EURO

Euro 2020: Η Φραπάρ πρώτη γυναίκα διαιτητής της διοργάνωσης

Η Γαλλίδα Φραπάρ στον τελικό του ευρωπαϊκού Super Cup ανάμεσα σε Λίβερπουλ και Τσέλσι το 2019
Η Γαλλίδα Φραπάρ στον τελικό του ευρωπαϊκού Super Cup ανάμεσα σε Λίβερπουλ και Τσέλσι το 2019 AP PHOTO/DAVID VINCENT, FILE)

Η UEFA ανακοίνωσε τη λίστα των διαιτητών του Euro 2020 με την Φραπάρ να γράφει ιστορία, αφού γίνεται η πρώτη γυναίκα διαιτητής της διοργάνωσης σημειώνοντας ακόμη ένα ρεκόρ.

Το Euro 2020 βρίσκεται προ των πυλών, αφού η σέντρα θα γίνει στη Ρώμη στις 11 Ιουνίου με την αναμέτρηση ανάμεσα στην Ιταλία και την Τουρκία. Την Τετάρτη (21/4) η UEFA έκανε γνωστή τη λίστα των διαιτητών που θα σφυρίξουν στη διοργάνωση.

Η Στεφανί Φραπάρ πέτυχε ακόμη ένα μεγάλο επίτευγμα στην καριέρα της, αφού συμπεριλήφθηκε στη λίστα των υποστηρικτικών. Δηλαδή θα είναι είτε 4η, είτε βοηθός αν χρειαστεί. Έτσι, θα γίνει η πρώτη γυναίκα διαιτητής της διοργάνωσης.

Η Φραπάρ έγινε η πρώτη γυναίκα που σφύριξε σε φάση ομίλων του Champions League, στις 2 Δεκεμβρίου στην αναμέτρηση Γιουβέντους - Ντιναμό Κιέβου. Επίσης, είχε δώσει τα πρώτα διαπιστευτήριά της στον τελικό του Ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ του 2019 μεταξύ της Λίβερπουλ και της Τσέλσι, ενώ είχε σφυρίξει και στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Από εκεί και πέρα θα είναι το τρίτο σερί Euro χωρίς Έλληνα διαιτητή. Το τελευταίο με ελληνική παρουσία στη διαιτησία ήταν το 2008, όπου είχαν κληθεί οι Κύρος Βασσάρας, Δημήτρης Μποζατζίδης, Δημήτρης Σαραϊδάρης.

Η λίστα των 18 διαιτητών στα 51 παιχνίδια του Euro:

Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία)

Κιουνέιτ Τσακίρ (Τουρκία)

Κάρλος Ντελ Θέρο Γκράντε (Ισπανίας)

Αντρέας Έκσμπεργκ (Σουηδία)

Ορέλ Γκρίνφελντ (Ισραήλ)

Οβίντιου Αλίν Χατεγκάν (Ρουμανία)

Σεργκέι Καράσεβ (Ρωσία)

Ίστβαν Κόβακς (Ρουμανία)

Μπιόρν Κάιπερς (Ολλανδία)

Ντάνι Μακέλι (Ολλανδία)

Μάικλ Όλιβερ (Αγγλία)

Ντανιέλε Ορσάτο (Ιταλία)

Αρτούρ Μανουέλ Ριμπέιρο Σοάρες Ντίας (Πορτογαλία)

Ντάνιελ Σίμπερτ (Γερμανία)

Άντονι Τέιλορ (Αγγλία)

Κλεμέντ Τουρπέν (Γαλλία)

Σλάβκο Βίντσιτς (Σλοβενία)

Photo credits: 2019 AP Photo/David Vincent

TAGS EURO ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ