EURO DATA ANALYSIS

Euro 2024, Ολλανδία: Ο Άκε κρατούσε τα κλειδιά, για να ανοίξει την "πόρτα" της Πολωνίας

Ο Άκε πανηγυρίζει γκολ του στο Ολλανδία - Γιβραλτάρ
Ο Άκε πανηγυρίζει γκολ του στο Ολλανδία - Γιβραλτάρ 2023 AP PHOTO/PETER DEJONG

Η Ολλανδία επικράτησε 2-1 της Πολωνίας, με τον Νέιθαν Άκε να είναι ο κορυφαίος δημιουργούς των οράνιε και να είναι ο παίκτης που άνοιξε το δρόμο για το τρίποντο της ομάδας του.

Η Ολλανδία "ζορίστηκε", αλλά τα κατάφερε τελικά απέναντι στην Πολωνία. Οι οράνιε επικράτησαν 2-1 στο Αμβούργο, κάνοντας μάλιστα την ανατροπή, με τον Βουτ Βέχορστ να είναι ο λυτρωτής, καθώς πέτυχε το νικητήριο γκολ στο 83ο λεπτό της αναμέτρησης.

Ο πιο σημαντικός παίκτης του παιχνιδιού της Ολλανδίας ήταν ο Νέιθαν Άκε. Ο ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Σίτι ήταν εκείνος που κρατούσε τα "κλειδιά" για την πολωνική άμυνα.

Ήταν εκείνος που είχε την ασίστ στο γκολ της ισοφάρισης της ισοφάρισης από τον Χάκπο, όπως επίσης πραγματοποίησε την πάσα, η οποία χτύπησε σε Πολωνή παίκτη, με τον Βέχορστ στη συνέχεια να βρίσκει δίχτυα, για να δώσει το τρίποντο στους Ολλανδούς.

Στο γράφημα της Opta/Stats Perform μπορείτε να δείτε όλες τις ενέργειες του Άκε στην αναμέτρηση απέναντι στην Πολωνία.

Οι ενέργειες και οι κορυφαίες επιδόσεις του Άκε στο Πολωνία - Ολλανδία
Οι ενέργειες και οι κορυφαίες επιδόσεις του Άκε στο Πολωνία - Ολλανδία

Ο Άκε ήταν από τους πιο δραστήριους παίκτες της Ολλανδίας. Είχε 76 ενέργειες με την μπάλα και όργωσε την αριστερή πλευρά, καθώς κινήθηκε σε όλο το μήκος της, δηλαδή πάνω και πίσω από τη μεσαία γραμμή.

Μάλιστα, είχε τρεις ενέργειες στην αντίπαλη περιοχή. Επιπλέον, είχε μία επιτυχημένη ντρίμπλα, αλλά και τρεις ανακτήσεις κατοχής.

Ακριβής και κορυφαίος δημιουργός

Ο Άκε πήρε άριστα στο κομμάτι της δημιουργίας. Μπορεί ο καθένας να το καταλάβει από τον "χάρτη" των μεταβιβάσεων του ακραίου αμυντικού της Μάντσεστερ Σίτι.

Οι μεταβιβάσεις και οι κορυφαίες επιδόσεις του Άκε στο Πολωνία - Ολλανδία
Οι μεταβιβάσεις και οι κορυφαίες επιδόσεις του Άκε στο Πολωνία - Ολλανδία

Ο Άκε εκτός από τη μία ασίστ, είχε συνολικά τέσσερις key passes, πάσες δηλαδή που έφτιαξαν τελική. Πρόκειται για την κορυφαία επίδοση της αναμέτρησης. Επιπλέον, ήταν από τους κορυφαίους πασέρ των οράνιε και μάλιστα με εκπληκτική ακρίβεια.

Συγκεκριμένα, ο Άκε είχε 63 πετυχημένες στις 67 πάσες, δηλαδή ποσοστό 94%. Συνολικά είχε 34 πάσες πάνω από τη μεσαία γραμμή, με τις 30 να είναι επιτυχημένες, με το ποσοστό του στις πάσες στην επίθεση να είναι αρκετά υψηλό, έχοντας 17/20.

Ως εκ τούτου, ο Άκε ήταν εκείνος που άνοιξε τον δρόμο στην Ολλανδία, για να αποφύγει το στραβοπάτημα και να δει με περισσότερη ηρεμία τη συνέχεια του Euro 2024.

Οι πιο απίθανες στιγμές είναι στη Stoiximan… με πριμ στο bet builder, super ενισχυμένες αποδόσεις, πριμ στο παρολί και 0% γκανιότα!

TAGS EURO DATA ANALYSIS EURO ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ