OPTA EURO ANALYSIS

Euro 2020: Η φοβερή εμφάνιση του Κάλβιν Φίλιπς απέναντι στην Κροατία

Ο Κάλβιν Φίλιπς μετά τη νίκη της Αγγλίας επί της Κροατίας στο Γουέμπλεϊ
Ο Κάλβιν Φίλιπς μετά τη νίκη της Αγγλίας επί της Κροατίας στο Γουέμπλεϊ PHOTO CREDITS: GLYN KIRK/POOL PHOTO VIA AP

Ο Στέρλινγκ έβαλε το γκολ, αλλά ο Φίλιπς ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στη νίκη της Αγγλίας επί της Κροατίας με 1-0 στο Γουέμπλεϊ.

Η Αγγλία νίκησε 1-0 την Κροατία στο Γουέμπλεϊ και ξεκίνησε το Ευρωπαϊκό με νίκη για πρώτη φορά στην ιστορία της. Ο Στέργλινγκ πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρης, μετά από υπέροχη ενέργεια και κάθετη του Κάλβιν Φίλιπς.

Ο 25χρονος μέσος της Λιντς έκανε μια σπουδαία εμφάνιση στο κέντρο, εκεί που θεωρητικά η Κροατία είχε προβάδισμα. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την τριάδα Μπρόζοβιτς, Κόβατσιτς και Μόντριτς, ενώ οι Άγγλοι έπρεπε να τα βγάλουν πέρα με τον Φίλιπς και τον Ράις, με βοήθειες φυσικά από Μάουντ και Στέρλινγκ.

Ο Φίλιπς ήταν πανταχού παρών. Πάτησε όλο το γήπεδο, πίεσε ασταμάτητα τον Μόντριτς, πάσαρε με εκπληκτική ακρίβεια.

Δείτε στο γράφημα της Opta / Stats Perform τις εύστοχες μεταβιβάσεις του Φίλιπς, που τελείωσε τον αγώνα με 31/33 εύστοχες πάσες και την ασίστ (με πορτοκαλί χρώμα) στον Στέρλινγκ.

Οι πάσες του Κάλβιν Φίλιπς στην πρεμιέρα της Αγγλίας στο Euro 2020 απέναντι στην Κροατία
Οι πάσες του Κάλβιν Φίλιπς στην πρεμιέρα της Αγγλίας στο Euro 2020 απέναντι στην Κροατία STATS PERFORM / SPORT24


Και στο δεύτερο γράφημα οι 44 ενέργειες με την μπάλα, η αποτύπωση της δουλειάς που έκανε ο Φίλιπς σχεδόν σε όλο το διάστημα ανάμεσα στις δύο περιοχές.

Οι ενέργειες του Κάλβιν Φίλιπς στην πρεμιέρα της Αγγλίας στο Euro 2020 απέναντι στην Κροατία
Οι ενέργειες του Κάλβιν Φίλιπς με την μπάλα στην πρεμιέρα της Αγγλίας στο Euro 2020 απέναντι στην Κροατία STATS PERFORM / SPORT24

Εκτός από τις 31/33 πάσες και την ασίστ, ο Φίλιπς είχε επτά ανακτήσεις κατοχής, ένα κερδισμένο τάκλιν και ένα κλέψιμο, σε μια εμφάνιση που η Αγγλία είχε πολύ μεγάλη ανάγκη, από τη στιγμή που ο Χέντερσον δεν είναι ακόμα 100% διαθέσιμος.

Euro 2020: Η φοβερή εμφάνιση του Κάλβιν Φίλιπς απέναντι στην Κροατία

Οι μάχες του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με euro προσφορές και υψηλές αποδόσεις. Betshop.gr | Όροι & προϋποθέσεις. 21+ ΚΕΘΕΑ: 2109237777. Ρυθμιστής εμπ. επικ/νίας: ΕΕΕΠ

TAGS OPTA EURO ANALYSIS ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΚΡΟΑΤΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ