EURO DATA PREGAME

Euro 2024, Ολλανδία - Αυστρία: Οι οράνιε θέλουν να συνεχίσουν το αήττητο σε μεγάλα τουρνουά κόντρα στους μαχητικούς Αυστριακούς

Memphis Depay of the Netherlands controls the ball during the Group D match between Poland and the Netherlands at the Euro 2024 soccer tournament in Hamburg, Germany, Sunday, June 16, 2024. (AP Photo/Ebrahim Noroozi)
Ο Μέμφις Ντεπάι @ 2024 EBRAHIM NOROOZI / AP IMAGES

Η Ολλανδία έχει χτίσει ένα αήττητο σερί στους ομίλους των μεγάλων τουρνουά από το Μουντιάλ του 2014 και θέλει να το διατηρήσει κόντρα στην Αυστρία που στοχεύει στη δεύτερη διαδοχική πρόκριση σε Euro. Ας δούμε μερικά χρήσιμα στοιχεία της αναμέτρησης από την Opta.

Ολλανδία και Αυστρία μονομαχούν στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου (25/06, 19:00, ΕΡΤ3 και Live SPORT24) με στόχο τη νίκη για να εξασφαλίσουν δεδομένα μια θέση στους "16" του Euro 2024. Ας δούμε μερικά χρήσιμα στοιχεία της αναμέτρησης από την Opta.

Η Ολλανδία έχει επικρατήσει τις προηγούμενες δύο φορές που συνάντησε την Αυστρία σε μεγάλο τουρνουά: 5-1 στον όμιλο του Μουντιάλ το 1978 και 2-0 στο Euro 2020.

Η Αυστρία έχει ηττηθεί στις τελευταίες επτά συναντήσεις με την Ολλανδία, το μεγαλύτερο σερί της ιστορίας της χωρίς νίκη απέναντι σε έναν αντίπαλο. Η τελευταία νίκη της Αυστρίας επί της Ολλανδίας ήταν με 3-2 σε φιλικό στη Βιέννη τον Μάιο του 1990.

Οι Ολλανδοί θέλουν να περάσουν στη φάση των νοκ-άουτ για 8η φορά στις τελευταίες εννέα παρουσίες σε Euro, με τη μοναδική τους αποτυχία να είναι το 2012, με τον Φαν Μάρβαϊκ στον πάγκο.

Η Αυστρία θέλει να περάσει στα νοκ-άουτ για δεύτερο συνεχόμενο Euro, ενώ απέτυχε να το κάνει στις πρώτες δύο παρουσίες της στη διοργάνωση το 2008 και το 2016.

Euro 2024, Ολλανδία - Αυστρία: Οι οράνιε θέλουν να συνεχίσουν το αήττητο σε μεγάλα τουρνουά κόντρα στους μαχητικούς Αυστριακούς


Από την έναρξη του Μουντιάλ του 2014, η Ολλανδία δεν έχει ηττηθεί σε αγώνα ομίλου σε μεγάλο τουρνουά, με εννέα νίκες και δύο ισοπαλίες σε 11 αγώνες. Απέναντι στην Γαλλία στο Euro 2024 ήταν και η μοναδική φορά σ’αυτά τα 11 ματς που δεν σκόραρε.

Μετά το 3-1 επί της Πολωνίας, η Αυστρία θέλει να κάνει δύο σερί νίκες σε μεγάλο τουρνουά για πρώτη φορά από το Μουντιάλ του 1982 (1-0 τη Χιλή, 2-0 την Αλγερία).

Αν αγωνιστεί, ο Ζάμπιτσερ θα φτάσει τις 10 συμμετοχές σε μεγάλο τουρνουά. Οι τελευταίοι Αυστριακοί που έφτασαν 10 τέτοιες συμμετοχές ήταν όλοι πίσω στο Μουντιάλ του 1982.

Ο Ρέιντερς έκανε τις περισσότερες line breaking πάσες της Ολλανδίας απέναντι στη Γαλλία (13), ενώ είχε και το καλύτερο ποσοστό στις πάσες κάτω από πίεση, με 97% (30/31).

Euro 2024, Ολλανδία - Αυστρία: Οι οράνιε θέλουν να συνεχίσουν το αήττητο σε μεγάλα τουρνουά κόντρα στους μαχητικούς Αυστριακούς


Ο Νίκολας Ζάιβαλντ έχει 11 ανακτήσεις και έχει κάνει 10 τάκλιν στα δύο παιχνίδια της Αυστρίας στο Euro, χωρίς ακόμα να έχει κάνει φάουλ στο τουρνουά.

Ο Φαν Ντάικ έκανε οκτώ απομακρύνσεις στο 0-0 με τη Γαλλία, τις περισσότερες που έχει κάνει Ολλανδός σε όμιλο Euro μετά το 2008 και τον αγώνα με τη Ρουμανία (13 ο Χάιτινγκα και εννιά ο Μπουμά).

Οι πιο απίθανες στιγμές είναι στη Stoiximan… με πριμ στο bet builder, super ενισχυμένες αποδόσεις, πριμ στο παρολί και 0% γκανιότα!

TAGS EURO DATA PREGAME ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΑΥΣΤΡΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ