EURO 2020

Euro 2020, Ουγγαρία - Γαλλία 1-1: Οι Μαγυάροι "πάγωσαν" τους Γάλλους και ελπίζουν

Στιγμιότυπο από την αναμέτρηση της Ουγγαρίας με τη Γαλλία
Στιγμιότυπο από την αναμέτρηση της Ουγγαρίας με τη Γαλλία © 2021 DARKO BANDIC / AP IMAGES

Η Ουγγαρία αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τη Γαλλία για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Euro 2020, χάρη στα γκολ των Φιόλα στο 45+3' και Γκριεζμάν στο 66', με τους Γάλλους να έχουν τέσσερις βαθμούς και τους Ούγγρους να μένουν ζωντανοί στη μάχη για την πρόκριση στους "16"

Η Ουγγαρία αναμετρήθηκε με τη Γαλλία στη Βουδαπέστη για τη δεύτερη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Euro 2020, με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες 1-1, με τους Φιόλα και Γκριεζμάν να είναι οι σκόρερ των δύο τερμάτων. Πλέον οι Γάλλοι έχουν τέσσερις βαθμούς, με τους Ούγγρους να έχουν έναν και να θέλουν τη νίκη για να προκριθούν στη φάση των "16".

Η Πούσκας Αρένα ήταν κατάμεστη, με τους Ούγγρους να δημιουργούν μια εντυπωσιακή ατμόσφαιρα, την οποία είχαμε ξεχάσει στα χρόνια του κορονοϊού.

Οι Ούγγροι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και αποδιοργάνωσαν πλήρως τους Γάλλους, μια και χρειάστηκε να περάσουν 14 λεπτά για να καταγράψουν την πρώτη τους τελική στο παιχνίδι. Ο Μπενζεμά επιχείρησε το σουτ εντός περιοχής και ο Γκούλατσι απέκρουσε ασθενικά.

Ο Γκριεζμάν πήρε το ριμπάουντ και κατάφερε να αστοχήσει, αν και ήταν σε πολύ πλεονεκτική θέση. Για καλή του τύχη ήταν εκτεθειμένος, οπότε και να έστελνε την μπάλα στα δίχτυα, το γκολ δεν θα μετρούσε.

Μέχρι το 30' οι Ούγγροι μπορούσαν να περιορίσουν τις ορέξεις των Γάλλων, ωστόσο μετά από το μισάωρο οι παίκτες του Ντιντιέ Ντεσάμπ βρήκαν το κλειδί για να ξεκλειδώσουν την αντίπαλη άμυνα.

Στο 31' ο Μπενζεμά αστόχησε από πλεονεκτική θέση, στέλνοντας την μπάλα με δυνατό κουτεπιέ λίγο έξω από το κάθετο αριστερό δοκάρι του Γκούλατσι, "στερώντας" μια μαγική ασίστ με τον Εμπαπέ, με άψογο τσίμπημα της μπάλας.

Στο 33' ο Εμπαπέ πήρε την μπάλα στην περιοχή και προσπάθησε να ελευθερωθεί για να σουτάρει. Όταν βρήκε λίγο χώρο εξαπέλυσε το σουτ, με την μπάλα να καταλήγει λίγο άουτ. Την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ που επιχείρησε ο Πολ Πογκμπά στο 37'.

Ωστόσο οι Ούγγροι ήταν αυτοί που κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα στο σκορ. Στο 45+3' ο Σάλαϊ τροφοδότησε τον Φιόλα, αυτός με μια πολύ γρήγορη κούρσα έπιασε στον ύπνο την άμυνα των Γάλλων (Παβάρ, Βαράν), μπήκε στην περιοχή και με ωραίο πλασέ νίκησε τον Λορίς και έκανε το 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο αν και οι Γάλλοι έδειξαν διάθεση να επιτεθούν, το αμυντικό τείχος της ομάδας του Μάρκο Ρόσι ανταπεξήλθε πολύ καλά και περιόρισε τις επελάσεις προς την εστία τους.

Στο 59' οι Γάλλοι έκαναν την πρώτη τους σοβαρή απειλή, καθώς ο νεοσεισελθόντας Ντεμπελέ, ο οποίος πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 57' αντί του Ραμπιό, δοκίμασε το σουτ εντός περιοχής, με την μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι, με τον Γκούλατσι να βρίσκει αρχικά με τα ακροδάχτυλά του την μπάλα.

Στο 66' η Γαλλία βρήκε το πολυπόθητο γκολ της ισοφάρισης με τον Γκριεζμάν. Έπειτα από δυνατό βολέ του Λορίς ο Εμπαπέ έτρεξε στον κενό χώρο και πήρε την μπάλα στην κατοχή του. Ο μεσοεπιθετικός της Παρί μπήκε στην περιοχή και έκανε το γύρισμα προς την εστία, ψάχνοντας κάποιον συμπαίκτη του.

Ο Όρμπαν έδιωξε λανθασμένα, "στρώνοντας" την μπάλα στον Γκριεζμάν. Ο φορ της Μπαρτσελόνα δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, εκτελώντας τον Γκούλατσι από πολύ κοντινή απόσταση.

Μετά το γκολ του Γκριεζμάν οι Ούγγροι προσπάθησαν να αντιδράσουν, όμως η προσπάθεια του Ρολάντ Σάλαϊ στο 74' δεν ανησύχησε τον Λορίς, ο οποίος μπλόκαρε με ευκολία.

Στο 81' οι Γάλλοι έφτασαν μια ανάσα από την ανατροπή, με τον Κίλιαν Εμπαπέ να μην καταφέρνει να χριστεί σκόρερ. Ο 22χρονος επιθετικός βρέθηκε απέναντι από τον Γκούλατσι, επιχείρησε να τον νικήσει με οβίδα, όμως ο Γκούλατσι το έβγαλε και αυτό και κράτησε όρθια την ομάδα του.

Οι Γάλλοι έχασαν μοναδική ευκαιρία στο τέλος να πάρουν τη νίκη, όμως η κοντινή κεφαλιά του Βαράν, πέρασε ελάχιστα άουτ, με το 1-1 να παραμένει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα της λήξης.

Ουγγαρία: Γκούλατσι, Άνταμ Σάλαϊ (26' Νίκολιτς), Φιόλα, Όρμπαν, Νέγκο, Ναγκί, Ατίλα Σάλαϊ, Σχάφερ (75' Τσέρι), Κλαινχάισχερ (84' Λόβρεντσιτς), Ρόλαντ Σάλαϊ, Μπότκα

Γαλλία: Λορίς, Παβάρ, Κιμπεμπέ, Βαράν, Ντιν, Πογκμπά (76' Τολισό), Καντέ, Ραμπιό (57' Ουσμάν Ντεμπελέ) - (λ.τρ. 87' Λεμάρ), Γκριεζμάν, Εμπαπέ, Μπενζεμά (76' Ζιρού)

TAGS EURO 2020 ΕΘΝΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ