FIFA

FIFA: Σε ισχύ από τη Δευτέρα ο νέος κανονισμός με μεγάλες αλλαγές για τους ατζέντηδες

Ο γνωστός μάνατζερ, Ζόρζε Μέντες
Ο γνωστός μάνατζερ, Ζόρζε Μέντες © 2015 JOEL RYAN / AP IMAGES

Από τη Δευτέρα τίθεται σε ισχύ ο νέος κανονισμός της FIFA σχετικά με τους ατζέντηδες ποδοσφαίρου, ο οποίος βάζει "ταβάνι" στις προμήθειές τους.

Από τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου θα τεθεί σε ισχύ ο νέος κανονισμός της FIFA που αφορά τη λειτουργία των ατζέντηδων στο ποδόσφαιρο. Οι αλλαγές είναι σημαντικές και όπως εξηγεί ο πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας, Τζιάνι Ινφαντίνο, θα ωφελήσουν τους συλλόγους κατά 400.000.000 ευρώ ετησίως, πέντε φορές πάνω σε σχέση με την υπάρχουσα κατάσταση.

Η FIFA επιχειρεί μέσω των αλλαγών να βάλει τάξη στην εκπροσώπηση των ποδοσφαιριστών, να θεσπίσει "ταβάνι" στις προμήθειές τους και ελέγχει τα χρήματα που περνούν από τα χέρια τους.

Σύμφωνα με τις αλλαγές, θα εισαχθεί επίσημη άδεια που θα χορηγείται από τη FIFA ώστε οι ατζέντηδες να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε παίκτες, συλλόγους, προπονητές ή και ομοσπονδίες. Η υποχρέωση πρόσληψης ατζέντηδων με άδεια FIFA θα αρχίσει την 1η Οκτωβρίου, αφού μέχρι τότε θα υπάρχει μεταβατική περίοδος.

Μία αλλαγή που θα προκαλέσει θα προκαλέσει αναταραχή είναι η απαγόρευση πολλαπλής εκπροσώπησης, για να αποφευχθεί η σύγκρουση συμφερόντων.

Οι αμοιβές των ατζέντηδων θα καταβάλλονται μέσω της πλατφόρμας FIFA Clearing House, ώστε να διασφαλιστεί διαύγεια στις συναλλαγές και το πλαφόν των προμηθειών τους θα υπολογίζεται με βάση την ετήσια αμοιβή του πελάτη του ατζέντη στο deal.

Θα δημιουργηθεί ένα σώμα επίλυσης διαφορών που θα αφορά ατζέντηδες, καθώς και μία ομάδα εργασίας που θα εκπροσωπεί τον κλάδο στη FIFA. Ταυτόχρονα, θα επιβληθεί η συνεχής εκπαίδευση και εξάρτιση των απασχολούμενων στον κλάδο.

TAGS FIFA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ