ΑΠΟΣΤΟΛΗ EURO 2024

Euro 2024: Οι πρόωροι τελικοί και η διαχείριση της πίεσης

Spain's Lamine Yamal watches the action during a Group B match between Spain and Italy at the Euro 2024 soccer tournament in Gelsenkirchen, Germany, Thursday, June 20, 2024. (AP Photo/Martin Meissner)
\ @2024 MARTIN MEISSNER/AP IMAGES

Μία μέρα έμεινε για την έναρξη των προημιτελικών του Euro 2024, με δύο πρόωρου τελικούς να έχουν συγκεντρώσει όλα τα φώτα. Δικαίως.

Οκτώ ομάδες πλέον. Οι καλύτερες. Αυτές που γνωρίζουν πως απέχουν τρία μόλις βήματα από την κορυφή της Ευρώπης. Κι αν μη τι άλλο δύο ζευγάρια έχουν κεντρίσει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, την προσοχή. Αυτό της Γαλλίας με την Πορτογαλία κι αυτό της Ισπανίας με τη Γερμανία.

Μιλάμε άλλωστε για τέσσερα από τα φαβορί της διοργάνωσης -το άλλο είναι η Αγγλία. Τουλάχιστον στα χαρτιά. Από το βράδυ του Σαββάτου 6 Ιουλίου βέβαια, μόλις δύο εξ αυτών θα παραμένουν στο κόλπο.

Τι σημαίνει αυτό; Η πίεση που υπάρχει σε αυτές τις ομάδες είναι πλέον τεράστια. Βλέπετε, ουδείς ασχολείται με το ποιος είναι απέναντι, πόσο μεγάλο είναι το μέγεθος του αντιπάλου. Πολύ απλά γιατί η κατάκτηση της κορυφής αποτελεί αυτοσκοπό. Σχεδόν υποχρέωση, θα έλεγε κανείς.

Στην περίπτωση της Γαλλίας και της Πορτογαλίας μάλιστα υπάρχει ακόμη μια συνισταμένη: το κακό θέαμα που έχουν προσφέρει. Για να φτάσουν ως εδώ, ούτε έθελξαν με την εικόνα τους ούτε προκάλεσαν δέος με τα γκολ που πέτυχαν. Το κάθε άλλο. Η Γαλλία παραμένει δίχως γκολ σε open play, ενώ η Πορτογαλία μετράει 210 λεπτά (τα 90 με τη Γεωργία και τα 120 με την Σλοβενία) δίχως να ματώσει τα αντίπαλα δίχτυα.

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν πως δεν θα υπάρξουν δικαιολογίες στο ενδεχόμενο της ήττας. Η κριτική που θα ασκηθεί από τα ΜΜΕ σε κάθε χώρα θα είναι τεράστια.

Κάτι αντίστοιχο ισχύει φυσικά για την Ισπανία και τη Γερμανία. Βέβαια στη δική τους περίπτωση μιλάμε για δύο ομάδες που έχουν παίξει καλό ποδόσφαιρο, έφτασαν σχετικά εύκολα στους "8" και πείθουν ότι διαθέτουν τον τρόπο για να πατήσουν στην κορυφή της Ευρώπης.

Εν προκειμένω, μιλάμε επί της ουσίας για τη μεγάλη ευκαιρία αμφοτέρων και για τη δυνατότητα να γράψουν ιστορία, έχοντας επενδύσει σε μεγάλο βαθμό στα φρέσκα ταλέντα που παράγουν. Ο Λαμίν Γιαμάλ και ο Νίκο Γουίλιαμς από τη μία, ο Τζαμάλ Μουζιάλα από την άλλη.

Τα επόμενα πρόσωπα (sic) του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Η ευκαιρία για επιτυχία "εδώ και τώρα" όμως είναι ξεκάθαρο πως δελεάζει τους πάντες.

Ζούμε τη μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου με το Πάμε Στοίχημα στα καταστήματα ΟΠΑΠ και παίζουμε με τις καλύτερες αποδόσεις, special promos, ανανεωμένο bet builder αλλά και με football party με μια νέα προσφορά κάθε μέρα. Ευρωπαϊκό θα πει παίζουμε μαζί. Πάμε Στοίχημα στα καταστήματα ΟΠΑΠ.

18+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα |

TAGS ΑΠΟΣΤΟΛΗ EURO 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ