EUROPA LEAGUE

Europa League: Η Πόρτο απέκλεισε τη Λάτσιο, δύσκολη πρόκριση για Σεβίλλη, Λειψία

Οι παίκτες της Πόρτο πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στην Λάτσιο στο Europa League | 17 Φεβρουαρίου 2022
Οι παίκτες της Πόρτο πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στην Λάτσιο στο Europa League | 17 Φεβρουαρίου 2022 @2022 LUIS VIEIRA/AP IMAGES

Η Πόρτο τα κατάφερε κόντρα στη Λάτσιο και προκρίθηκε στους 16 του Europa League. Πρόκριση και για τη Σεβίλλη παρά την ήττα στο Ζάγκρεμπ, διπλό η Λειψία στην έδρα της Ρεάλ Σοσιεδάδ.

Η Πόρτο τα κατάφερε με αντίπαλο τη Λάτσιο και προκρίθηκε στους 16 του Europa League, έστω και με αγχωτικό τρόπο, με ένα 2-2 που διαμορφώθηκε στις καθυστερήσεις. Οι "δράκοι" μάζεψαν τρεις φορές την μπάλα από τα δίχτυα τους στο πρώτο ημίωρο, βρέθηκε πίσω στο σκορ, όμως τελικά ήταν η ομάδα που κέρδισε το ζευγάρι.

Ο Τσίρο Ιμόμπιλε βρέθηκε σε εξαιρετική βραδιά και προσπαθούσε να σκοράρει σπάζοντας το τεχνητό οφσάιντ των Πορτογάλων. Σε δύο περιπτώσεις βρήκε δίχτυα, όμως ο VAR δεν συμφώνησε γιατην εγκυρότητα του γκολ. Ενδιάμεσα, στο 19ο λεπτό, σημείωσε ένα κανονικό γκολ κι έβαλε τους "λατσιάλι" στο κόλπο της πρόκρισης. Δέκα λεπτά αργότερα, ο Μεχντί Ταρεμί ανατράπηκε από τον Σεργκέι Μιλίνκοβιτς Σάβιτς στην περιοχή, αλλά "κιτρινίστηκε" για θέατρο. Όταν η φάση εξετάστηκε απ' τον VAR και έπειτα από αρκετό χρόνο διαβουλεύσεων, τα δεδομένα άλλαξαν και ο Ιρανός επιθετικός κέρδισε πέναλτι, που μετέτρεψε σε γκολ. Το γκολ σόκαρε τους παίκτες του Μαουρίτσιο Σάρι και εκτόξευσε την ψυχολογία εκείνων του Σέρζιο Κονσεϊσάο, που ήταν καλύτεροι στη συνέχεια του αγώνα και βρήκαν το καθοριστικό γκολ με τον Ματέους Ουρίμπε στο 68'. Στις καθυστερήσεις ο Ντανίλο Κατάλντι ισοφάρισε για τους γηπεδούχους, αλλά πλέον ήταν αργά.

Η Λειψία ολοκλήρωσε τη δουλειά στην Ισπανία και με το 3-1 επί της Ρεάλ Σοσιεδάδ στο "Ανοέτα" προκρίθηκε στην επόμενη φάση. Το 2-2 της Γερμανίας είχε αφήσει ανοιχτούς λογαριασμούς, όμως οι παίκτες του Ντομένικο Τεντέσκο βρέθηκαν σε καλό βράδυ και είχαν το πάνω χέρι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Στο 39' ο Γουίλι Όρμπαν τους έδωσε προβάδισμα έπειτα από την αποτυχία του Αντρέ Σίλβα να σκοράρει με πέναλτι και ο Πορτογάλος... διόρθωσε το λάθος του με γκολ στο 59'. Έξι λεπτά αργότερα οι Βάσκοι μείωσαν με τον Μαρτίν Θουμπιμέντι (και παρέμβαση VAR), αλλά ο Εμίλ Φόρσμπεργκ με πέναλτι στο τέλος εξαφάνισε κάθε ελπίδα ανατροπής.

Η Σεβίλλη πήγε στο Ζάγκρεμπ ως το απόλυτο φαβορί για το τρόπαιο και φυσικά για την πρόκριση, αλλά τα χρειάστηκε απέναντι στην Ντίναμο, η οποία επικράτησε με 1-0. Το 3-1 της Ανδαλουσίας αποδείχθηκε εύθραυστο προβάδισμα για τους φιλοξενούμενους, που στο 65' βρέθηκε πίσω στο σκορ από την εκτέλεση πέναλτι του Μίσλαβ Όρσιτς. Στα τελευταία λεπτά η Ντίναμο δεν κατάφερε να βρει το γκολ της πρόκρισης, έστω κι αν η Σεβίλλη έμεινε με 10 παίκτες στις καθυστερήσεις.

Οι ομάδες της φάσης των 16

  • Νικήτριες ομίλων του Europa League: Γουέστ Χαμ, Λιόν, Μονακό, Λεβερκούζεν, Άιντραχτ, Σπαρτάκ, Ερυθρός Αστέρας, Γαλατάσαραϊ
  • Νικήτριες μπαράζ: Λειψία, Αταλάντα, Πόρτο, Σεβίλλη

Τα αποτελέσματα των δεύτερων αγώνων των μπαράζ για τους 16

Τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων των μπαράζ για τους 16

TAGS EUROPA LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΕΒΙΛΛΗ ΛΕΙΨΙΑ ΛΑΤΣΙΟ ΠΟΡΤΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ