ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Έξαλλος ο Φαν Μπάστεν για τα επεισόδια στο Άγιαξ - Φέγενορντ: "Να σταματήσει το ποδόσφαιρο στην Ολλανδία"

Έξαλλος ο Φαν Μπάστεν για τα επεισόδια στο Άγιαξ - Φέγενορντ: "Να σταματήσει το ποδόσφαιρο στην Ολλανδία"
ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ ΑΠΟ ΒΙΝΤΕΟ

Ο θρυλικός Ολλανδός επιθετικός, Μάρκο φαν Μπάστεν, ήταν έξαλλος λόγω της οριστικής διακοπής στο Άγιαξ - Φέγενορντ και τα όσα συνέβησαν στο ολλανδικό ντέρμπι.

Το Klassieker μεταξύ Άγιαξ και Φέγενορντ διεκόπη οριστικά στο 55ο λεπτό, ύστερα από ρίψη αντικειμένων και φωτοβολίδων από οπαδούς του Αίαντα στον αγωνιστικό χώρο, με το σκορ να είναι 0-3 υπέρ των φιλοξενούμενων.

Στη συνέχεια χούλιγκαν του αντιπάλου της ΑΕΚ στους ομίλους του Europa League προκάλεσαν μεγάλες φθορές στο εσωτερικό της "Γιόχαν Κρόιφ Αρένα", καταστρέφοντας τα πάντα στον διάβα τους.

Ο θρυλικός Ολλανδός επιθετικός, παλαίμαχος επιθετικός κι άλλοτε προπονητής του Άγιαξ, Μάρκο φαν Μπάστεν, ήταν καλεσμένος στο Ziggo Sport το βράδυ της Κυριακής (24/9) και μετά τα όσα συνέβησαν ξέσπασε, ζητώντας να παρθούν άμεσα αυστηρά μέτρα.

"Να σταματήσει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στην Ολλανδία. Απλά κλείστε το. Ναι, αυτό εννοώ, γιατί κάθε φορά γίνεται κάτι. Αυτό που έγινε (ρίψη αντικειμένων) ήταν μια σκόπιμη ενέργεια. Τώρα έχει σταματήσει ο αγώνας, ο πιο σημαντικός στην Ολλανδία. Αν δεν μπορούμε να συμπεριφερόμαστε κανονικά στα γήπεδα, ίσως απλά να σταματήσουμε να το κάνουμε. Προφανώς αυτό δεν είναι δυνατό. Όχι, τα άδεια γήπεδα δεν είναι λύση, είδαμε ότι το ποδόσφαιρο δεν έχει καμία σχέση με εκείνο κατά τη διάρκεια του κορονοϊού.

Αν είναι τόσο σημαντικό, τότε οι πολιτικοί θα πρέπει πραγματικά να λάβουν μέτρα. Θα έπρεπε απλώς να είναι 0-3 για τη Φέγενορντ. Μπορούν να λένε ότι θα πετύχαιναν κι άλλα γκολ και ότι δεν θα ήταν δίκαιο για αυτούς να λήξει 0-3. Δεν έχω κανένα πρόβλημα, ας το κατακυρώσουν και με 0-5.

Αυτό με κάνει να απογοητεύομαι, φυσικά. Είμαστε χαρούμενοι που τελείωσε ο κορονοϊός, αλλά από τότε έχουμε να αντιμετωπίσουμε αυτή τη δυστυχία σχεδόν κάθε εβδομάδα.

Αυτοί που το έκαναν αυτό είχαν πλήρη επίγνωση. Οι πολιτικοί προφανώς δεν είναι διατεθειμένοι να παρέμβουν πραγματικά. Αν κι έχουν την υποχρέωση, όλοι πιστεύουν ότι είναι υπερβολική δουλειά για τους πολιτικούς και την αστυνομία.

Στην Αγγλία συμβαίνει, γι' αυτό και δεν υπάρχει εκεί αυτή η ταλαιπωρία. Νομίζω ότι το να σταματήσεις έναν τέτοιο αγώνα λόγω ενός άδειου μπουκαλιού στο γήπεδο είναι ανοησία, αλλά το να το σταματήσεις τον αγώνα εσκεμμένα με φωτοβολίδες είναι πραγματικά λυπηρό".

TAGS ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΙΑΞ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ