PREMIER LEAGUE

Premier League: 176 παίκτες δέχθηκαν υβριστικά μηνύματα στο Twitter

Ο Σαλάχ διεκδικεί την μπάλα στην αναμέτρηση της Λίβερπουλ με τη Γουέστ Μπρομ
Ο Σαλάχ διεκδικεί την μπάλα στην αναμέτρηση της Λίβερπουλ με τη Γουέστ Μπρομ © 2021 LAURENCE GRIFFITHS/AP IMAGES

Δύο στους πέντε παίκτες της Premier League τη σεζόν που ολοκληρώθηκε έπεσαν θύματα υβριστικών μηνυμάτων στο Twitter, σύμφωνα με μελέτη της Ένωσης Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών της Αγγλίας (PFA).

Ιδιαίτερα ανησυχητικά είναι τα νέα νούμερα που προέκυψαν από μελέτη που διεξήγαγε η PFA σχετικά με των αριθμό των ποδοσφαιριστών της Premier League που την περασμένη σεζόν έπεσαν θύματα υβριστικών και προσβλητικών μηνυμάτων στους λογαριασμούς τους στα social media και συγκεκριμένα στο Twitter.

Οι Μάρκους Ράσφορντ, Τζέιντον Σάντσο και Μπουκαγιό Σακά είναι οι τρείς τελευταίες περιπτώσεις που δέχθηκαν χείμαρρο επιθέσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι τρεις Άγγλοι. οι οποίοι βοήθησαν την εθνική Αγγλίας να φτάσει μέχρι τον τελικό του EURO 2020, βρέθηκαν στο στόχαστρο των φιλάθλων, έπειτα από την αποτυχημένη προσπάθειά τους να βρουν δίχτυα από την άσπρη βούλα στον τελικό του ευρωπαϊκού κυπέλλου απέναντι στην Ιταλία.

Αρκετοί ήταν οι ανεγκέφαλοι που έσπευσαν να στοχοποιήσουν τους εν λόγω ποδοσφαιριστές γεμίζοντας τους λογαριασμούς τους με πλήθος υβριστικών και προσβλητικών μηνυμάτων.

Ωστόσο, πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό, καθώς όπως αποδεικνύεται από την έρευνα που διεξήγαγε η PFA από τους 400 παίκτες της Premier League που διαπιστώθηκε ότι διατηρούν λογαριασμό στο Twitter, συνολικά οι 176 από αυτούς, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 44 % - δέχθηκαν επίθεση από άλλους χρήστες της πλατφόρμας.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία της μελέτης, καθώς προχωρούσε η σεζόν, η ρατσιστική κακοποίηση αυξήθηκε κατά 48 % στο δεύτερο μισό της έρευνας συγκριτικά με το πρώτο μισό

Οι αριθμοί, όπως μπορεί να αντιληφθεί κανείς, είναι εξαιρετικά ανησυχητικοί και κρούουν το "καμπανάκι" στις αρμόδιες αρχές, ώστε να ληφθούν αυστηρότερα μέτρα για τέτοιου είδους περιστατικά, που θα οδηγήσουν στη σταδιακή μείωση τους μελλοντικά.

TAGS PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ