OPTA EURO ANALYSIS

Euro 2020: Η Δανία έφτιαξε τείχος στην άμυνα και είναι πολυβόλο μπροστά

Οι παίκτες της Δανίας πανηγυρίζουν το γκολ του Ντόλμπεργκ κόντρα στην Ουαλία
Οι παίκτες της Δανίας πανηγυρίζουν το γκολ του Ντόλμπεργκ κόντρα στην Ουαλία © 2021 KOEN VAN WEEL/AP IMAGES

Η Δανία θέλει να συνεχίσει την εντυπωσιακή πορεία στο Euro 2020, αλλά πρέπει να διατηρήσει σε καλό επίπεδο την αμυντική λειτουργία της απέναντι στους επικίνδυνους Τσέχους και την ίδια στιγμή να παραμείνει... πολυβόλο μπροστά.

Η Δανία αντιμετωπίζει το απόγευμα του Σαββάτου (03/07, 19:00, ΑΝΤ1) την Τσεχία για την προημιτελική φάση του Euro 2020 και θέλει να συνεχίσει την εντυπωσιακή πορεία της στο τουρνουά.

Το προηγούμενο διάστημα αναλύσαμε την ατυχία που τη συνόδευε στα πρώτα δύο παιχνίδια της διοργάνωσης, όταν ήταν καλύτερη απ' τους αντιπάλους της, αλλά παρ' όλα αυτά είχε μηδέν βαθμούς. Επιπλέον, σταθήκαμε στην τρομερή πίεση που ασκεί στα παιχνίδια, με συνέπεια να αποτελεί μία απ' τις πιο απειλητικές ομάδες της διοργάνωσης, εκμεταλλευόμενη τα λάθη των αντιπάλων της.

Η τύχη γύρισε, τα γκολ ήρθαν

Σήμερα είναι μία καλή ευκαιρία να δούμε συνολικά την εικόνα της ομάδας του Κάσπερ Χιούλμαντ στο τουρνουά. Με τη συμβολή των γραφημάτων της Opta / Stats Perform, που συνεργάζεται με το SPORT24 για την κάλυψη του Euro 2020, μπορούμε να κατανοήσουμε σε μεγάλο βαθμό τα πλεονεκτήματα ή τα μειονεκτήματα των Δανών σε άμυνα και επίθεση.

Αρχικά, μέχρι τη φάση των 16, η Δανία ήταν δεύτερη σε τελικές στη διοργάνωση με 75, πίσω μόνο από την Ισπανία που είχε 87. Μπορεί στα δύο πρώτα παιχνίδια να είχε σημειώσει μόλις ένα γκολ, παρότι είχε δημιουργήσει ευκαιρίες με "αξία" 3 xGoals (χωρίς να υπολογίζεται το χαμένο πέναλτι του Χόιμπιεργκ με τη Φινλανδία), αλλά στη συνέχεια η τύχη άλλαξε και τους έκλεισε το μάτι. Συγκεκριμένα, στα επόμενα δύο παιχνίδια οι Δανοί σημείωσαν 8(!) τέρματα, παρότι είχαν ευκαιρίες με "αξία" 4.5 xGoals. Η τύχη τους επέστρεψε όσα τους χρωστούσε (και κάτι παραπάνω).

Οι τελικές της Δανίας στο Euro 2020
Οι τελικές της Δανίας στο Euro 2020 SPORT24 / STATS PERFORM

Δεν δέχονται πλέον μεγάλες φάσεις

Το πιο σημαντικό, ωστόσο, για την ομάδα του Χιούλμαντ είναι πως σταμάτησε να δέχεται μεγάλες ευκαιρίες και κατ' επέκταση γκολ. Όπως θα δείτε και στο γράφημα της Opta / Stats Perform, οι τελικές που έχουν γίνει μέσα από την περιοχή δεν έχουν μεγάλη απειλή, πέρα από τα γκολ των Τζόελ Πογιανπάλο και Τοργκάν Αζάρ στα δύο πρώτα ματς.

Οι τελικές των αντιπάλων της Δανίας στο Euro 2020
Οι τελικές των αντιπάλων της Δανίας στο Euro 2020 SPORT24 / STATS PERFORM

Αν αφαιρέσουμε το πέναλτι του Αρτέμ Τζιούμπα που έχει "αξία" 0.8 xGoals, τότε η Δανία έχει δεχθεί τρία τέρματα σε σύνολο 23 τελικών, με "αξία" 2.1 xGoals. Στην πραγματικότητα, το εκπληκτικό μακρινό σουτ του Κέβιν ντε Μπρόινε που κατέληξε στα δίχτυα είναι εκείνο που κάνει τη διαφορά και δεν φέρνει σε μία απόλυτη ισορροπία τα γκολ με τα xGoals των Δανών.

Ωστόσο, η Τσεχία καθ' όλη τη διάρκεια του τουρνουά έχουν αποδείξει πως πρόκειται για μία σκληροτράχηλη ομάδα, με τον Πάτρικ Σικ να βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση, ενώ δεν λείπουν και νέοι πρωταγωνιστές, όπως ο Τόμας Χόλες. Το έργο των Δανών δεν είναι εύκολο, αλλά έχουν την ποιότητα και την αμυντική ισορροπία πλέον, για να πάρουν το εισιτήριο για τους "4".

Euro 2020: Η Δανία έφτιαξε τείχος στην άμυνα και είναι πολυβόλο μπροστά

Οι μάχες του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με euro προσφορές και υψηλές αποδόσεις. Betshop.gr | Όροι & προϋποθέσεις. 21+ ΚΕΘΕΑ: 2109237777. Ρυθμιστής εμπ. επικ/νίας: ΕΕΕΠ

TAGS OPTA EURO ANALYSIS ΕΘΝΙΚΗ ΔΑΝΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ