STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Φερέιρα: "Να είμαστε συμπαγείς"

Φερέιρα: "Να είμαστε συμπαγείς"
INTIME SPORTS

Στη συνέντευξη Τύπου μετά την αναμέτρηση με τον Πανσερραϊκό, ο Ζεζουάλντο Φερέιρα τόνισε ότι ο Παναθηναϊκός πρέπει να είναι συμπαγής για να δουλέψει σωστά και να πετύχει τους στόχους του.

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου:

Τι κρατάτε από το παιχνίδι και τι είναι αυτό που δεν θέλετε να κρατήσετε;

" Καταρχήν δεν θέλω να ξεχάσω ότι κερδίσαμε τρεις βαθμούς και αυτό ήταν το πιο σημαντικό από το παιχνίδι. Όλοι ξέρετε ότι στις δύο εβδομάδες που είμαι στον Παναθηναϊκό αυτό είναι το τέταρτο ματς μέσα σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα και καταλαβαίνετε ότι με τις αλλαγές και με τον νέο προπονητή οι παίκτες έχουν δουλέψει πολύ και το πρόγραμμα έχει δημιουργήσει κάποια κόπωση, κάποια κούραση. Υπήρξαν τρεις-τέσσερις παίκτες που είχαν χαμηλότερο ρυθμό και ο προβληματισμός που είχα με τους ποδοσφαιριστές ήταν αυτό ακριβώς. Ότι θα μπορούσαν κάποιοι να είναι κουρασμένοι. Οπότε χρησιμοποίησα παίκτες που είχαν παίξει λιγότερο. Άρα καταλαβαίνετε πόσο σημαντικό ήταν να κερδίσουμε σήμερα.

Με την απόκτηση τριών ακόμη βαθμών συνεχίζουμε να είμαστε πρωτοπόροι και είχαμε την ευκαιρία να δούμε πολλούς περισσότερους ποδοσφαιριστές. Όλοι γνωρίζετε ότι την Τρίτη έχουμε ένα ματς για το Τσάμπιονς Λιγκ και πάλι την Κυριακή έχουμε αγώνα πρωταθλήματος. Οπότε θα είναι τρεις οι εβδομάδες από την άφιξη μου και καταλαβαίνετε ότι λόγω του προγράμματος ορισμένοι ποδοσφαιριστές θα εμφανίσουν μεγαλύτερη κόπωση και άλλοι ίσως χαμηλότερο βαθμό δυναμικής δεδομένου ότι είχαν πάρα πολύ καιρό να παίξουν. Επιπλέον σκέπτομαι ότι ακόμα η ομάδα δεν μπορώ να πω ότι είχε έναν ήρεμο αγώνα στο στάδιο.

Βέβαια δεν ξέρω τι έχει γίνει στο παρελθόν, όμως καταλαβαίνετε ότι όταν έχουμε εντός έδρας ματς η ευθύνη μας είναι ακόμα μεγαλύτερη δεδομένου ότι στους εντός έδρας αγώνες οι ποδοσφαιριστές έχουν μεγαλύτερο άγχος για τη νίκη και αυτό το είδαμε και σήμερα. Αυτό όμως δεν είναι μόνο χαρακτηριστικό του Παναθηναϊκού αλλά όλων των μεγάλων ομάδων και φυσικά αποτελεί μέρος της εργασίας που όλοι μαζί πρέπει να κάνουμε. Και είναι σημαντικό ότι οι αγώνες που γίνονται εντός έδρας να είναι καλά ελεγχόμενοι και αναμφισβήτητα να στέφονται από επιτυχίες και από νίκες".

Μιλήσατε για κάποια κόπωση των παικτών σας, σας προβληματίζει αυτό ενόψει των δύο αγώνων που έρχονται;

" Όχι δεν είναι θέμα να με προβληματίζει. Πρέπει να δουλέψουμε με τρόπο ταχύρυθμο. Έχουμε ακόμα δύο αγώνες στο πρωτάθλημα, ένα για το Κύπελλο και ένα για το Τσάμπιονς Λιγκ μέχρι και τις γιορτές άρα λοιπόν πρέπει να δουλέψουμε έτσι ώστε όσο το δυνατόν μεγαλύτερος αριθμός παικτών να βρίσκεται σε τέτοια κατάσταση ώστε να συμμετάσχουν σε αυτούς τους αγώνες με μοναδικό μας στόχο τη νίκη. Άρα λοιπόν πρέπει όλοι οι παίκτες να δώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους και καταλαβαίνετε ότι στον αγώνα με την Κοπεγχάγη μπορεί να υστερήσουν τρεις, τέσσερις παίκτες.

Όσον αφορά το ματς του πρωταθλήματος θα πρέπει να δούμε ποιους παίκτες θα έχουμε στην διάθεση μας και πώς θα μπορέσουμε να τους χρησιμοποιήσουμε. Είναι σημαντικό όμως να πω ότι όλες οι ομάδες που μπορούν να φτιαχτούν από τους παίκτες θα πρέπει πάνω από όλα να είναι η ομάδα. Πάνω από κάθε παίκτη, να κρατήσουμε συμπαγή την ομάδα. Υπάρχει βέβαια ανάγκη να γνωρίσω πάρα πολύ γρήγορα όλους τους παίκτες τόσο στην προπόνηση όσο και στους αγώνες".

Κοκότοβιτς: "Δικαιούμασταν κάτι καλύτερο"

Από την πλευρά του, ο Ντράγκαν Κοκότοβιτς, εμφανίστηκε ιδιαίτερα πικραμένος από το γεγονός ότι η ομάδα του δεν κατάφερε να πάρει ένα καλύτερο αποτέλεσμα, παρά την πολύ καλή εμφάνιση.

" Πρώτα απ' όλα θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την καλή απόφαση και την προσπάθεια που έκαναν. Πιστεύω ότι δικαιούμασταν κάτι καλύτερο από το σημερινό παιχνίδι χωρίς να υποτιμήσω την αξία του Παναθηναϊκού.

Είχαμε καλή κυκλοφορία, δημιουργήσαμε αρκετές ευκαιρίες αλλά δεν καταφέραμε να σκοράρουμε. Όσο για τα δύο γκολ που δεχτήκαμε ήταν πολύ εύκολα. Εύχομαι στον Παναθηναϊκό καλή συνέχεια και νίκη στο επόμενο παιχνίδι στον Τσάμπιονς Λιγκ την Τρίτη".

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ