ΕΒΕΡΤΟΝ

Έβερτον: Άναψε το πράσινο φως για να μετακομίσει στο νέο της γήπεδο

Έβερτον: Άναψε το πράσινο φως για να μετακομίσει στο νέο της γήπεδο

Η Έβερτον είδε το αίτημά της για μετακόμιση στο νέο της στάδιο να γίνεται αποδεκτό από το Δημοτικό Συμβούλιο του Λίβερπουλ και στόχος της είναι να μπει σε αυτό από την έναρξη της σεζόν 2024-25. Στα 580 εκατομμύρια ευρώ εκτιμάται το κόστος του.

Οι φίλοι της Έβερτον πήραν μία πολύ μεγάλη χαρά το βράδυ του Σαββάτου βλέποντας την αγαπημένη τους ομάδα να πανηγυρίζει τη νίκη για πρώτη φορά στο "Άνφιντ" σε επίπεδο Premier League τον 21ο αιώνα (η αμέσως προηγούμενη ήταν το 1999), ωστόσο ακόμα και η νίκη απέναντι στην συμπολίτισσα Λίβερπουλ δεν μπορεί να συγκριθεί με τα ευχάριστα νέα που έφτασαν στα αυτιά τους την Τρίτη.

Αυτά αφορούν τα πλάνα της διοίκησης των ζαχαρωτών για να φύγει η ομάδα από το ιστορικό "Γκούντισον Παρκ" που την φιλοξενεί από το 1892 και να πάει σε νέο σύγχρονο στάδιο, με το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης του Λίβερπουλ να ανάβει το πράσινο φως για τη μετακόμιση των ζαχαρωτών.

Το νέο γήπεδο θα κοστίσει συνολικά 580 εκατομμύρια ευρώ (500 εκατομμύρια λίρες) και αναμένεται να έχει χωρητικότητα 52.888 θεατών, με την έδρα του να είναι στην περιοχή Μπράμλεϊ Μουρ.

Τα πρώτα σχέδια της Έβερτον είχαν εκπονηθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο, με το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης του Λίβερπουλ να εγκρίνει το πλάνο κρίνοντας πως το νέο γήπεδο θα φέρει πολλές ευκαιρίες στην τοπική οικονομομία (η Έβερτον εκτιμάει πως θα δοθεί ώθηση σε αυτήν άνω του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ) και θα φέρει αναγέννηση σε ολόκληρη την περιοχή γύρω από αυτό (οι άνθρωποι των ζαχαρωτών πιστεύουν πως θα δημιουργηθούν 15.000 θέσεις εργασίας και το μέρος θα προσελκύει ετησίως 1,5 εκατομμύρια επισκέπτες).

Όπως διευκρίνισαν οι άνθρωποι της Έβερτον που εκπροσώπησαν την ομάδα κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, η Έβερτον πήρε την απόφαση λόγω της αυξημένης ζήτησης για εισιτήρια που δεν μπορούσε να ικανοποιήσει το "Γκούντισον" καθώς και της αδυναμίας να προχωρήσουν στην αύξηση της χωρητικότητας στην ιστορική τους έδρα λόγω των κατοικιών που το περιβάλλουν.

Ύστερα από αυτή την εξέλιξη, υπάρχει η ελπίδα πως οι εργασίες κατασκευής του νέου υπερσύγχρονου γηπέδου θα αρχίσουν από το καλοκαίρι του 2021 και θα έχουν ολοκληρωθεί μέσα στο 2024, με την προοπτική να μπορούν να αγωνιστούν σε αυτό οι μπλε του Λίβερπουλ από την έναρξη της αγωνιστικής σεζόν 2024-25.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo Credits: Youtube

TAGS ΕΒΕΡΤΟΝ ΑΓΓΛΙΑ PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ