EURO 2020

Euro 2020: Μετά τον Νόιερ και ο Κέιν θα φορέσει περιβραχιόνιο στα χρώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας

O Χάρι Κέιν χειροκροτεί τους οπαδούς της Αγγλίας μετά από αγώνα των τριών λιονταριών απέναντι στην Τσεχία στο Euro 2020 (22 Ιουνίου 2021)
O Χάρι Κέιν χειροκροτεί τους οπαδούς της Αγγλίας μετά από αγώνα των τριών λιονταριών απέναντι στην Τσεχία στο Euro 2020 (22 Ιουνίου 2021) @ 2021 JUSTIN TALLIS/POOL PHOTO VIA AP IMAGES

Η εθνική Αγγλίας αποφάσισε να "συνδράμει" στην προσπάθεια των Γερμανών, καθώς ο Χάρι Κέιν θα φορέσει περιβραχιόνιο αρχηγού στα χρώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, όπως έκανε και ο Μάνουελ Νόιερ στην αναμετρήσεις της εθνικής Γερμανίας στο Euro 2020.

Ο αρχηγός της εθνικής Γερμανίας, Μάνουελ Νόιερ, έχει φορέσει το περιβραχιόνιο αρχηγού στα χρώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας (ουράνιο τόξο) για τις υποχρεώσεις της "μανσάφτ" στο Euro 2020, στην προσπάθειά του να ευαισθητοποιήσει τους φιλάθλους όλων των ομάδων, αναφορικά με τις διακρίσεις που υφίστανται τα μέλη αυτής της κοινότητας.

Η συγκεκριμένη επιλογή του δεν άρεσε στους ανθρώπους της UEFA, οι οποίοι ερεύνησαν το γεγονός, καθώς απαγορεύουν τη μετάδοση πολιτικών μηνυμάτων. Βέβαια αποφάσισαν να μην τιμωρήσουν τον γκολκίπερ της Μπάγερν Μονάχου, λόγω της κατακραυγής που υπήρχε στα social media

Η αγγλική ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι ο Χάρι Κέιν (ο οποίος εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι ο αρχηγός της εθνικής Αγγλίας κόντρα στη Γερμανία) θα φορέσει περιβραχιόνιο αρχηγού, στα χρώματα του ουρανίου τόξου.

Υπενθυμίζεται ότι υπήρξε αρκετή κόντρα ανάμεσα στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου και τους Γερμανούς, οι οποίοι αρνήθηκαν να "ντυθεί" η Αλιάνζ Αρένα στα χρώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Το περιβραχιόνιο αρχηγού των Άγγλων
Το περιβραχιόνιο αρχηγού των Άγγλων PHOTO CREDITS: PRINT SCREEN / TWITTER _ ENGLAND
TAGS EURO 2020 ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ