FIFA

FIFA: "Θα αναλύσουμε την απόφαση πριν σχολιάσουμε περαιτέρω"

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο
Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο © 2022 MARTIN MEISSNER / AP IMAGES

Η FIFA απέφυγε να γίνει συγκεκριμένη σχετικά με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου σχετικά με τη δυνατότητα φορέων να δημιουργήσουν ποδοσφαιρικές διοργανώσεις ανταγωνιστικές ως προς τις δικές της.

Η FIFA εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία τοποθετήθηκε πολύ γενικά για τη λειτουργία της, ύστερα από την ανακοίνωση της ετυμηγορίας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου σχετικά με την υπόθεση της European Super League.

Η παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία αναφέρθηκε στις αρχές που προβλέπονται στο καταστατικό της και υποστήριξε ότι πρώτα θα συζητήσει με τους εταίρους της και στη συνέχεια θα σχολιάσει περαιτέρω.

Η ανακοίνωση της FIFA

"Η FIFA καταγράφει την απόφαση που εκδόθηκε σήμερα από το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την European Superleague Company SL.

Η FIFA θα αναλύσει τώρα την απόφαση σε συντονισμό με την UEFA, τις άλλες συνομοσπονδίες και τις ομοσπονδίες μέλη, πριν σχολιάσει περαιτέρω.

Σύμφωνα με το καταστατικό της, η FIFA πιστεύει ακράδαντα στην συγκεκριμένη φύση του αθλητισμού, συμπεριλαμβανομένης της πυραμιδικής δομής –η οποία στηρίζεται στην αθλητική αξία– και στις αρχές της ανταγωνιστικής ισορροπίας και της οικονομικής αλληλεγγύης.

Το ποδόσφαιρο οφείλει τη μακρά και επιτυχημένη ιστορία του στις προαναφερθείσες αρχές, τις οποίες η FIFA, οι συνομοσπονδίες και οι ομοσπονδίες μέλη θα συνεχίσουν να προωθούν στο μέλλον, προς το συμφέρον όλων των ποδοσφαιρόφιλων παγκοσμίως".

TAGS FIFA EUROPEAN SUPER LEAGUE UEFA ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ