EUROPEAN SUPER LEAGUE

European Super League: "Πιέστηκαν οι αγγλικές ομάδες, θα αναδιαμορφώσουμε το πρότζεκτ"

Οι Λιονέλ Μέσι και Σέρχιο Ράμος
Οι Λιονέλ Μέσι και Σέρχιο Ράμος © 2021 JOAN MONFORT/ASSOCIATED PRESS

Η European Super League εξέδωσε ανακοίνωση μετά την αποχώρηση των αγγλικών ομάδων από το εγχείρημα, υποστηρίζοντας πως η απόφασή τους πάρθηκε κάτω από πίεση, ενώ το πρότζεκτ βρίσκεται υπό διαμόρφωση ύστερα από τις τελευταίες εξελίξεις.

Τα ξημερώματα της Τετάρτης (21/4) όλες οι αγγλικές ομάδες έκαναν γνωστό πως αποχωρούν από τη European Super League, ύστερα από τις έντονες αντιδράσεις που υπήρξαν από τους φιλάθλους, τις FIFA, UEFA και την Premier League.

Λίγη ώρα αργότερα, η European Super League εξέδωσε ανακοίνωση υποστηρίζοντας πως η απόφαση των αγγλικών ομάδων πάρθηκε κάτω από πίεση, ενώ το πρότζεκτ βρίσκεται υπό διαμόρφωση ύστερα από τις τελευταίες εξελίξεις.

Η ανακοίνωση:

"Η European Super League είναι πεπεισμένη ότι η σημερινό status quo του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου πρέπει να αλλάξει.

Προτείνουμε μία νέα ευρωπαϊκή διοργάνωση επειδή το υπάρχον σύστημα δεν δουλεύει. Η πρότασή μας στοχεύει στο να επιτρέψει στο άθλημα να εξελιχθεί ενώ παράγει πόρους και σταθερότητα για ολόκληρη την πυραμίδα του ποδοσφαίρου, συμπεριλαμβανομένης της βοήθειας για την αντιμετώπιση των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει ολόκληρη η ποδοσφαιρική κοινότητα ως αποτέλεσμα της πανδημίας. Θα παρέχει επίσης ενισχυμένες εισφορές αλληλεγγύης σε όλους τους ποδοσφαιρικούς φορείς.

Παρά την εξαγγελθείσα αποχώρηση των αγγλικών συλλόγων, που είναι αναγκασμένοι να λάβουν τέτοιες αποφάσεις λόγω της πίεσης που τους ασκείται, είμαστε πεπεισμένοι ότι η πρότασή μας είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένη με τους ευρωπαϊκούς νόμους και κανόνες, όπως αποδείχθηκε από τη σημερινή δικαστική απόφαση για την προστασία της European Super League από δράσεις τρίτων.

Δεδομένων των υπαρχουσών συνθηκών, θα επανεξετάσουμε τα κατάλληλα βήματα για την αναδιαμόρφωση του πρότζεκτ, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τους στόχους μας, που είναι να προσφέρουμε στους φιλάθλους την καλύτερη δυνατή εμπειρία, ενισχύοντας παράλληλα τις εισφορές αλληλεγγύης για ολόκληρη την ποδοσφαιρική κοινότητα".

Photo Credits: © 2021 Joan Monfort/Associated Press

TAGS EUROPEAN SUPER LEAGUE CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ