OPTA EURO ANALYSIS

Euro 2020: Ποιος Σικ; Ο Χόλες διέλυσε την Ολλανδία

Ο Τόμας Χόλες
Ο Τόμας Χόλες © 2021 DARKO BANDIC/AP IMAGES

Ο Πάτρικ Σικ είναι ο σταρ της Τσεχίας στο Euro 2020, αλλά ο μεγάλος πρωταγωνιστής απέναντι στην Ολλανδία ήταν το αμυντικό χαφ της ομάδας, Τόμας Χόλες, ο οποίος είχε συμμετοχή και στα δύο γκολ.

Η Τσεχία έκανε την έκπληξη, επικράτησε 2-0 της Ολλανδίας και πήρε πανηγυρική πρόκριση για τα προημιτελικά του Euro 2020. Οι παίκτες του Γιάροσλαβ Σιλχάβι κατάφεραν να "εξουδετερώσουν" τον ηγέτη των Οράνιε, Τζίνι Βαϊνάλντουμ, ενώ την ίδια στιγμή είδαν τον Τόμας Χόλες να πραγματοποιεί μία εντυπωσιακή εμφάνιση.

Ο Πάτρικ Σικ είναι -δίχως αμφιβολία- ο σταρ των Τσέχων, αλλά η απόδοση του 28χρονου αμυντικού χαφ της Σλάβια Πράγας έπαιξε καταλυτικό ρόλο στη μεγάλη πρόκριση. Συγκεκριμένα, όπως φαίνεται και στο γράφημα της Opta / Stats Perform, ο Χόλες είχε συμμετοχή και στα δύο γκολ της ομάδας του, ανοίγοντας το σκορ και μοιράζοντας την ασίστ στο Σικ για το 2-0.

Οι ευκαιρίες του Χόλες κόντρα στην Ολλανδία
Οι ευκαιρίες του Χόλες κόντρα στην Ολλανδία SPORT24 / STATS PERFORM


Ανίκητος στις μονομαχίες, παντού στο γήπεδο

Μάλιστα, έγραψε ιστορία για την Τσεχία, καθώς έγινε ο πρώτος παίκτης με γκολ και ασίστ σε αγώνα Euro ύστερα από τους Γιαν Κόλερ και Μίλαν Μπάρος το 2004, και πάλι κόντρα στην Ολλανδία. Επιπλέον, ήταν εξαιρετικός και στον αμυντικό τομέα, ενώ κάλυψε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου, προσφέροντας σημαντικές βοήθειες.

Οι ενέργειες του Χόλες κόντρα στην Ολλανδία
Οι ενέργειες του Χόλες κόντρα στην Ολλανδία SPORT24 / STATS PERFORM

Απόδειξη, το γεγονός πως ήταν πρώτος σε κερδισμένες μονομαχίες (8), αλλά και ανακτήσεις κατοχής (9). Η δική του ικανότητα να βγάζει την Τσεχία σε γρήγορο επιθετικό transition, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του αγώνα.

Euro 2020: Ποιος Σικ; Ο Χόλες διέλυσε την Ολλανδία

Οι μάχες του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με euro προσφορές και υψηλές αποδόσεις. Betshop.gr | Όροι & προϋποθέσεις. 21+ ΚΕΘΕΑ: 2109237777. Ρυθμιστής εμπ. επικ/νίας: ΕΕΕΠ

TAGS OPTA EURO ANALYSIS ΕΘΝΙΚΗ ΤΣΕΧΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ