PREMIER LEAGUE

Φέργκι Vs Ζοσέ

Φέργκι Vs Ζοσέ
chelsemanu

Φέργκι Vs Ζοσέ στο Όλντ Τράφορντ

Mε τη Γιουάιτεντ να έχει προβάδισμα τριών πόντων από την πρωταθλήτρια, η μεταξύ τους αναμέτρηση την Κυριακή εκτός από το γόητρο που είναι πάντα αυξημένο και λόγω της παρουσίας Φέργκιουσον-Μουρίνιο στους δυο πάγκους διατηρεί και μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον καθώς ο νικητής θα πάρει σημαντικό πλεονέκτημα, ενόψει της συνέχειας του μαραθωνίου.

Δυο μέρες πριν την τιτανομαχία μάλιστα, ο πόλεμος των δηλώσεων έχει ήδη φουντώσει για τα καλά, με τον Πίτερ Κένιον των μπλε να δηλώνει πως η Τσέλσι βρίσκεται ήδη σε πορεία ανάδειξης ως η κορυφαία ομάδα του κόσμου τα επόμενα χρόνια σκοπεύοντας να εκθρονίσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τον Κριστιάνο Ρονάλντο να προβλέπει πως σε περίπτωση αποχώρησης του συμπατριώτη του Μουρίνιο από τον πάγκο, οι Λονδρέζοι δε θα μπορέσουν να συνεχίσουν την αυτοκρατορία που φιλοδοξούν να οικοδομήσουν.

Η ένταση έχει ήδη αρχίσει να πιάνει κόκκινα ενόψει του μεγάλου Κυριακάτικου ματς, το αποτέλεσμα του οποίο υαναμένεται να δώσει τις πρώτες σοβαρές απαντήσεις για το αν η Τσέλσι θα έχει φέτος μεγαλύτερο ανταγωνισμό από πέρυσι στο δρόμο της για τον τρίτο σερί τίτλο.

Ζαχαρωτά στο Βάλεϊ

Η Τσάρλτον μετά την απομάκρυνση του Ντάουι και την έλευση του Λες Ρίντ, δυο κινήσεις που φάνηκαν πάντως μάλλον βιαστικές στην πίεση του άθλιου για την ομάδα ξεκινήματος, δεν κατάφερε να δει άμεσα αποτελέσματα ανάκαμψης και παραμένει στον πάτο της βαθμολογίας.

Η ήττα στο Ματζέσκι από τη Ρέντινγκ ήρθε φυσιολογικά για τους άντικς και με επτά ήττες και δυο μόλις ισοπαλίες στα δέκα τελευταία ματς φαίνεται πως έχουν ακόμα αρκετό δρόμο για να καταφέρουν να απομακρυνθούν από τη θέση του ουραγού στην Premiership.

Τα ζαχαρωτά του Μόγιες από την άλλη κατάφεραν την τελευταία αγωνιστική να διακόψουν ένα κακό σερί τριων αγώνων χωρίς νίκη και να επανέλθουν στις επιτυχίες παίρνοντας με δυσκολία το τρίποντο στο Γκούντισον Παρκ κόντρα στη Μπόλτον. Τα προβλήματα απουσιών παραμένουν και πονοκεφαλιάζουν τον τεχνικό της Εβερτον, με τον Κάχιλ να αποτελεί τη μεγαλύτερη απώλεια για την ομάδα, όμως ο Αρτέτα έδειξε με την τελευταία του εμφάνιση πως μπορεί να βοηθήσει να καλυφθούν κατά το δυνατόν τα κενά για τα ζαχαρωτά.

Η τελευταία επικράτηση της Έβερτον στο Βάλει πρέπει μεν να αναζητηθεί στο 2001, όμως με βάση την κατάσταση των δυο ομάδων τελευταία ίσως ο Μόγιες δει αυριο το μεσημέρι τους παίκτες του να τα καταφέρνουν απέναντι στην Τσάρλτον, η οποία μοιάζει να διάγει σε κρίση, να μη φτιάχνει πολλές ευκαιρίες στους αγώνες της και να στερειται για το συγκεκριμένο ματς μεταξύ άλλων και τον Χάσελμπαϊνκ.

Προπονητής και με τη βούλα

Ο πρώην παίκτης της Μίντλεσμπρο αλλά και της Άστον Βίλλα, Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ επιστρέφει στην έδρα της δεύτερης το Σάββατο, όντας νυν προπονητής της πρώτης και έχοντας μόλις εξασφαλίσει από την αγγλική ομοσπονδία την άδεια μάνατζερ και να δικαιούται πλέον οριστικά να κάθεται στον πάγκο της Μπόρο.

Το ταξίδι στο Βίλλα Παρκ προμηνύεται πάντως δύσκολο για τον τεχνικό των φιλοξενούμενων, με την ομάδα να βρίσκεται στα πέριξ της επικίνδυνης ζώνης και να παρουσιάζεται ασθενική στα εκτός έδρας ματς έχοντας μαζέψει μόλις δυο βαθμούς σε έξι εξόδους. Με άκρως αμυντικογενή τακτική και πρακτικά καμία αξιόλογη ευκαιρία κατάφερε να πάρει την ισοπαλία απέναντι στη Λίβερπουλ την τελευταία αγωνιστική παίρνοντας ψυχολογική κυρίως ώθηση, όμως οι χωριάτες βρίσκονται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση και συνεχίζουν τις υψηλές φετινές τους πτήσεις.

Ο Μάρτιν Ο' Νιλ είδε τους παίκτες του να αποσπούν λευκή ισοπαλία στο JJΒ κόντρα στη Γουίγκαν το περασμένο Σάββατο και ελπίζει να επιστρέψει στις εντός έδρας επιτυχίες μετά από δυο δύσκολα ταξίδια που βρήκαν πάντως την ομάδα να μαζεύει τέσσερις συνολικά βαθμούς. Νέα προβλήματα πλην των γνωστών και σχετικά μακροχρόνιων δεν υπάρχουν για τους χωριάτες που τα τελευταία έξι χρόνια πάντως έχουν κερδίσει μόλις δυο φορές τη Μίντλεσμπρο στο Βίλλα Παρκ.

Τα διοικητικά λύθηκαν στο Άπτον Πάρκ...ώρα για τα αγωνιστικά

Η εξαγορά του 83% των μετοχών της Γουέστ Χαμ από τον Ισλανδό Μάγκνουσον ολοκληρώθηκε τις προηγούμενες μέρες, με την αλλαγή αυτή στα διοικητικά πράγματα των σφυριών να έχει φέρει άνεμο αισιοδοξίας στην ομάδα και άπαντες στο σύλλογο να δηλώνουν ικανοποιημένοι από την εξέλιξη. Ο τεχνικός Πάρντιου βλέπει την ομάδα να επιστρέφει στο Άπτον Παρκ μετά από δυο εκτός έδρας αναμετρήσεις που βρήκαν τη Γουέστ Χαμ να ηττάται από Μίντλεσμπρο και Τσέλσι, παλεύοντας πάντως και τα δυο ματς και ελπίζει να επανέλθει στις επιτυχίες που θα την απομακρύνουν από τα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας.

Η παράδοση απέναντι στις λεπίδες βέβαια κάθε άλλο παρά ευνοϊκή είναι, ενώ τα σφυριά δεν σκοράρουν και με τη μεγαλύτερη ευχέρια έχοντας μόλις ένα γκολ ενεργητικό στις τρεις τελευταίες τους αναμετρήσεις, όμως μια νίκη απέναντι στη ασθενική εκτός Μπράμαλ Λέιν Σέφιλντ Γιουνάιτεντ είναι σίγουρα εφικτή για τα σφυριά.

Ο Γουόρνοκ από την άλλη είδε την ομάδα του να προηγείται νωρίς στην αναμέτρηση κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την περασμένη αγωνιστική, αλλά να υποκύπτει στη συνέχεια στην ανωτερότητα των μπέμπηδων που γύρισαν την εις βάρος τους κατάσταση χάνοντας μάλιστα και σωρεία ευκαιριών για ακόμα μεγαλύτερο σκορ. Οι λεπίδες παρά την πρόσφατη νίκη τους στο Σεντ Τζέιμς Παρκ παραμένουν μετριότατες εκτός έδρας, έχουν σκοράρει μόλις ένα γκολ σε 6 παιχνίδια και δύσκολα θα καταφέρουν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα σε μια σοβαρή Γουέστ Χαμ.

Αφιλόξενο το Ρίμποκ

Η Μπόλτον είναι από τις χαρακτηριστικότερες περιπτώσεις ομάδων των σερί και συνηθίζει να εναλλάσσει πέντε ή περισσότερα ματς καλών αποτελεσμάτων με αντίστοιχα άσχημων, κάτι που κατά κόρον της συμβαίνει και φέτος. Έτσι μετά από 5 νικες και μια ισοπαλία έκανε τις τελευταίες αγωνιστικές τρεις ήττες και πήρε έναν μόλις βαθμό με τον Αλαρντάις να βλέπει τους τρότερς να υποχωρούν αρκετά στη βαθμολογία.

Η Μπόλτον πάντως ήταν άτυχη στο τελευταίο της ματς στο Γκούντισον Παρκ, μιας και με βάση την εμφάνισή της δικαιούνταν κάτι καλύτερο από την ήττα με 1-0, κάτι που υπογράμμισε σε κάθε τόνο και ο Big Sam με δηλώσεις του μετά το παιχνίδι. Το Σάββατο το απόγευμα οι τρότερς υποδέχονται στο Ρίμποκ, την σε άμεση ανάγκη βαθμών Άρσεναλ, με στόχο την επιστροφή στις επιτυχίες μετά τις εντός έδρας ήττες από Μάντσεστερ και Γουίγκαν. Η πρόσφατη παράδοση που θέλει τους γηπεδούχους να επικρατούν τα δυο τελευταία χρόνια των κανονιέρηδων, η επιστροφή του βασικότατου Νόλαν στην ενδεκάδα, αλλα και το πλεονέκτημα της μεγαλύτερης ξεκούρασης σε σχέση με τον αντίπαλο που ειχε μεσοβδόμαδα ευρωπαϊκές υποχρεώσεις δίνουν στον Αλαρντάις και τους παικτες του αισιοδοξία, όσο κι αν η Άρσεναλ παραμένει ένας πολυ δύσκολος αντίπαλος.

Η ομάδα του Βενγκέρ από την αλλη προέρχεται από μια αγχωτική όσο και κρίσιμη νίκη στο Emirates απέναντι στο Αμβούργο καταφέρνοντας να ανατρέψει στο δεύτερο μέρος το σε βάρος της 0-1 για το τελικό 3-1. Παρά το γεγονός πως οι κανονιέρηδες αποδίδουν -τουλάχιστον ανά διαστήματα- ίσως το ελκυστικότερο, ποιοτικότερο και "ταχύτερο" ποδόσφαιρο στο νησί, η χαρακτηριστική τους δυσκολία στο σκοράρισμα παρά τη σωρεία των ευκαιριων που δημιουργούν τους έχουν κάνει να απωλέσουν αρκετούς βαθμούς ειδικά στο Emirates.

Eίναι χαρακτηριστικό πως έχουν ήδη τέσσερις εντός έδρας ισοπαλίες (όλες στο 1-1) μπροστά στο κοινό τους, ενώ και στα δυο πρόσφατα βρέθηκαν πίσω στο σκορ καταφέρνοντας παρά την συντριπτικη υπεροχή κόντρα σε Νιούκαστλ και Έβερτον να πάρουν μόνο τον βαθμό σε κάθε περίπτωση. Το ταξίδι στο Ρίμποκ μοιάζει οριακό για τον Βενγκέρ και την Άρσεναλ αφού η απόσταση των 12 βαθμών από την κορυφή είναι μεγάλη και ευκαιρίες να μειωθεί, όπως η συγκοιρία αυτής της αγωνιστικής όταν και έχουμε την αναμέτρηση των δυο πρωτοπόρων δε θα ναι πολλές στη συνέχεια.

Η Άρσεναλ πάντως χάνει τα δυο τελευταία χρόνια στο Ρίμποκ, αντιμετωπίζει σταθερά, προβλήματα απέναντι σε κλειστές άμυνες και ομάδες του σκληρού physical game όπως η Μπόλτον και τα πράγματα δε θα ναι καθόλου εύκολα το Σάββατο.

Ευρωπαϊκές πτήσεις για τις καρακάξες

Μπορεί στην Premier League η Νιούκαστλ να μην κερδίζει ούτε με αίτηση έχοντας συμπληρώσει αισίως 9 ματς χωρίς τρίποντο, όμως στο UEFA η ομάδα εξασφάλισε ήδη την πρόκριση στην επόμενη φάση κάνοντας την Πέμπτη, την τρίτη της νίκη σε ισάριθμους αγώνες κερδίζοντας με 2-1 τη Θέλτα στο Σεντ Τζέιμς Παρκ. Πάρά την αρκετά τυχερή ισοπαλία της τελευταίας αγωνιστικής στο Emirates και τα καλά ευρωπαϊκά αποτελέσματα ο Ρέντερ εξακολουθεί να μην αισθάνεται καθόλου άνετα στον πάγκο και σε περίπτωση που δεν έρθουν άμεσα οι νίκες και για την Premier League η θέση του θα δυσκολεύει.

Τα προβλήματα απουσιών παραμένουν για τις καρακάξες που θα επιχειρήσουν την Κυριακή στο Σεντ Τζέιμς Παρκ να διακόψουν το κάκιστο σερί απέναντι στην Πόρτσμουθ. Και ο Ρέντναπ έχει τα δικά του προβλήματα με σημαντικούς παίκτες αμφίβολους, όμως βλέπει τους παίκτες του να αποδίδουν σταθερά και ικανοποιητικά στα τελευταία ματς, τον Κανού να σκοράρει κατά βούληση και τους πομπεϊ να βρίσκονται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Το μοναδικό επιβαρυντικό για την Πόρτσμουθ δεδομένο είναι η κάκιστη παράδοση στο Σεντ Τζέιμς Παρκ αφού η τελευταία της επικράτηση στο συγκεκριμένο γήπεδο σημειώθηκε πριν από περισσότερα των πενηνταπέντε χρόνων. Το άγχος πάντως βαραίνει περισσότερο τη Νιούκαστλ και αν αγωνιστούν οι περισσότεροι από τους παίκτες που δινονται αμφίβολοι για τους φιλοξενούμενους τότε ίσως έρθει η ώρα για να σπάσει η παράδοση.

Ντερμπι με τα όλα του
Το ματς που κλεβει την παράσταση της δέκατης τέταρτης αγωνιστικής δεν είναι άλλο από το Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Τσέλσι που θα διεξαχθεί την Κυριακή το απόγευμα στο Όλντ Τράφορντ. Ένα ντέρμπι με μεγάλη σημασία σε όλα τα επίπεδα που βρίσκει τις δυο πρωτοπόρους της Premiership να μάχονται για τη νίκη γοήτρου, βαθμολογίας και ψυχολογίας ενόψει της συνέχειας. Οι δυο ομάδες προέρχονται από εκτός έδρας ήττες για το Champions League και θα λύσουν για πρώτη φορά φέτος τις διαφορές τους σε ένα πολυαναμενόμενο ντέρμπι.

Η ομάδα του Φέργκι ηττήθηκε στο Σέλτικ Παρκ και δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την πρόκριση για τους 16 της κορυφαίας διοργάνωσης μεσοβδόμαδα, αν και θα μπορούσε να είχε ξεμπερδέψει εφόσον ο Σαχά δεν αστοχούσε στο πέναλτι ελάχιστα λεπτά πριν το τέλος. Η Γιουνάιτεντ δεν αντιμετωπίζει σημαντικα προβλήματα απουσιών, έχει το πλεονέκτημα των τριών βαθμών διαφορά από την Τσέλσι και σε περίπτωση νίκης θα αποσπαστει έξι βαθμούς από τους μπλέ, δίνοντας τις πρώτες απαντήσεις σε όσους αμφέβαλαν για το κατά πόσο είναι φέτος σε θέση να κοντράρει στα ίσια την ομάδα του Μουρίνιο.

Η Τσέλσι από την άλλη έκανε μια ήττα χωρίς αντίκρυσμα στη Βρέμη, με τον "special one" να γνωρίζει πως η πρώτη θέση του ομίλου είναι ουσιαστικά κερδισμένη και να χαμογελά κρυφά για το γεγονος πως στρίμωξε με το αποτέλεσμα αυτό τη Μπαρτσελόνα που θα πρέπει να κερδίσει τη Βέρντερ την τελευταία αγωνιστική για να μην βρεθεί από νωρίς εκτός διοργάνωσης. Κάτι που σίγουρα θα ήταν ένα ιδανικό για τον Πορτογάλο σενάριο.

Τα καλά νέα για την Τσέλσι έχουν να κάνουν με το ότι ο Ντρογκμπά και ο Μπάλακ που τραυματίστηκαν στο ματς της Βρέμης θα είναι κανονικά διαθέσιμοι στο μεγάλο ραντεβού, ενώ μοναδική απώλεια είναι αυτή του Καλού που παραμένει εκτος. Πρωταρχικος πιθανότατα στόχος της Τσέλσι θα ειναι να αποφευχθεί η ήττα μιας και σε τέτοια περίπτωση θα δει τους σφετεριστές του τίτλου της να ξεφεύγουν 6 βαθμούς και να παίρνουν μαζί και μεγάλη ψυχολογική ώθηση.

Η ένταση ανεβαίνει κλιμακωτά τις τελευταίες ώρες με τις δηλώσεις εκατέρωθεν να δίνουν και να παίρνουν και μένει να φανεί ποιος θα ειναι ο μεγάλος κερδισμένος του Κυριακάτικου ντέρμπι.

Στα υπόλοιπα δυο ματς της αγωνιστικής οι πετεινοί θα προσπαθήσουν να επικρατήσουν της φορμαρισμένης Γουίγκαν έχοντας ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση από τους ομίλους του UEFA, μετά το μεγάλο διπλό στο Μπάι Αρίνα επί της Λεβερκούζεν την Πέμπτη, ενώ Φούλαμ και Ρέντινγκ θα επιχειρήσουν να συνεχίζουν τις ικανοποιητικές τους εμφανίσεις συγκρουόμενες το Σάββατο στο Κρέιβεν Κότατζ.

Τέλος η Λίβερπουλ υποδέχεται στο Άνφιλντ τη Μάντσεστερ Σίτι με τις δυο ομάδες να έχουν εκ διαμέτρου αντίθετες επιδόσεις εντός και εκτός έδρας αντίστοιχα και τους κόκκινους του Μπενίτεθ να μην εχουν περιθώρια για άλλες απώλειες μετά τις κάκιστες εμφανίσεις στα ματς μακριά από το δικό τους γήπεδο. Οι τραυματισμοί όλο και αυξάνονται για τον Μπενίτεθ, όμως η δυναμική της ομάδας στο Άνφιλντ προδιαθέτει για ένα ακόμα εντός έδρας τρίποντο ειδικά τη στιγμή που οι πολίτες χάνονται...μακριά από το Σίτι οφ Μάντσεστερ.

Το πρόγραμμα της δέκατης τέταρτης αγωνιστικής στην Premier League έχει ως εξής:

Σάββατο 25/11 17:00

Τσάρλτον-Έβερτον (14:45)
Γουέστ Χαμ-Σέφιλντ Γιουνάιτεντ
Φούλαμ-Ρέντινγκ
Άστον Βίλλα-Μίντλεσμπρο
Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Σίτι
Μπόλτον-Άρσεναλ (19:15)

Κυριακή 26/11

Νιούκαστλ-Πόρτσμουθ (15:30)
Τότεναμ-Γουίγκαν (17:00)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Τσέλσι (18:00)



































































TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ