SERIE A

Φιορεντίνα - Μίλαν 4-3: Ο Ιμπραχίμοβιτς δεν μπόρεσε να αποτρέψει την πρώτη ήττα

Ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς με τη φανέλα της Μίλαν
Ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς με τη φανέλα της Μίλαν @2021 ANTONIO CALANNI/AP IMAGES

Ο Ιμπραχίμοβιτς σκόραρε δύο γκολ στο "Φράνκι" όμως δεν ήταν αρκετά για να γλιτώσουν την Μίλαν από την πρώτη ήττα της στη φετινή Serie A, με την Φιορεντίνα να επιβάλλεται με 4-3 με ηγέτη τον εκπληκτικό για ένα ακόμα ματς μεσα στο 2021, Βλάχοβιτς.

Το εκπληκτικό αήττητο σερί της Μίλαν από την εκκίνηση της φετινής Serie A (10 νίκες - 2 ισοπαλίες) έλαβε τέλος στην Τοσκάνη. Για αυτό φρόντισε η Φιορεντίνα του φοβερού και τρομερού Ντούσαν Βλάχοβιτς που οδήγησε τους βιόλα στο εντυπωσιακό 4-3 με δύο γκολ και μία ασίστ, με τους ροσονέρι από την πλευρά τους να βρίσκονται με τρία γκολ πίσω στο σκορ με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα και έκτοτε να τρέχουν να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα αλλά παρά την τεράστια προσπάθεια του Ιμπραχίμοβιτς (δύο γκολ) να μην παίρνουν κάτι από το ματς.

Το πρώτο ημίχρονο βρήκε την Φιορεντίνα να κυριαρχεί και να πηγαίνει στα αποδυτήρια με δύο γκολ αβαντάζ, παίρνοντας το προβάδισμα στο 15' με τον Ντάνκαν μετά από παιδικό σφάλμα του Ταταρουσάνου (έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του σε έξοδό του σε ανύποπτη φάση) και τον Σαπονάρα να εκτελεί τον Ρουμάνο με θαυμάσιο φαλτσαριστό σουτ στο 45+1'.

Όσο για το δεύτερο ημίχρονο, αυτό ήταν μία άτυπη μονομαχία μεταξύ των πρώτων κανονιών των δύο ομάδων, με τον Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς να σκοράρει δις στο 62' και στο 67' και τον Ντούσαν Βλάχοβιτς να βρίσκει δίχτυα στο 60' και στο 85', για να έρθει στο φινάλε των καθυστερήσεων (90+6') ο Βενούτι με αυτογκόλ για να διαμορφώσει το τελικό 4-3.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο εκπληκτικός Βλάχοβιτς έφτασε τα 27 γκολ μέσα στο 2021 με την Φιορεντίνα, ισοφαρίζοντας το σχετικό ρεκόρ στην ιστορία του συλλόγου (τόσα είχε πετύχει ο θρυλικός Σουηδός Κερτ Χάμριν το 1960), ενώ τη φετινή χρονιά ο μοναδικός στα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα που έχει μεγαλύτερο αριθμό γκολ από τον Σέρβο είναι ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι.

Στον αντίποδα, ο "Ίμπρα" έγινε ο γηραιότερος παίκτης που πετυχαίνει 2+ γκολ σε αγώνα της Serie A και ο πρώτος 40χρονος που σκοράρει 2+γκολ σε ένα παιχνίδι στα πέντε μεγαλύτερα πρωταθλήματα της Γηραιάς Ηπείρου (40 ετών και 48 ημερών).

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ: Τερατσάνο, Οντριοθόλα, Βενούτι, Ίγκορ, Μπιράγκι, Μποναβεντούρα (69' Καστροβίλι), Τορέιρα, Ντάνκαν (90' Μάλεχ), Καγεχόν (69' Γκονσάλες), Βλάχοβιτς, Σαπονάρα

ΜΙΛΑΝ: Ταταρουσάνου, Καλούλου (57' Φλορέντσι), Κιάερ, Γκάμπια, Ερναντέζ, Τονάλι (74' Μπενασέρ), Κεσιέ, Σαλεμάκερς (57' Μεσίας), Ντίαθ (57' Ζιρού), Λεάο (80' Κρούνιτς), Ιμπραχίμοβιτς

Τα αποτελέσματα της 13ης αγωνιστικής

Τα καλύτερα στιγμιότυπα

Αταλάντα - Σπέτσια 5-2

Λάτσιο - Γιουβέντους 0-2

Η βαθμολογία

Το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής

S24 Bet - Το Στοίχημα επιστρέφει στο SPORT24

Το SPORT24 απέκτησε νέα ενότητα με έγκυρο και μοναδικό περιεχόμενο για το Στοίχημα! Προγνωστικά στοιχήματος, προτάσεις και αναλύσεις με την υπογραφή του SPORT24 και της έμπειρης ομάδας δημοσιογράφων του. Καθημερινό περιεχόμενο με προτάσεις για το στοίχημα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ στο S24 BET.

TAGS SERIE A ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΤΑΛΙΑ ΜΙΛΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ