ΑΠΟΣΤΟΛΗ EURO 2024

Euro 2024: Η δίψα της Τουρκίας μπορεί να αλλάξει όλη τη διοργάνωση

Euro 2024: Η δίψα της Τουρκίας μπορεί να αλλάξει όλη τη διοργάνωση
AP PHOTO / MARTIN MEISSNER

Η νίκη επί της Γεωργίας πανηγυρίστηκε πολύ πιο έξαλλα απ' ότι θα περίμενε κανείς από τους φίλους της Τουρκίας. Η δίψα που υπάρχει σε έναν ολόκληρο λαό για μια διάκριση σε μεγάλη διοργάνωση είναι η εξήγηση.

Η Τουρκία πέτυχε αυτό που δεν είχε καταφέρει στους πέντε προηγούμενους αγώνες που είχε δώσει σε Euro: το τρίποντο. Ο τρόπος ήταν αρκετά επεισοδιακός κόντρα στη Γεωργία, αλλά... ποιος νοιάζεται; Η ουσία μετράει, όπως επίσης το γεγονός πως με το "καλημέρα" οι γείτονες έγιναν φαβορί για μια από τις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου.

Η επικράτηση της ομάδας του Βιντσέντσο Μοντέλα πανηγυρίστηκε τόσο στο Ντόρτμουντ όσο και στη Στουτγάρδη, με τρόπο πιο... έξαλλο απ' ότι θα περίμενε κανείς. Με πάθος, με ένταση, με προσμονή για μια -επιτέλους- καλή πορεία σε μεγάλη διοργάνωση, που τόσο ανάγκη την έχει η Τουρκία.

Η τουρκική κοινότητα στη Γερμανία είναι άλλωστε τεράστια (ίσως η μεγαλύτερη μεταξύ των μεταναστών στη χώρα), οπότε είναι πάντα "εκεί" για να στηρίζει και να... υποστηρίζει τους παίκτες του Βιντσέντσο Μοντέλα, οι οποίοι από το πρώτο κιόλας παιχνίδι ένιωσαν σαν στο σπίτι τους. Όχι ότι δεν το περίμεναν βέβαια.

Είναι σαφές όμως πως όσο αποδίδει και προσφέρει καλό ποδόσφαιρο αυτή η ομάδα, τόσο πιο έντονο θα γίνεται το κύμα υποστήριξης της μεγάλης προσπάθειας των γειτόνων. Με εξαίρεση τους οικοδεσπότες άλλωστε, ουδεμία άλλη ομάδα μπορεί να έχει τόσο κόσμο (σε ένταση και ποσότητα) στις εξέδρες οποιουδήποτε γηπέδου του Euro 2024.

Κι όσο ο Αρντά Γκιουλέρ κι ο Κενάν Γιλντίζ παίζουν σε αυτό το επίπεδο, με τέτοια ταχύτητα (απόφασης και εκτέλεσης), τόσο πιο άνετα θα νιώθει ένα ολόκληρο έθνος. Οι δυο τους, αν και... teenagers, είναι αυτοί που μπορούν να κάνουν τα πάντα πιθανά για την Τουρκία.

Με την άγνοια κινδύνου και το αστείρευτο ταλέντο τους. Ο πρώτος το απέδειξε άλλωστε με την γκολάρα που σημείωσε κόντρα στη Γεωργία.

Ζούμε τη μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου με το Πάμε Στοίχημα στα καταστήματα ΟΠΑΠ και παίζουμε με τις καλύτερες αποδόσεις, special promos, ανανεωμένο bet builder αλλά και με football party με μια νέα προσφορά κάθε μέρα. Ευρωπαϊκό θα πει παίζουμε μαζί. Πάμε Στοίχημα στα καταστήματα ΟΠΑΠ.

18+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα |

TAGS ΑΠΟΣΤΟΛΗ EURO 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ