ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Άγιαξ - Φέγενορντ: Οριστική διακοπή στο Klassieker για αντικείμενα οπαδών του Αίαντα εν μέσω ταπείνωσης

Καπνογόνα στον αγωνιστικό χώρο στο Άγιαξ - Φέγενορντ
Καπνογόνα στον αγωνιστικό χώρο στο Άγιαξ - Φέγενορντ PRINT SCREEN

Το Klassieker μεταξύ Άγιαξ και Φέγενορντ διεκόπη οριστικά στο 55ο λεπτό, ύστερα από ρίψη αντικειμένων και φωτοβολίδων οπαδών του Αίαντα στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Άγιαξ δεν απέφυγε την ταπείνωση σε κάθε επίπεδο στο Klassieker κόντρα στη Φέγενορντ. Με το σκορ στο 3-0 για την ομάδα του Ρότερνταμ, το ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής της Eredivisie, η αναμέτρηση διεκόπη για τρίτη φορά λόγω ρίψης φωτοβολίδων από οπαδούς των γηπεδούχων, με τον διαιτητή να οδηγείται στην απόφαση για το άδοξο τέλος του αγώνα.

Άγιαξ - Φέγενορντ: Οριστική διακοπή στο Klassieker για αντικείμενα οπαδών του Αίαντα εν μέσω ταπείνωσης
PRINT SCREEN

Ο αγώνας διεκόπη αρχικά έπειτα από τα δύο γρήγορα γκολ του Σαντιάγκο Χιμένες στο 9' και στο 18'. Οπαδοί του "Αίαντα" πέταξαν αντικείμενα στον αγωνιστικό χώρο που οδήγησαν σε παύση για περίπου οκτώ λεπτά.

Η αναμέτρηση συνεχίστηκε, οι φιλοξενούμενοι εξακολούθησαν να είναι κυρίαρχοι στον αγωνιστικό χώρο και πέτυχαν τρίτο γκολ με τον Ιγκόρ Παϊσάο. Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε μεγαλύτερη ένταση στις κερκίδες με ορισμένους ανεγκέφαλους να πετούν φωτοβολίδες στο γήπεδο. Η διακοπή που ακολούθησε ήταν μεγαλύτερη και διήρκεσε περίπου ένα τέταρτο.

Νέα διακοπή στο 55' του αγώνα Άγιαξ - Φέγενορντ
Νέα διακοπή στο 55' του αγώνα Άγιαξ - Φέγενορντ PRINT SCREEN

Ο αγώνας άρχισε ξανά, όμως στο 55ο λεπτό έπεσαν για δεύτερη φορά φωτοβολίδες, κάτι που βάσει ολλανδικού κανονισμού σημαίνει αυτόματη οριστική διακοπή, εκτός αν δεν προκύπτει θέμα ασφάλειας. Ο διαιτητής διαβουλεύτηκε με τις δύο ομάδες και με την ομοσπονδία και έπειτα από λίγα λεπτά αποφάσισε την οριστική διακοπή του παιχνιδιού.

Υπενθυμίζεται ότι ο Άγιαξ αποτελεί τον επόμενο αντίπαλο της ΑΕΚ στους ομίλους του Europa League.

  • Η αρχική σύνθεση του Άγιαξ: Χόρτερ, Σόσα, Σούταλο, Τέιλορ, Φαν ντεν Μπόμεν, Φος, Γκααεΐ, Χάτο, Φορμπς, Μπρόμπεϊ, Μπέρχαουζ
TAGS ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΙΑΞ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΕΚ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ