NOVA NEWS

Φέρντιναντ: "Ο Τζέιμς υπερέχει τώρα του Αλεξάντερ-Άρνολντ, είναι καλύτερος αμυντικά"

image
Ο Ρις Τζέιμς με τη φανέλα της εθνικής Αγγλίας σε αναμέτρηση με την Γερμανία στο Nations League | 26 Σεπτεμβρίου 2022
Ο Ρις Τζέιμς με τη φανέλα της εθνικής Αγγλίας σε αναμέτρηση με την Γερμανία στο Nations League | 26 Σεπτεμβρίου 2022 @2022 ALASTAIR GRANT/AP IMAGES

Η πληθωρική εμφάνιση του Ρις Τζέιμς κόντρα στην Μίλαν ενθουσίασε τον Ρίο Φέρντιναντ, με τον παλαίμαχο στόπερ να θεωρεί πως ο αμυντικός της Τσέλσι έχει σαφές προβάδισμα έναντι του Αλεξάντερ-Άρνολντ για τη θέση του δεξιού μπακ στην εθνική Αγγλίας.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ πλησιάζει και μία από τις θέσεις για τις οποίες γίνεται "μάχη" στην εθνική Αγγλίας είναι αυτή του δεξιού μπακ, με τον Γκάρεθ Σαουθγκέιτ να καλείται να επιλέξει μεταξύ των Ρις Τζέιμς και Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ για τη φανέλα του βασικού (μετά τον τραυματισμό του Κάιλ Γουόκερ που τον καθιστά αμφίβολο για τη διοργάνωση).

Ωστόσο, στα δύο τελευταία παιχνίδια των "τριών λιονταριών" για το Nations League ο μπακ της Λίβερπουλ δεν πήρε χρόνο συμμετοχής, με τον Τζέιμς να αγωνίζεται αντίθετα και να παίρνει προβάδισμα για το ρόλο, κάτι με το οποίο φαίνεται να συμφωνεί απόλυτα ο Ρίο Φέρντιναντ.

Ο παλαίμαχος στόπερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της εθνικής Αγγλίας υποστήριξε, μετά από τον αγώνα της Τσέλσι με την Μίλαν όπου διακρίθηκε ο Τζέιμς (γκολ και ασίστ), ότι ο αμυντικός των μπλε έχει ξεκάθαρο προβάδισμα έναντι του ομολόγου του της Λίβερπουλ στην παρούσα φάση.

"Με τη μπάλα, πιστεύω πως ο Τζέιμς είναι το ίδιο καλός με τον Τρεντ, όμως αμυντικά υπερέχει σε καταστάσεις ένας εναντίον ενός. Αυτή είναι η μεταξύ τους διαφορά αυτή τη στιγμή. Οι μεγάλοι παίκτες έχουν κόντρα και ο ένας ωθεί τον άλλο να γίνεται καλύτερος.

Στα δικά μου μάτια, ο Ρις είναι μπροστά τώρα, όμως ο Τρεντ μπορεί να βελτιωθεί και να αλλάξει την κατάσταση", τόνισε ο Φέρντιναντ, ο οποίος έκανε ειδική μνεία και στην εμφάνιση του Τζέιμς απέναντι στον Ραφαέλ Λεάο στο πλαίσιο της αναμέτρησης της Τσέλσι με την Μίλαν για την 3η αγωνιστική του Champions League.

"Είχε απέναντί του τον Λεάο και σε περίπτωση που δεν το ήξερε, ο Τζέιμς κατάλαβε μετά τα πρώτα 10 λεπτά πως θα είχε μία δύσκολη βραδιά. Στο πρώτο μέρος με ανησύχησε η εμφάνισή του όμως στο δεύτερο μέρος αποφάσισε να γίνει επιθετικός.

Δεν άφησε τον Λεάο να βρεθεί πίσω του, πήρε τη μπάλα και έδωσε στον αντίπαλό του να καταλάβει πως ήταν έτοιμος για μάχη. Ήταν σαν να του είπε πως "θα αμυνθώ αλλά ταυτόχρονα θα επιτεθώ".

Eίμαστε όλοι φίλαθλοι της ΕΟΝ! Γιατί έχει όλες τις μεγάλες αθλητικές στιγμές. Premier League, μεγάλες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, συναρπαστικούς αγώνες της Super League, επικές αναμετρήσεις της Euroleague αλλά και κορυφαία τουρνουά! Δες τα όλα με τα προγράμματα ΕΟΝ+ στη Nova

TAGS NOVA NEWS ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΣΕΛΣΙ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ