EUROPEAN SUPER LEAGUE

European Super League: Κοινό μέτωπο UEFA, FIFA και Λιγκών

Ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν
Ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν PETER DEJONG / ASSOCIATED PRESS

Η συνεδρίαση της UEFA αναμένεται να επιβεβαιώσει το κοινό μέτωπο που υπάρχει ενάντια στις προθέσεις 12 εκ των κορυφαίων συλλόγων για τη δημιουργία της European Super League.

Σήμερα (19/04) θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της UEFA για να οριστικοποιηθεί ο νέος τρόπος διεξαγωγής του Champions League.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου αναμένεται να επισφραγίσει το σχέδιο για τη διεύρυνση της κορυφαίας Διασυλλογικής διοργάνωσης η οποία από το 2024 θα περιλαμβάνει 36 ομάδες.

Φυσικά, ένα από τα θέματα που θα απασχολήσουν είναι η δημιουργία της European Super League. Δώδεκα εκ των κορυφαίων ομάδων αποφάσισαν να δημιουργήσουν τη δική τους Λίγκα.

Αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι υπάρχει κοινό μέτωπο κόντρα σε αυτή την κίνηση των ισχυρών. UEFA και FIFA φαίνεται ότι έχουν δίπλα τους τις Λίγκες οι οποίες θέτουν τους δώδεκα μπροστά από ένα ξεκάθαρο δίλημμα.

Ποιο είναι αυτό; Είτε θα αγωνίζονται στην European Super League είτε στα πρωταθλήματα των χωρών τους και τις διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA.

Premier League, La Liga και Serie A είναι εκείνες που φαίνεται ότι τηρούν την πιο σκληρή στάση μέχρι τώρα θέτοντας τις ομάδες τους που θέλουν να μπουν στην European Super League προ της πόρτας της εξόδου.

Βέβαια, εδώ τίθεται και ένα άλλο ερώτημα; Εάν αυτές οι Λίγκες θα μπορούσαν να αντέξουν χωρίς αυτές τις ομάδες. Για παράδειγμα La Liga χωρίς Μπαρτσελόνα, Ρεάλ και Ατλέτικο είναι δεδομένο ότι θα είχε ελάχιστα έσοδα. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τις υπόλοιπες Λίγκες.

Εκεί ακριβώς είναι που πατάνε και οι 12 ομάδες που σήκωσαν το λάβαρο της επανάστασης και ως μία ένδειξη καλής θελήσεως είπαν ότι θα μπορούσαν να αγωνίζονται τα Σαββατοκύριακα στα εγχώρια πρωταθλήματα και μεσοβδόμαδα στην European Super League.

Σίγουρα οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες το προσεχές διάστημα και μένει να δούμε που θα κάτσει η μπίλια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS EUROPEAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ