CONFERENCE LEAGUE

Europa Conference League: Ήττα για τη Φενέρμπαχτσε παρά το γκολ του Πέλκα, προβάδισμα για Αϊντχόφεν, Ραπίντ

Ο Ιμπραχίμ Τραορέ πανηγυρίζει γκολ της Σλάβια Πράγας κόντρα στην Φενέρμπαχτσε για το Conference League | 17 Φεβρουαρίου 2022
Ο Ιμπραχίμ Τραορέ πανηγυρίζει γκολ της Σλάβια Πράγας κόντρα στην Φενέρμπαχτσε για το Conference League | 17 Φεβρουαρίου 2022 @2022 AP IMAGES

Η Φενέρμπαχτσε ηττήθηκε στην Κωνσταντινούπολη από τη Σλάβια παρά το γκολ του Δημήτρη Πέλκα. Νίκη για τη Ραπίντ επί της Φιτέσε με τον Ταξιάρχη Φούντα να μπαίνει αλλαγή, προβάδισμα και για Αϊντχόφεν στα μπαράζ των 16 του Europa Conference League.

Η Φενέρμπαχτσε βρίσκεται προ του αποκλεισμού από το Europa Conference League, αφού γνώρισε ήττα 2-3 από τη Σλάβια μέσα στην Κωνσταντινούπολη για τα μπαράζ της φάσης των 16, παρά το γκολ του Δημήτρη Πέλκα.

Οι Τσέχοι πήραν προβάδισμα με τον Ιμπραΐμ Τραορέ στην εκπνοή του 1ου ημιχρόνου σε ένα ισορροπημένο παιχνίδι και στη συνέχεια ο αγώνας απέκτησε φρενήρη ρυθμό. Ο Έλληνας μέσος ισοφάρισε με κοντινό σουτ στο 58ο λεπτό, όμως ο Όσκαρ Ντόρλεϊ στο 62' ανέκτησε το προβάδισμα των φιλοξενουμένων. Δύο λεπτά αργότερα ο Οντρέι Λινγκρ έκανε το 1-3 για να μειώσει στο 83' ο Φερντί Καντιόγλου με όμορφη ενέργεια και σουτ που κόντραρε.

Η Αϊντχόφεν κυριάρχησε στο "Φίλιπς Στάντιον" της Μακάμπι Τελ Αβίβ, αλλά νίκησε μόλις με 1-0 χάρη στο τέρμα του Κόντι Γκάκπο στο 11ο λεπτό. Οι Ισραηλινοί ασχολήθηκαν μόνο με τα μετόπισθεν και γι' αυτό ολοκλήρωσαν τον αγώνα με μόλις μία τελική. Οι Ολλανδοί είχαν 12, αλλά δεν κατάφεραν να σκοράρουν ξανά. κι έδωσαν ραντεβού την επόμενη εβδομάδα στο Ισραήλ.

Η Ραπίντ έδειχνε να κάνει πάρτι κόντρα στη Φιτέσε, αλλά τελικά περιορίστηκε σε νίκη 2-1, που κρατάει τα πάντα ανοιχτά ενόψει Άρνεμ. Μόλις στο 1ο λεπτό ο Φέρντι Ντρόιφ άνοιξε το σκορ κόντρα στους συμπατριώτες του κα ιστο 15' ο Μάρκο Γκριλ έκανε το 2-0. Οι Αυστριακοί δεν συνέχισαν στο ίδιο ρυθμό, κινδύνευσαν με μείωση στο σκορ και στο 65' έμειναν με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Φίλιπ Στόικοβιτς. Ο Ταξιάρχης Φούντας είχε περάσει στον αγώνα στο 62', όμως δεν κατάφερε να βρει γκολ και στο 74' ο Λόις Οπέντα μείωσε για τους φιλοξενούμενους στο τελικό σκορ.

Τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων των μπαράζ για τους 16

Το πρόγραμμα των δεύτερων αγώνων των μπαράζ για τους 16

TAGS CONFERENCE LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ