EURO

Φανατικός Ισραηλινός ο θρυλικός Ίαν Ράιτ!

Φανατικός Ισραηλινός ο θρυλικός Ίαν Ράιτ!
Ίαν Ράιτ-Ισραήλ

Το θαύμα από το Ισραήλ περιμένει ο παλιός άσος της Άρσεναλ για την πρόκριση της Αγγλίας στο Euro 2008, ο οποίος μίλησε επίσης για την... Ελλάδα και το πρόβλημα του αγγλικού ποδοσφαίρου

"Όπως κάθε άλλος σε αυτή τη χώρα, θα υποστηρίζω το Ισραήλ το Σάββατο (κόντρα στη Ρωσία) και θα ελπίζω για το θαύμα. Εάν θέλουμε όμως να είμαστε ειλικρινείς, είναι απίθανο να πάμε στα τελικά του Euro 2008", τόνισε ο Ράιτ σε άρθρο του στην αγγλική εφημερίδα Sun και συνέχισε:

"Ίσως οι απαιτήσεις να είναι πολύ υψηλές από αυτή την ομάδα. Θα πρέπει να δούμε γιατί μία ομάδα όπως η Ελλάδα κατέκτησε το Euro 2004 με παίκτες όχι τόσο μεγάλης ποιότητας.

Λέμε συνέχεια πόσο καλή ομάδα έχουμε, όμως για να πετύχουμε θα πρέπει να έχουμε πίστη και ισχυρή νοοτροπία και ίσως να μην έχουμε αυτά τα χαρακτηριστικά ως ομάδα".

Ο δεύτερος κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία των "κανονιέρηδων" (πίσω από τον Τιερί Ανρί), μίλησε επίσης και για τους πολλούς ξένους που έχουν κατακλύσει το αγγλικό πρωτάθλημα, τους οποίους χαρακτήρισε ως "πληγή" για την εθνική ομάδα.

"Η έλλειψη Άγγλων παικτών από την Πρέμιερ Λιγκ θα συνεχίσει να μας κάνει κακό. Ξέρω ότι η FIFA εξετάζει τους κανονισμούς αναφορικά με τους γηγενείς παίκτες, όμως θα πρέπει να πάρουμε άμεσα κάποια μέτρα.

Το ιδανικό θα ήταν οι ομάδες να υποχρεώνονταν να έχουν τουλάχιστον δύο Άγγλους παίκτες στις αρχικές τους ενδεκάδες".



Ξέρω ότι οι οπαδοί θέλουν περισσότερο από όλα την επιτυχία της ομάδας τους, όμως η νίκη είναι πιο γλυκιά όταν ξέρεις ότι στην ομάδα σου υπάρχουν ένα ή δύο παίκτες από τον τόπο σου".

Επιπλέον, ο Ράιτ αναφέρθηκε στην πολεμική που γίνεται στον Στιβ ΜακΛάρεν από μεγάλη μερίδα του Τύπου, εκφράζοντας την άποψη ότι θα πρέπει να συνεχίσει στο τιμόνι των "λιονταριών" και στην προκριματική φάση του Μουντιάλ 2010, ανεξάρτητα αν η ομάδα πάρει το εισιτήριο για τα γήπεδα της Αυστρίας/Ελβετίας το ερχόμενο καλοκαίρι.

"Ο κόσμος θέλει την απομάκρυνση του ΜακΛάρεν, όμως δεν βλέπω κάποιον άλλο που να μπορεί να κάνει τη δουλειά. Ξεφορτωνόμαστε πολύ γρήγορα τους προπονητές, με εξαίρεση τον Σβεν, ο οποίος μάλιστα τα πηγαίνει πολύ καλά στη Μάντσεστερ Σίτι φέτος.

Ο ΜακΛάρεν είναι παθιασμένος και αρκετά καλός. Ίσως οι παίκτες να μην έχουν το ίδιο πάθος. Ναι, είχε μερικά εφιαλτικά αποτελέσματα.

Ο κόσμος λέει για τα λάθη τακτικής που κάνει, αλλά μην ξεχνάτε ότι έχει τον Τέρι Βέναμπλς στο πλευρό του. Θα πρέπει να του δώσουμε χρόνο, και να βγάλουμε συμπεράσματα μετά τα προκριματικά τοου Μουντιάλ 2010",

κατέληξε ο Ράιτ.















TAGS EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ