρτα είδε και ο Φάμπιαν Ρουίζ στο 90+3'. Παρόλ' αυτά ο Πετάνια μπόρεσε να στείλει το παιχνίδι στην παράταση με γκολ στο 90+5', έπειτα από ασίστ του Μέρτενς από τα δεξιά.

Στην παράταση η Φιορεντίνα εκμεταλλεύτηκε την αριθμητική της υπεροχή και πέρασε ξανά μπροστά στο σκορ. Ο Μαλέ έβγαλε την ασίστ από τα αριστερά, ο Βενούτι έκανε την κίνηση στο δεύτερο δοκάρι και με ωραίο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-3. Στο 108' μπήκε και τέταρτο γκολ των βιόλα με πλασέ του Πιόντεκ από κοντά, έπειτα από ασίστ του Βενούτι. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Μαλέ στο 119' για το 5-2.

Νάπολι: Οσπίνα (46' Μερέτ), Γκουλάμ, Ραχμάνι, Τουανζέμπε, Ντι Λορέντζο, Λομπότκα (90+1' Κιόφι), Ντέμε, Ελμάς, Μέρτενς, Πολιτάνο (64' Λοσάνο), Πετάνια (94' Χεσούς).

Φιορεντίνα: Ντραγκόβσκι, Βενούτι, Μιλένκοβιτς, Νάσταζιτς (90' Χούλιο), Μπιράγκι, Καστροβιλί (90' Μποναβεντούρα), Τορέιρα, Ντάνκαν, Γκονζάλες (90' Ικονέ), Βλάχοβιτς (73' Πιόντεκ), Σαπονάρα (46' Μαλέ).

Coppa Italia: Τα αποτελέσματα της φάσης των 16

Τα ζευγάρια των προημιτελικών

  1. Γιουβέντους ή Σαμπντόρια - Σασουόλο ή Καλιαρι
  2. Φιορεντίνα - Αταλάντα
  3. Μίλαν ή Τζένοα - Λάτσιο ή Ουντινέζε
  4. Λέτσε ή Ρόμα - Έμπολι ή Ίντερ

Τα ζευγάρια των ημιτελικών

  • Νικητής 1 - Νικητής 2
  • Νικητής 3 - Νικητής 4
TAGS ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΝΑΠΟΛΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ