EURO 2020

Euro 2020: Τα σενάρια πρόκρισης από τον 5ο όμιλο

Μονομαχία Λεβαντόβσκι - Πέδρι στο ματς της Πολωνίας με την Ισπανία για τα τελικά του Euro 2020
Μονομαχία Λεβαντόβσκι - Πέδρι στο ματς της Πολωνίας με την Ισπανία για τα τελικά του Euro 2020 @ 2021 DAVID RAMOS/AP IMAGES

Το απόλυτο θρίλερ στον 5ο όμιλο του Euro 2020, όπου όλες οι ομάδες μπορούν να τερματίσουν στην κορυφή.

Ο 5ος όμιλος του Euro 2020 είναι ένας από τους πιο περίπλοκους, μπαίνοντας στην 3η αγωνιστική. Από την πρωτοπόρο και σίγουρη στη φάση των 16 Σουηδία μέχρι την ουραγό Πολωνία όλες οι ομάδες μπορούν να τερματίσουν στην κορυφή. Το βέβαιο είναι πως όποια ομάδα νικήσει στο Σλοβακία - Ισπανία θα προκριθεί και το ίδιο ισχύει και για το Σουηδία - Πολωνία, χωρίς να αποκλείεται ακόμα και η τριπλή ισοβαθμία στην κορυφή.

Τα ζευγάρια της φάσης των 16

  • Νικητής 5ου ομίλου - Φινλανδία ή Ουκρανία ή Τσεχία
  • Δεύτερος 5ου ομίλου - Κροατία
  • Τρίτος 5ου ομίλου - Βέλγιο ή Ολλανδία*

*Αν προκριθεί ο 3ος του ομίλου

  • Η βαθμολογία του 5ου ομίλου: Σουηδία 4 (1-0), Σλοβακία 3 (2-2), Ισπανία 2 (1-1), Πολωνία 1 (2-3)
  • Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής (Τετάρτη 23/6, 19:00): Σλοβακία - Ισπανία (Σεβίλλη), Σουηδία - Πολωνία (Αγία Πετρούπολη)

Σουηδία: Η Σουηδία προκρίνεται ως νικήτρια ομίλου αν επικρατήσει της Πολωνίας ή αν και τα δύο παιχνίδια έρθουν ισόπαλα. Αν φέρει ισοπαλία και η Σλοβακία νικήσει την Ισπανία, τερματίζει στη 2η θέση. Αν φέρει ισοπαλία και η Ισπανία νικήσει τη Σλοβακία, όλα θα εξαρτηθουν από τη διαφορά με την οποία η Ισπανία θα νικήσει τη Σλοβακία. Αν είναι άνω του ενός γκολ, η Σουηδία μένει 3η, αλλά και πάλι προκρίνεται. Αν είναι με ένα γκολ διαφορά, όλα θα εξαρτηθούν από το ποια εκ των Σουηδίας - Ισπανίας έχει καλύτερη επίθεση στον όμιλο. Οι Σκανδιναβοί προκρίνονται ως δεύτεροι και με ήττα, αν χάσουν με ένα γκολ διαφορά αλλά όχι με 0-1 και το Σλοβακία - Ισπανία λήξει ισόπαλο. Αν χάσουν με άλλο σκορ και το Σλοβακία - Ισπανία έρθει ισόπαλο, μένουν στην 3η θέση, αλλά προκρίνονται χάρη στους 4 βαθμούς που έχουν εξασφαλίσει ήδη.

Σλοβακία: Με νίκη επί της Ισπανίας προκρίνεται ως 1η αν η Σουηδία δεν νικήσει την Πολωνία ή ως 2η σε διαφορετική περίπτωση. Αν έρθει ισόπαλη με την Ισπανία, θα τερματίσει στη 2η θέση σε περίπτωση μη νίκης της Πολωνίας κόντρα στη Σουηδία ή νίκης της Πολωνίας με 1-0 ή με τουλάχιστον 2 γκολ. Αν δεν συμβούν τα προηγούμενα, η ισοπαλία θα την αφήσει στην 3η θέση, αλλά οι 4 βαθμοί είναι αρκετοί για να τη στείλουν στην επόμενη φάση. Ακόμα και με ήττα μπορεί να ελπίζει να προκριθεί με τις καλύτερες τρίτες, αλλά μόνο αν χάσει με ένα γκολ διαφορά κι η Πολωνία δεν νικήσει τη Σουηδία.

Ισπανία: Αν νικήσει τη Σλοβακία και η Σουηδία ηττηθεί απ' την Πολωνία, η Ισπανία τερματίζει επικεφαλής του ομίλου. Αν η Σουηδία αναδειχθεί ισόπαλη, μπορεί να τερματίσει 1η αν νικήσει με πάνω από ένα γκολ διαφορά ή αν νικήσει με ένα γκολ διαφορά, αλλά πετύχει περισσότερα από όσα σημειώσει η Σουηδία. Σε περίπτωση ισοπαλίας, πρώτο μέλημα είναι να μη νικήσει η Πολωνία και στη συνέχεια θα βρεθεί στις καλύτερες τρίτες των ομίλων. Με ήττα η Ισπανία αποκλείεται.

Πολωνία: Η Πολωνία έχει ελπίδες μόνο με νίκη επί της Σουηδίας και θα τερματίσει στην 1η θέση αν νικήσει με οποιοδήποτε σκορ πλην 1-0 και το Σλοβακία - Ισπανία έρθει ισόπαλο. Αν νικήσει με 1-0 και το Σλοβακία - Ισπανία έρθει ισόπαλο, η Πολωνία θα τερματίσει στη 2η θέση και η Σλοβακία στην 1η. Σε οποιαδήποτε άλλη νίκη των Πολωνών με ένα γκολ και το άλλο ματς ισόπαλο, η Πολωνία τερματίζει 1η, η Σουηδία 2η και η Σλοβακία 3η. Με παραπάνω από ένα γκολ διαφορά, η Σλοβακία προσπερνάει τη Σουηδία. Στη 2η θέση θα τερματίσουν κι αν νικήσουν, αλλά το Σλοβακία - Ισπανία δεν έρθει ισόπαλο.

Τα κριτήρια διαβάθμισης σε διπλή ή πολλαπλή ισοβαθμία

  1. Περισσότερους βαθμούς στα μεταξύ τους παιχνίδια
  2. Καλύτερη διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια
  3. Καλύτερη επίθεση στα μεταξύ τους παιχνίδια
  4. Εάν έπειτα απ' την εφαρμογή των κριτηρίων από 1 έως 3 υπάρχουν ακόμα ισόβαθμες ομάδες (ύστερα από περίπτωση ισοβαθμίας 3 ή 4 ομάδων), επανεφαρμογή των κριτηρίων 1 έως 3 μόνο γι' αυτές τις ομάδες
  5. Καλύτερη διαφορά τερμάτων σε όλα τα παιχνίδια ομίλου
  6. Καλύτερη επίθεση σε όλα τα παιχνίδια ομίλου
  7. Περισσότερες νίκες σε όλα τα παιχνίδια ομίλου
  8. Αν στην 3η αγωνιστική δύο ομάδες παίζουν μεταξύ τους, το παιχνίδι έρθει ισόπαλο και έχουν ίδιους βαθμούς, γκολ υπέρ και γκολ κατά στον όμιλο, διεξάγεται διαδικασία πέναλτι (δεν ισχύει αν υπάρχει τριπλή ή τετραπλή ισοβαθμία).
  9. Λιγότεροι πειθαρχικοί πόντοι σε όλα τα παιχνίδια ομίλου (1 πόντος για κίτρινη κάρτα, 3 για κόκκινη, 4 για κίτρινη και στη συνέχεια απευθείας κόκκινη)
  10. Υψηλότερη θέση στο συνολικό ranking των προκριματικών του Euro 2020

Τα κριτήρια διαβάθμισης για τις ομάδες στην 3η θέση

  1. Περισσότερους βαθμούς
  2. Καλύτερη διαφορά τερμάτων
  3. Καλύτερη επίθεση
  4. Περισσότερες νίκες
  5. Λιγότεροι πειθαρχικοί πόντοι σε όλα τα παιχνίδια ομίλου (1 πόντος για κίτρινη κάρτα, 3 για κόκκινη, 4 για κίτρινη και στη συνέχεια απευθείας κόκκινη)
  6. Υψηλότερη θέση στο συνολικό ranking των προκριματικών του Euro 2020
TAGS EURO 2020 ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΣΟΥΗΔΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΣΛΟΒΑΚΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΛΩΝΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ