PREMIER LEAGUE

Έβερτον - Άρσεναλ 2-1: Ρισάρλισον και Γκρέι υπέγραψαν την ανατροπή των ζαχαρωτών

Ο Ριτσάρλισον πανηγυρίζει το γκολ που σημείωσε κόντρα στην Άρσεναλ
Ο Ριτσάρλισον πανηγυρίζει το γκολ που σημείωσε κόντρα στην Άρσεναλ © 2021 JON SUPER / AP IMAGES

Η Έβερτον νίκησε την Άρσεναλ με 2-1 για τη 15η αγωνιστική της Premier League και επέστρεψε στις νίκες μετά από έξι ήττες και δύο ισοπαλίες. Σκόρερ για την ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ χρίστηκαν οι Ρισάρλισον και Γκρέι, με τον Έντεγκαρντ να ανοίγει το σκορ για τους Λονδρέζους.

Η Έβερτον υποδέχθηκε την Άρσεναλ στο Γκούντισον Παρκ για τη 15η αγωνιστική της Premier League, με τα ζαχαρωτά να επικρατούν με 2-1 με ανατροπή στο τελευταίο τέταρτο του δευτέρου ημιχρόνου.

Ο Έντεγκαρντ άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους στο 45+2', απάντησαν οι γηπεδούχοι με τον Ρισάρλισον στο 79', που είχε βρει δίχτυα ήδη άλλες δύο φορές, με τον Γκρέι να ολοκληρώνει την ανατροπή για την ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ, ο οποίος σώζει τη θέση του στον πάγκο της ομάδας.

Τα ζαχαρωτά έφεραν στα ίσια το παιχνίδι στο 80ο λεπτό, χάρη στο... τρίτο τέρμα του Ρισάρλισον, καθώς νωρίτερα του ακυρώθηκαν δύο γκολ με παρέμβαση του VAR, καθώς ήταν οριακά εκτεθειμένος.

Στο 90+2' οι γηπεδούχοι έφυγαν στην αντεπίθεση, ο Ντεμαράι Γκρέι διέσχυσε λίγα μέτρα με την μπάλα και έκανε το σουτ έξω από την περιοχή με την μπάλα να καταλήγει στο βάθος της εστία του Ράμσντεϊλ με τη "συνδρομή" του δοκαριού.

Το ματς

Το παιχνίδι στο πρώτο μέρος είχε πολύ αργό ρυθμό για τα δεδομένα του πρωταθλήματος με τις δύο ομάδες να δημιουργούν ελάχιστες καλές φάσεις στις δύο εστίες.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με το γήπεδο να χειροκροτάει για τη μνήμη του εξάχρονου Άρθουρ Λαμπίνο Χιουζ, ο οποίος σκοτώθηκε από τον ίδιο του τον πατέρα.

Στο 44' ο Ρισάρλισον έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Τάουνσεντ, ωστόσο ο Βραζιλιάνος φορ ήταν οριακά εκτεθειμένος με αποτέλεσμα να ακυρωθεί το γκολ.

Στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους, οι παίκτες του Μικέλ Αρτέτα πήραν το προβάδισμα στο σκορ. Ο Τίρνι έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Έντεγκαρντ με σουτ στην κίνηση την έστειλε στα δίχτυα.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Άρσεναλ είχε την κατοχή της μπάλας, ωστόσο η Έβερτον ήταν εκείνη που κατάφερε να βρει δίχτυα ξανά με τον Ρισάρλισον στο 58'. Ωστόσο ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός ήταν για μια ακόμα φορά οριακά εκτεθειμένος, με αποτέλεσμα να ακυρωθεί και αυτό το γκολ ως οφσάιντ.

Όσο περνούσε η ώρα η Έβερτον έπαιρνε μέτρα στο γήπεδο και κατάφερε να βρει το γκολ της ισοφάρισης στο 79ο λεπτό με τον Ρισάρλισον.

Μετά το γκολ του Ρισάρλισον το παιχνίδι πήρε φωτιά, με τις δύο ομάδες να διεκδικούν το τρίποντο. Στο 84' οι Λονδρέζοι έχασαν τεράστια ευκαιρία.

Ο Σάκα έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Ενκέτια έπιασε τη σκαστή κεφαλιά μέσα από την περιοχή, ωστόσο η μπάλα κατέληξε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Πίκφορντ.

Ωστόσο αυτή που ευτύχησε στο τέλος ήταν η Έβερτον με το υπέροχο γκολ του Γκρέι στο 90+2' και με αυτή τη νίκη ανέβηκε στη 12η θέση του βαθμολογικού πίνακα, με την Άρσεναλ να μένει στην 7η θέση.

Έβερτον: Πίκφορντ, Κόουλμαν, Μίνα (31' Χόλγκεϊτ), Κιν, Γκόντφρεϊ, Γκόρντον (87' Ιβόμπι), Ντουκουρέ, Αλάν, Γκρέι, Τάουνσεντ (66' Γκόμες), Ρισάρλινσον.

Άρσεναλ: Ράμσντεϊλ, Τομιγιάσου, Γουάιτ, Γκάμπριελ, Τίρνι (65' Ταβάρες), Πάρτι, Τσάκα, Μαρτινέλι (71' Ενκέτια), Έντεγκαρντ, Σακά, Λακαζέτ (85' Ομπαμεγιάνγκ).

Τα αποτελέσματα της 15ης αγωνιστικής:

Τα καλύτερα στιγμιότυπα:

Γουέστ Χαμ - Τσέλσι 3-2

Γουλβς - Λίβερπουλ 0-1

Νιούκαστλ - Μπέρνλι 1-0

Γουότφορντ - Μάντσεστερ Σίτι 1-3

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Κρίσταλ Πάλας 1-0

Τότεναμ - Νόριτς 3-0

Λιντς - Μπρέντφορντ 2-2

Η βαθμολογία της Premier League:

Το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής:

S24 Bet - Το Στοίχημα επιστρέφει στο SPORT24

Το SPORT24 απέκτησε νέα ενότητα με έγκυρο και μοναδικό περιεχόμενο για το Στοίχημα! Προγνωστικά στοιχήματος, προτάσεις και αναλύσεις με την υπογραφή του SPORT24 και της έμπειρης ομάδας δημοσιογράφων του. Καθημερινό περιεχόμενο με προτάσεις για το στοίχημα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ στο S24 BET.

TAGS PREMIER LEAGUE ΕΒΕΡΤΟΝ ΑΡΣΕΝΑΛ ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ