EURO 2020

Euro 2020: Στο μικροσκόπιο της UEFA ρατσιστικά συνθήματα και ομοφοβικό πανό στα ματς της Ουγγαρίας

Οπαδοί της Ουγγαρίας πανηγυρίζουν το γκολ του Φιόλα στο ματς με την Γαλλία για το Euro 2020
Οπαδοί της Ουγγαρίας πανηγυρίζουν το γκολ του Φιόλα στο ματς με την Γαλλία για το Euro 2020 @ 2021 ALEX PANTLING/AP IMAGES

Η άσχημη συμπεριφορά μερίδας Ούγγρων οπαδών στα ματς με Πορτογαλία και Γαλλία ενδέχεται να βάλει σε μπελάδες την εθνική ομάδα της χώρας, με την UEFA να ανακοινώνει το άνοιγμα φακέλου για τις συγκεκριμένες υποθέσεις.

Η Ουγγαρία είχε ένα τρομερό όπλο στα δύο πρώτα παιχνίδια της στα τελικά του Euro 2020 καθώς αντιμετώπισε τόσο την Πορτογαλία όσο και την Γαλλία έχοντας τη συμπαράσταση του κόσμου της, με πάνω από 60.000 οπαδούς να παίρνουν θέση στις εξέδρες της "Πούσκας Αρένα" σε καθένα από αυτά τα δύο παιχνίδια.

Ωστόσο, πέρα από την τρομερή στήριξη που παρείχαν στους παίκτες του Μάρκο Ρόσι, δεν έλειψαν κάποιες άσχημες εικόνες και δεν αποκλείεται η εθνική Ουγγαρίας να δεχτεί σοβαρή καμπάνα.

Όπως ανακοίνωσε η UEFA, άνοιξε πειθαρχική έρευνα καθώς στο Ουγγαρία - Πορτογαλία σηκώθηκε πανό με ομοφοβικό περιεχόμενο με αποδέκτη τον Κριστιάνο Ρονάλντο ενώ στο Ουγγαρία - Γαλλία ο Κιλιάν Εμπαπέ έπεσε θύμα ρατσιστικής επίθεσης.

Μένει να δούμε ποια θα είναι η ετυμηγορία της πειθαρχικής επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, την ώρα μάλιστα που υπάρχουν έντονες φήμες που θέλουν την UEFA να αναθέτει στην Βουδαπέστη τη διεξαγωγή των δύο ημιτελικών και του τελικού της διοργάνωσης σε περίπτωση που η Αγγλία δεν μπορέσει να εξασφαλίσει κάποια κριτήρια που έχει θέσει η ανώτατη αρχή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου για να παραμείνουν τα ματς στο "Γουέμπλεϊ".

TAGS EURO 2020 ΕΘΝΙΚΗ ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ