EUROPA LEAGUE

Europa League: Θρίαμβος της Μπαρτσελόνα επί της Νάπολι, άντεξαν Ρέιντζερς και Μπέτις

Ο Τζόρντι Άλμπα της Μπαρτσελόνα πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στη Νάπολι για τα μπαράζ της φάσης των 16 του Europa League 2021-2022 στο "Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα", Νάπολη | Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022
Ο Τζόρντι Άλμπα της Μπαρτσελόνα πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στη Νάπολι για τα μπαράζ της φάσης των 16 του Europa League 2021-2022 στο "Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα", Νάπολη | Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022 © 2022 GREGORIO BORGIA/ASSOCIATED PRESS

Η Μπαρτσελόνα έριξε τέσσερα γκολ στη Νάπολι μέσα στο "Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα" και προκρίθηκε στη φάση των 16 του Europa League. Ακολούθησε η Ρέιντζερς αποκλείοντας με ισοπαλία την Ντόρτμουντ και η Μπέτις με το ίδιο αποτέλεσμα τη Ζενίτ. Η Σέριφ αποκλείστηκε στα πέναλτι απ' την Μπράγκα.

Η Μπαρτσελόνα έπαιξε ως... τέτοια αφού εμπνεύστηκε στο "Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα" και διέλυσε τη Νάπολι με 4-2, μην αφήνοντας περιθώριο αμφισβήτησης για το στόχο που έχει στο Europa League, πέραν της πρόκρισης στη φάση των 16 του θεσμού.

Οι Καταλανοί ήταν οι απόλυτα κυρίαρχοι στον αγωνιστικό χώρο και σε κανένα σημείο δεν απειλήθηκαν από τους "παρτενοπέι". Τα γκολ των Τζόρντι Άλμπα, Φρένκι ντε Γιονγκ (με υπέροχο πλασέ εκτός περιοχής) και Ζεράρ Πικέ στο 1ο ημίχρονο αποτύπωσαν πλήρως την εικόνα, παρά τη μείωση του σκορ με πέναλτι του Λορέντζο Ινσίνιε στο 23'.

Οι μόλις δύο τελικές των γηπεδούχοι έναντι έντεκα των φιλοξενουμένων δεν αφύπνησαν τους παίκτες του Λουτσιάνο Σπαλέτι στο 2ο μέρος. Η Μπαρτσελόνα παρέμεινε με το πόδι στο γκάζι και βρήκε ακόμα ένα γκολ με τον Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, που έφτασε τα τέσσερα σε πέντε αγώνες με τους "μπλαουγκράνα". Το μόνο που κατάφεραν οι Ιταλοί ήταν να μειώσουν στο τέλος με τον Ματέο Πολιτάνο.

Η Σέριφ έφτασε στην πηγή αλλά δεν ήπιε νερό στην Πορτογαλία απέναντι στην Μπράγκα. Η ήττα 0-2 οδήγησε το ζευγάρι στην παράταση κι από εκεί στα πέναλτι. Οι Μολδαβοί απέτυχαν στις πρώτες τρεις προσπάθειες, αλλά εκεί μίλησε ο Γιώργος Αθανασιάδης, που με δύο διαδοχικές επεμβάσεις τούς επανέφερε στο κόλπο. Το γκολ του Φρανσίσκο Μόουρα στην 5η εκτέλεση των γηπεδούχων όμως "σφράγισε" την πρόκριση της Μπράγκα και έβαλε ένα τέλος στην ξέφρενη ευρωπαϊκή πορεία της Σέριφ (για την οποία ο Στέφανος Ευαγγέλου έμεινε στον πάγκο).

Η Ντόρτμουντ είχε να ανέβει έναν Γολγοθά και μάλιστα χωρίς τον Έρλινγκ Χάλαντ. Το κατάφερε μέχρι ενός σημείο, αλλά τελικά λύγισε και έμεινε στο 2-2 κόντρα στη Ρέιντζερς στη Γλασκώβη, στη ρεβάνς του 4-2 υπέρ των Σκοτσέζων στη Βεστφαλία. Η ομάδα του Τζιοβάνι φαν Μπρόνκχορστ προηγήθηκε στο σκορ με πέναλτι του Τζέιμς Τάβενιερ στο 22', όμως ο Τζουντ Μπέλιγχαμ και ο Ντόνιελ Μάλεν φρόντισαν για την ανατροπή πριν λήξει το 1ο ημίχρονο. Οι αντοχές τους στέρεψαν όμως και στο 2ο μέρος ο Τάβερνιερ ισοφάρισε, ενώ στη συνέχεια η Ρέιντζερς είχε και γκολ που ακυρώθηκε μέσω VAR.

Η Μπέτις απέσπασε ισοπαλία 0-0 με τη Ζενίτ, αποτέλεσμα που ήταν αρκετό για να στείλει πίσω τη Ρωσία την ομάδα της Αγίας Πετρούπολης, αφού το πρώτο παιχνίδι είχε λήξει με 3-2 υπέρ των Ισπανών. Οι "βερδιμπλάνκος" ήταν σαφώς ανώτεροι και είχαν ακόμα και δοκάρι στο 1ο ημίχρονο, αλλά τελικά δεν κατάφεραν να μετουσιώσουν την κυριαρχία τους σε κάποιο γκολ, χωρίς αυτό να τους κοστίσει. Για αυτό συνέβαλε και ο VAR, μέσω του οποίου ακυρώθηκε γκολ των Ρώσων στις καθυστερήσεις.

Οι ομάδες της φάσης των 16

  • Νικήτριες ομίλων του Europa League: Γουέστ Χαμ, Λιόν, Μονακό, Λεβερκούζεν, Άιντραχτ, Σπαρτάκ, Ερυθρός Αστέρας, Γαλατάσαραϊ
  • Νικήτριες μπαράζ: Λειψία, Αταλάντα, Πόρτο, Σεβίλλη, Μπαρτσελόνα, Ρέιντζερς, Μπέτις, Μπράγκα

Τα αποτελέσματα των δεύτερων αγώνων των μπαράζ για τους 16

Τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων των μπαράζ για τους 16

TAGS EUROPA LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΝΑΠΟΛΙ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΜΠΕΤΙΣ ΖΕΝΙΤ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ ΜΠΡΑΓΚΑ ΣΕΡΙΦ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ