CONFERENCE LEAGUE

Europa Conference League: Προβάδισμα πρόκρισης για Μαρσέιγ, Λέστερ, προς αποκλεισμό η Σέλτικ

Ο Αρκάντιους Μίλικ της Μαρσέιγ πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στην Γκαραμπάχ για τα μπαράζ της φάσης των 16 του Europa Conference League 2021-2022 στο "Βελοντρόμ", Μασσαλία | Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022
Ο Αρκάντιους Μίλικ της Μαρσέιγ πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στην Γκαραμπάχ για τα μπαράζ της φάσης των 16 του Europa Conference League 2021-2022 στο "Βελοντρόμ", Μασσαλία | Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022 © 2022 DANIEL COLE/ASSOCIATED PRESS

Μαρσέιγ και Λέστερ πήραν νίκες που τις φέρνουν κοντά στην πρόκριση στη φάση των 16 του Europa Conference League κόντρα σε Γκαράμπαγ και Ράντερς. Ήττα στη Γλασκόβη για τη Σέλτικ, διπλό για την Παρτίζαν.

Δύο γκολ του Αρκάντιους Μίλικ έδωσαν στη Μαρσέιγ τη νίκη με 3-1 επί της Γκαράμπαγ και μαζί το προβάδισμα για την πρόκριση από τα μπαράζ για τη φάση των 16 του Europa Conference League.

Ο Πολωνός "χτύπησε" στο 41' και στο 44' για τους Μασσαλούς, που ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα στο "Βελοντρόμ" και που έχασαν πολλές ευκαιρίες για ακόμη μεγαλύτερο σκορ. Οι Αζέροι απείλησαν ελάχιστα, παρότι στο 2ο ημίχρονο που κυνηγούσαν την επιστροφή στον αγώνα είχαν μεγαλύτερη κατοχή. Κατάφεραν να τη μετουσιώσουν σε γκολ στο 85' με τον Κάντι, όμως στις καθυστερήσεις ο Ντμιτρί Παγέτ έδωσε στη Μαρσέιγ το τρίτο γκολ που δικαιούτο.

Η Λέστερ καθάρισε από το πρώτο παιχνίδι απέναντι στη Ράντερς (4-1), παρότι παρατάχθηκε χωρίς παίκτες όπως ο Χάρι Κέιν και ο Χέουνγκ Μιν Σον. Τα γκολ μοιράστηκαν σε άλλους παίκτες, με τον Γουίλφριντ Εντίντι να κάνει την αρχή. Ο Βίτο Χάμερσεϊ Μιστράτι ισοφάρισε με την εκπνοή του 1ου μέρους κόντρα στη ροή του αγώνα, όμως οι "αλεπούδες" συνέχισαν να δημιουργούν και δικαιώθηκαν. Ο Χάρι Μπαρνς και ο Πάτσον Ντάκα βρήκαν δίχτυα στο πρώτο δεκάλεπτο του 2ου μέρους και ο Κίερναν Ντιούσμπερι Χολ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Η Σέλτικ βρέθηκε σε κακό βράδυ και ηττήθηκε 1-3 από την Μπόντο Γκλιμτ στη Γλασκόβη. Οι Νορβηγοί ήταν ανώτεροι, κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο και βρήκαν γκολ στην αρχή κάθε ημίχρονο. Στο 6' ο Ρούναρ Έσπεγιορντ και στο 55' ο Αμάλ Πελεγκρίνο έδωσαν προβάδισμα πρόκρισης στους φιλοξενούμενους. Ο Άγγελος Ποστέκογλου έριξε τον Άγγελο Γιακουμάκη στο 59', όμως ο Έλληνας φορ δεν κατάφερε να βρει δίχτυα. Αυτό έκανε ο φορμαρισμένος Ντάιζεν Μαέντα στο 79', όμως με τη σέντρα ο Ούγκο Βέτλεσεν με βοήθεια κόντρας έκανε το 3-1.

Η Παρτιζάν δεν ταξίδεψε ως αουτσάιντερ στην Πράγα και το 1-0 με το οποίο επικράτησε της Σπάρτα της έφερε πολύ κοντά στην πρόκριση. Οι Σέρβοι ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, είχαν καλύτερες τελικές και στο 78' βρήκαν το "χρυσό" γκολ με τον Κουίνσι Μένιχ να κρεμάει τον Ντόμινικ Χόλετς σε τετ α τετ.

Τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων των μπαράζ για τους 16

Τα highlights

Φενέρμπαχτσε - Σλάβια 2-3

Αϊντχόφεν - Μακάμπι 1-0

Ραπίντ - Φιτέσε 2-1

Το πρόγραμμα των δεύτερων αγώνων των μπαράζ για τους 16

TAGS CONFERENCE LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΛΕΣΤΕΡ ΜΑΡΣΕΙΓ ΠΑΡΤΙΖΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ