EUROPA LEAGUE

Φερέρ: "Με όρεξη για τη νίκη"

Φερέρ: "Με όρεξη για τη νίκη"
Φερέρ Κονέ

Χωρίς Ριβάλντο, Άλβες, Λύμπε με Φιορεντίνα. Φερέρ: "Στόχος η νίκη. Όσοι αγωνιστούν έχουν το ανάλογο επίπεδο"

" Ο στόχος συνεχίζει να είναι ο ίδιος. Οι παίκτες γνωρίζουν ότι προετοιμάσαμε το ματς να παίξουμε και αν είναι δυνατόν να νικήσουμε κιόλας. Αυτός ο στόχος δεν αλλάζει. Οι παίκτες που θα παίξουν έχουν το ανάλογο επίπεδο. Τόσο στην Ελλάδα όσο και στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Αυτό είναι σίγουρο", ήταν τα λόγια του Ιπανού τεχνικού.

Αναφερόμενος στους τραυματίες Ριβάλντο και Λυμπερόπουλο ο Φερέρ είπε: " Ο Ριβάλντο δεν είναι στην αποστολή γιατί είναι κρυωμένος, αλλά είχε και κάτι σαν λουμπάγκο. Όπως και ο Λυμπερόπουλος που έχει πρόβλημα στον αστράγαλό του".

" Αν αποφασίσουμε για κάποιους λόγους να χρησιμοποιήσουμε κάποιους άλλους παίκτες, δεν υπάρχει πρόβλημα. Σίγουρα αυτοί που θα παίξουν την Πέμπτη έχουν το επίπεδο να ανταπεξέλθουν. Η ομάδα δουλεύει κάθε μέρα γι΄αυτό το σκοπό.

Όταν κερδίζουμε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τις αλλαγές. Όταν χάνουμε θυμόμαστε τους παίκτες που δεν έπαιξαν. Η Φιορεντίνα θα έχει σίγουρα κι αυτή αλλαγές. Είναι φυσιολογικό και περιμένω ένα δυνατό παιχνίδι. Ο στόχος είναι ο ίδιος.

Να παίξουμε καλά και αν είναι δυνατόν να νικήσουμε. Υπάρχουν διοργανώσεις στις οποίες δεν μπορούμε να έχουμε τις ελπίδες που έχουμε στο ελληνικό πρωτάθλημα. Όπως και στην ομιλία μου επισήμανα πως υπάρχει κίνητρο. Οι παίκτες πρέπει να έχουν τη νοοτροπία του νικητή, πάντα με σεβασμό στον αντίπαλο



".

Αναφερόμενος στην ιταλική ομάδα, ο Φερέρ είπε: "Είναι πολύ καλά δουλεμένη σε όλους τους τομείς. Πολύ δυνατή στη φυσική κατάσταση. Με καλή ομαδική λειτουργία, χωρίς ατομικότητες κι αν τέλος πάντως υπάρχουν κάποιες ατομικότητες, αυτές ενσωματώνονται πολύ καλά στην ομάδα. Κόντρα στη Βιγιαρεάλ η Φιορεντίνα έπαιξε σαφώς καλύτερα, σαφώς και δεν έπαιξε κανένα κατενάτσιο, αμυνόταν με τάξη και έκανε καλή χρήση της μπάλας".

Επίσης, ο τεχνικός της ΑΕΚ δεν παρέλειψε να εκφράσει τα συλλυπητήριά του στον συνάδελφό του, προπονητή των βιόλα, Τσέζαρε Πραντέλι, για το θάνατο της συζύγου του.

Παλιός γνώριμος του Πραντέλι από τη θητεία του στη Ρόμα, ήταν ο Τραϊανός Δέλλας που σε δηλώσεις του υπογράμμισε: " Εκφράζω τα συλλυπητήρια μου και εκ μέρους των συμπαικτών μου για τον θάνατο της συζύγου του κυρίου Πραντέλι, με τον οποίο συνεργάστηκα κάποια περίοδο στη Ρόμα. Οι ιταλικές ομάδες είναι πολύ καλά δουλεμένες στην τακτική.

Στα τέσσερα χρόνια που ήμουν στην Ιταλία έμαθα πολλά σε αυτόν τον τομέα. Η Φιορεντίνα προέρχεται από ένα πάρα πολύ δυνατό πρωτάθλημα. Κι εμείς έχουμε αγωνιστικές αρετές, τις οποίες ελπίζουμε να βγάλουμε την Πέμπτη στο γήπεδο

".

Πολλές απουσίες γρίφος η ενδεκάδα

Με πολλές απουσίες βασικών στελεχών της θα αντιμετωπίσει η Ένωση την Φιορεντίνα στο ΟΑΚΑ το βάρυ της Πέμπτης. Ο Λορένσο Σέρα Φερέρ δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των Άλβες, Ριβάλντο, Λυμπερόπουλου και ο "πονοκέφαλος" του Ισπανού για το πιο κρίσιμο παιχνίδι της προκριματικής φάσης μεγαλώνει.

Ο Ριβάλντο έμεινε εκτός αποστολής γιατί ταλαιπωρείται από ίωση ενώ αντιμετωπίζει ένα μικροπρόβλημα με την μέση και η ΑΕΚ θα στερηθεί εκτός από το μαγικό αριστερό του πόδι την μεγάλη εμπειρία του Βραζιλιάνου, στοιχείο που χρειάζεται σε τέτοιες αναμετρήσεις από μεγάλου ποδοσφαιριστές.

Στα μετόπισθεν ο Φερέρ είδε τον Ζεράλδο Άλβες να ξεπερνάει το πρόβλημα με την διάσειση που υπέστη αλλά τον άφησε επίσης εκτός αποστολής για προληπτικούς λόγους. Τέλος, ο Νίκος Λυμπερόπουλος δεν κατάφερε να προπονηθεί ούτε την Τετάρτη με την υπόλοιπη ομάδα ακολουθώντας θεραπεία για τον τραυματισμό τους στον αστράγαλο με αποτέλεσμα να τεθεί εκτός μάχης.

Ένας βασικός παίκτης σε κάθε γραμμή δηλώνει απών και ο Ισπανός τεχνικός θα χρειαστεί να ανακατέψει την τράπουλα έτσι ώστε ο δικέφαλος να κατακτήσει τους τρεις βαθμούς.

Ο Δέλλας θα επιστρέψει ως παρτενέρ του Παπασταθόπουλου, ενώ στην βασική ενδεκάδα θα βρεθεί και ο Αρουαμπαρενα που δεν αγωνίστηκε την Κυριακή με τον ΟΦΗ στο αριστερό άκρο με τον Ράμος σταθερά στην απέναντι πλευρά. Δεν θα πρέπει να θεωρείται απίθανο να αγωνιστεί στο βασικό σχήμα και ο Μπούρμπος, που βρέθηκε στην αποστολή χωρίς σε αυτή να υπάρχει ο Λαγός.

Στην μεσαία γραμμή η απουσία του Ριβάλντο φέρνει το Σέζαρ βασικό στα αριστερά με τους Τόζερ, Ενσαλίβα κεντρικά χαφ. Ερωτηματικό παραμένει η δεξιά πλευρά με τους Μανού Παππά να μονομαχούν, μετά τις τελευταίες πολύ καλές εμφανίσεις τους Έλληνα άσου. Ο Φερέρ όμως μπορεί να εκπλήξει και στην μεσαία γραμμή (το συνηθίζει άλλωστε) τοποθετόντας εκεί τον Μαντούκα στην θέση του Τόζερ και όχι στην επίθεση.

Στην επίθεση τον Λυμπερόπουλο θα αντικαταστήσει ο Μαντούκα ως παρτενέρ του Μπλάνκο. Στο συγκεκριμένο σχήμα μπορεί να υπάρξει αλλάγή ακόμα και κατά την διάρκεια τους αγώνα στις θέσεις των Σέζαρ - Μαντούκα.

Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό η ενδεκάδα της ΑΕΚ είναι για ακόμα μία φορά γρίφος για δυνατούς λύτες και συνήθως βγαίνει νικητής ο Φερέρ. Το σίγουρο είναι πως η κατάρτιση τη ενδεκάδας θα γίνει με το μυαλό στο ντέρμπι με τον Άρη την Κυριακή.

Αναλυτικά η αποστολή: Μορέτο, Μάχο, Δέλλας, Παπασταθόπουλος, Αρουαμπαρένα, Kαφές, Ζήκος, Παππάς, Ασκάρατε, Μπούρμπος, Μανού, Ενσαλίβα, Τόζερ, Ράμος, Σέζαρ, Μαντούκα, Μπλάνκο και Κονέ.

Με προβλήματα και η Φιορεντίνα



Εξωαγωνιστικά και αγωνιστικά προβλήματα αντιμετωπίζει η Φιορεντίνα με κυριότερο τον θάνατο της γυναίκας τους Τσέζαρε Πραντέλι.

Το πρόγραμα της αποστολής άλλαξε αφού όλη η ομάδα το πρωί της Τετάρτης βρέθηκε στην κηδεία, με αποτέλεσμα η προπόνηση να μετατίθεται για το βράδυ της ίδιας ημέρας. Τον Πραντέλι που δεν ταξίδεψε στην αθήνα θα αντικαταστήσει ο Γκαμπριέλε Πιν.

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Μούτου είναι εκτός αποστολής. Εξαιρετικό νέο για την Ένωση καθώς ο Ρουμάνος επιθετικός αποτελεί το βαρύ πυροβολικό των Βιόλα.

Τέλος τα εισιτήρια με Μλάντα



Ανακοίνωση:

" Η ΠΑΕ ΑΕΚ ενημερώνει τους φιλάθλους ότι τα εισιτήρια του αγώνα Μλάντα– ΑΕΚ (5/12 – 21.45) έχουν εξαντληθεί και δεν μπορούν να γίνουν δεκτές άλλες συμμετοχές".

Τα εισιτήρια του αγώνα Άρης-ΑΕΚ

Η ΠΑΕ ΑΕΚ θα παραλάβει 800 εισιτήρια για τον αγώνα Άρης – ΑΕΚ (Κυριακή 2 Δεκεμβρίου -16.45 "΄Κλεάνθης Βικελίδης") για τις ανάγκες των φιλάθλων της, τα οποία θα διατεθούν:

Σε όσους ταξιδέψουν μεμονωμένα από την Αθήνα, την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου, από το τμήμα διαχείρισης εισιτηρίων στο Ολυμπιακό στάδιο από τις 10:00 το πρωί έως τις 17:00 το απόγευμα.

-Την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου από τις 10:00 έως τις 13:00 από το ξενοδοχείο Capsis (οδός Μοναστηρίου 18). Tιμή εισιτηρίου 15 ευρω. Υπεύθυνος εισιτηρίων κ. Σπήλιος Φωτόπουλος.
Οι φίλαθλοι που θα ταξιδέψουν οργανωμένα για τη Θεσσαλονίκη θα πρέπει:

Α) Να βρίσκονται στις 13.45 στα διόδια των Μαλγάρων (Γαλλικός ποταμός).

Β) Με την άφιξή τους στο σημείο συνάντησης να προσκομίσουν στον υπεύθυνο των αστυνομικών μέτρων λίστα με τα προσωπικά στοιχεία (όνομα, επίθετο) των επιβατών του κάθε λεωφορείου και να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα.

Γ) Τα λεωφορεία που θα βρεθούν στο σημείο συνάντησης δεν επιτρέπεται κατά την άφιξή τους εκεί να παραλάβουν μεμονωμένους φιλάθλους της ΑΕΚ ούτε να αποβιβάσουν κατά την αποχώρησή τους κατόπιν εντολής της αστυνομίας.
Τέλος, στη Θύρα 4 του γηπέδου "Κλεάνθης Βικελίδης" όπου θα βρίσκονται οι οπαδοί της ΑΕΚ δεν θα επιτραπεί η είσοδος σε οποιονδήποτε έχει εισιτήριο που αντιστοιχεί σε διαφορετική θύρα.























































TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ