ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ

Φέργκιουσον: "Η πίεση στους διαιτητές μέρος του παιχνιδιού"

Φέργκιουσον: "Η πίεση στους διαιτητές μέρος του παιχνιδιού"
© MAN UTD VIA GETTY IMAGES

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε πριν το τελευταίο ματς της καριέρας του, ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον μίλησε για τις αναμνήσεις του από τη Γιουνάιτεντ ενώ παραδέχτηκε πως είχε τον τρόπο του για να ασκεί πίεση στους διαιτητές.

"Ήταν εκπληκτική η τελευταία εβδομάδα. Είμαι πολύ συγκινημένος. Ήταν απίστευτη η υποδοχή του κόσμου προς το πρόσωπό μου την περασμένη Κυριακή ενώ όσον αφορά στην παρέλαση της Δευτέρας, πίστευα ότι δεν μπορούσε να νικηθει σε καμία περίπτωση αυτή του 1999.

Όμως τώρα, βλέποντας όλο αυτό τον κόσμο στους δρόμους, νομίζω ότι ήταν κάτι το εκπληκτικό που ήταν ακόμα καλύτερο από αυτό που είχε γίνει το '99.

Επέστρεψα σπίτι μου εκείνο το βράδυ και κοιμήθηκα 10 ώρες για πρώτη φορά στη ζωή μου. Η σύζυγός μου, Κάθι, ερχόταν συνέχεια να δει εάν ήμουν ζωντανός. Οι αναμνήσεις μου για τα 26 χρόνια στη Γιουνάιτεντ είναι όλες εδώ.

Την ημέρα που ήρθα ήταν προνόμιο. Την ημέρα που φεύγω, αισθάνομαι τιμή", τόνισε ο Φέργκιουσον στη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής, ενόψει του εκτός έδρας αγώνα με τη Γουέστ Μπρομ, ο οποίος θα σημάνει και το κύκνειο άσμα του στο τιμόνι των πρωταθλητών Αγγλίας αλλά και στην προπονητική του καριέρα γενικότερα.

Για το ματς στο "Χόθορνς", ο 71χρονος τεχνικός προανήγγειλε πως θα δώσει χρόνο συμμετοχής σε μερικούς νεαρούς παίκτες (Τζόουνς-Έβανς θα είναι το κεντρικό αμυντικό δίδυμο ενώ την εστία θα υπερασπιστεί ο Λίντεγκααρντ), υπογραμμίζοντας όμως πως θέλει τη νίκη για την ομάδα του περισσότερο από όσο την ήθελε την περασμένη εβδομάδα, στο τελευταίο του ματς στο "Ολντ Τράφορντ".

Φέργκιουσον: "Η πίεση στους διαιτητές μέρος του παιχνιδιού"

Οι διαιτητές σπάνια ξέφευγαν από την κριτική του Φέργκιουσον στα χρόνια της παντοκρατορίας του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Αξίζει να σημειωθεί πως ο "Φέργκι" έκανε σχόλιο και για την ιδιαίτερη σχέση του με τους διαιτητές, καθώς ήταν ουκ ολίγες οι φορές που είχε κριτικάρει αποφάσεις τους, με τον ίδιο να παραδέχεται πως είχε τον τρόπο του για να τους ασκήσει πίεση.

"Στο παιχνίδι με τη Σουόνσι ο τέταρτος διαιτητής μου έδειξε την πινακίδα και μου είπε "οκτώ λεπτά". Εγώ του είπα "σκέψου ξανά".

Είναι όμως και αυτό μέρος του παιχνιδιού, η πίεση που προσπαθείς να φορτώσεις στους διαιτητές. Φυλάω όμως "παιχνίδια μυαλού" και για τους αντιπάλους", είπε μεταξύ άλλων ο Σκωτσέζος τεχνικός.

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ