OPTA EURO ANALYSIS

Euro 2020: No Βαϊνάλντουμ, no party για την Ολλανδία

Ο Τζίνι Βαϊνάλντουμ
Ο Τζίνι Βαϊνάλντουμ © 2021 DARKO BANDIC/AP IMAGES

Η Τσεχία κατάφερε να εξουδετερώσει τον MVP της Ολλανδίας, Τζίνι Βαϊνάλντουμ και να τον οδηγήσει σε μία ιστορική αρνητική επίδοση.

Η Ολλανδία ήταν το μεγάλο φαβορί του ζευγαριού, αλλά η Τσεχία εμφανίστηκε εξαιρετικά διαβασμένη, περιόρισε τα ατού των Οράνιε, επικράτησε 2-0 και πήρε μία σπουδαία πρόκριση για τους "8" του Euro 2020.

Προφανώς κι η αποβολή του Ματάις ντε Λιχτ έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του αγώνα. Ωστόσο, η γενικότερη διαχείριση του αγώνα από τους Τσέχους ήταν υποδειγματική, με σημαντικότερο το γεγονός ότι κατάφεραν να περιορίσουν τον MVP των Οράνιε, Τζίνι Βαϊνάλντουμ.

Η χειρότερη επίδοση Ολλανδού ποδοσφαιριστή

Ο 30χρονος χαφ της Παρί Σεν Ζερμέν ήταν σκιά του καλού εαυτού του, δεν κατάφερε να βρει χώρους και ουσιαστικά εξουδετερώθηκε από τους αμυντικούς και τους μέσους της Τσεχίας. Μάλιστα, ο αρχηγός των Οράνιε ολοκλήρωσε το παιχνίδι με μόλις 10 επιτυχημένες πάσες, όπως φαίνεται και από το γράφημα της Opta / Stats Perform, το οποίο αποτελεί αρνητική επίδοση για Ολλανδό ποδοσφαιριστή σε νοκ άουτ φάση από το 1980, όταν κι άρχισε η στατιστική καταγραφή.

Οι πάσες του Βαϊνάλντουμ κόντρα στην Τσεχία
Οι πάσες του Βαϊνάλντουμ κόντρα στην Τσεχία SPORT24 / STATS PERFORM

Γενικότερα, ο Βαϊνάλντουμ παρουσίασε μία κατακόρυφη πτώση στην απόδοσή του, σε σχέση με τα παιχνίδια του ομίλου. Δεν απείλησε, δεν βοήθησε στη δημιουργία, δεν πάτησε περιοχή και δεν ηγήθηκε σε κανένα σημείο του αγώνα. Το απόλυτο μηδέν, την στιγμή που στα προηγούμενα τρία παιχνίδια είχε κατά μέσο όρο 3.3 σουτ, 4 ενέργειες στην αντίπαλη περιοχή και 90.3% σε επιτυχημένες πάσες.

Οι ενέργειες του Βαϊνάλντουμ με την μπάλα στην ήττα της Ολλανδίας από την Τσεχία
Οι ενέργειες του Βαϊνάλντουμ με την μπάλα στην ήττα της Ολλανδίας από την Τσεχία SPORT24 / STATS PERFORM

Οι Τσέχοι βρήκαν το "τρωτό σημείο" των Ολλανδών, το εκμεταλλεύτηκαν και έφτασαν σε μία πανάξια πρόκριση. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία...

Euro 2020: No Βαϊνάλντουμ, no party για την Ολλανδία

Οι μάχες του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με euro προσφορές και υψηλές αποδόσεις. Betshop.gr | Όροι & προϋποθέσεις. 21+ ΚΕΘΕΑ: 2109237777. Ρυθμιστής εμπ. επικ/νίας: ΕΕΕΠ

TAGS OPTA EURO ANALYSIS ΕΘΝΙΚΗ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ