EURO 2020

EURO 2020: Συνελήφθησαν 11 άτομα για ρατσιστική επίθεση στους Ράσφορντ, Σάντσο και Σακά

Ο Μπουκαγιό Σακά με την εθνική Αγγλίας κόντρα στην Τσεχία στο EURO 2020
Ο Μπουκαγιό Σακά με την εθνική Αγγλίας κόντρα στην Τσεχία στο EURO 2020 © 2021 FRANK AUGSTEIN/AP IMAGES

Σε 11 συλλήψεις προχώρησαν οι αστυνομικές Αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου, έπειτα από τη διερεύνηση των ρατσιστικών επιθέσεων στους Μάρκους Ράσφορντ, Τζέιντον Σάντσο και Μπουκαγιό Σακά στα social media μετά τον τελικό του EURO 2020.

Συνεχίζονται οι έρευνες από τις βρετανικές Αρχές σχετικά με τα περιστατικά ρατσιστικών επιθέσεων στα social media εις βάρος των τριών ποδοσφαιριστών της εθνικής Αγγλίας μετά τον τελικό του EURO 2020.

Η απογοήτευση των φιλάθλων των "τριών λιονταριών" που είδαν το βαρύτιμο τρόπαιο να χάνεται μέσα από τα χέρια τους πυροδότησε θύελλα αντιδράσεων. Οι Μάρκους Ράσφορντ, Τζέιντον Σάντσο και Μπουκαγιό Σακά, που ήταν και οι τρείς παίκτες που αστόχησαν από τα 11 βήματα στη διαδικασία των πέναλτι, δέχθηκαν πάνω τους ολόκληρο το ποδοσφαιρικό "ανάθεμα".

Οι Άγγλοι ποδοσφαιριστές είδαν τους λογαριασμούς που διατηρούν στα social media να κατακλύζονται από πλήθος μηνυμάτων με υβριστικό και ρατσιστικό περιεχόμενο.

Μέχρι στιγμής οι αστυνομικές Αρχές έχουν συλλάβει 11 άτομα, 10 άνδρες και μία γυναίκα ηλικίας από 18 έως 63 ετών, οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι για κακόβουλα μηνύματα ή παραβίαση του άρθρου 127 του Νόμου περί Επικοινωνιών του 2003, που περιλαμβάνει την αποστολή μηνυμάτων που είναι εξαιρετικά προσβλητικά ή απειλητικά.

Τα κακόβουλα αδικήματα επικοινωνίας μπορούν να οδηγήσουν σε μέγιστη ποινή φυλάκισης δύο ετών, ενώ η παράβαση του άρθρου 127 σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών.

Ιδιαίτερα ανησυχητικά μάλιστα, είναι τα νέα νούμερα που προέκυψαν από μελέτη που διεξήγαγε η PFA σχετικά με των αριθμό των ποδοσφαιριστών της Premier League που την περασμένη σεζόν έπεσαν θύματα υβριστικών και προσβλητικών μηνυμάτων στους λογαριασμούς τους στα social media και συγκεκριμένα στο Twitter.

Συγκεκριμένα, από τους 400 παίκτες που διαπιστώθηκε ότι διατηρούν λογαριασμό στην εν λόγω πλατφόρμα, συνολικά οι 176 από αυτούς, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 44 % - δέχθηκαν επίθεση.

TAGS EURO 2020 ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ