OPTA EURO ANALYSIS

Euro 2020: H πίεση της Δανίας τρομάζει, αλλά η άμυνα μπάζει

Ο Αντρέας Κρίστενσεν
Ο Αντρέας Κρίστενσεν © 2021 STUART FRANKLIN/AP IMAGES

Στη φάση των ομίλων η Δανία κόντρα στη Ρωσία έπιασε εξαιρετική απόδοση. Είδε τις προσπάθειες της επιτέλους να δικαιώνονται και τελικά χάρη στη νίκη της με 4-1 σφράγισε το εισιτήριο για την νοκ άουτ φάση του θεσμού. Σημείο κλειδί για την σημερινή αναμέτρηση κόντρα στην Ουαλία, η πίεση των Δανών ψηλά στο γήπεδο αλλά και η σταθερότητα της αμυντικής τους λειτουργίας.

Στην αναμέτρηση κόντρα στην Ουαλία, η Δανία έχει την ευκαιρία να βρεθεί ξανά σε προημιτελική φάση Euro δεκαεπτά χρόνια μετά. Οι Σκανδιναβοί αποτελούν βάσει απόδοσης μια εκ των κορυφαίων ομάδων ως τώρα στην διοργάνωση. Παρά την αγωνιστική ανωτερότητά τους ωστόσο, κινδύνευσαν να αποχαιρετήσουν πρόωρα τη συνέχεια του θεσμού.

Οι άδικες ήττες με Φινλανδία - Βέλγιο και η απόδοση δικαιοσύνης με Ρωσία

Όπως έχετε ήδη διαβάσει στο SPORT24 και φαίνεται στο γράφημα της Opta / Stats Perform, η ομάδα του Κάσπερ Χιούλμαντ ήταν καλύτερη τόσο στην πρεμιέρα κόντρα στην Φινλανδία όσο και στο παιχνίδι της δεύτερης αγωνιστικής ενάντια στο Βέλγιο. Ωστόσο και στις δύο αναμετρήσεις δεν είχε την τύχη με το μέρος της, με αποτέλεσμα να μην κερδίσει κάποιο βαθμό.

Συνθήκη που άλλαξε στο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής κόντρα στη Ρωσία. Στο ματς αυτό οι Δανοί ήταν για ακόμα μία φορά ανώτεροι των αντιπάλων τους, πέτυχαν μαζεμένα τέσσερα τέρματα και πανηγύρισαν δικαιωματικά μια σπουδαία πρόκριση στη νοκ άουτ φάση του θεσμού.

Η πίεση ψηλά στο γήπεδο που δημιουργεί συνθήκες απειλής

Σημείο κλειδί η εξαιρετική πίεση που άσκησαν στο πρώτο μισό των αντιπάλων τους. Πίεση η οποία ανάγκασε Φινλανδία, Βέλγιο και Ρωσία να υποπέσουν συνολικά σε 37 λάθη. Μια επίδοση που τοποθετεί τους Δανούς στην δεύτερη θέση της σχετικής λίστας στην διοργάνωση, πίσω μόνο από τους Ολλανδούς που κατέχουν την πρωτιά με 44.

Η πίεση ψηλά των Δανών έχει προκαλέσει 37 λάθη των αντιπάλων τους
Η πίεση ψηλά των Δανών έχει προκαλέσει 37 λάθη των αντιπάλων τους SPORT24 / STATS PERFORM

Μάλιστα, από τα 37 συνολικά αυτά λάθη, 8 κατέληξαν σε τελική προσπάθεια, ενώ ένα έδωσε την ευκαιρία στους Δανούς να σκοράρουν και να ανοίξουν το σκορ στην αναμέτρηση κόντρα στο Βέλγιο.

Η άμυνα των Δανών που κάνει δύσκολη τη ζωή του Χιούλμαντ

Για να έχουν ωστόσο ελπίδες διάκρισης οι Δανοί θα πρέπει να βελτιώσουν και την αμυντική τους απόδοση. Στα τρία παιχνίδια των ομίλων δέχθηκαν συνολικά 13 τελικές προσπάθειες, οι οποίες βάσει απειλής αναλογούσαν σε 2.3 xGoals συμπεριλαμβανομένου και του γκολ-πέναλτι που δέχθηκε στην αναμέτρηση με το Βέλγιο, το οποίο έχει "αξία" 0.8 xGoals.

Τα xGoals των αντιπάλων της Δανίας στη φάση των ομίλων του Euro 2020
Τα xGoals των αντιπάλων της Δανίας στη φάση των ομίλων του Euro 2020 SPORT24 / STATS PERFORM

Ο Κάσπερ Σμάιχελ ωστόσο έχει αναγκαστεί ως τώρα να μαζέψει τέσσερις φορές την μπάλα από τα δίχτυα του, κάτι που αναδεικνύει το αμυντικό πρόβλημα της ομάδας του Χιούλμαντ. Στατιστικό που θα πρέπει να βελτιωθεί, εφόσον η Δανία θέλει να συνεχίσει να βρίσκεται στην συνέχεια του θεσμού.

Euro 2020: H πίεση της Δανίας τρομάζει, αλλά η άμυνα μπάζει

Οι μάχες του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με euro προσφορές και υψηλές αποδόσεις. Betshop.gr | Όροι & προϋποθέσεις. 21+ ΚΕΘΕΑ: 2109237777. Ρυθμιστής εμπ. επικ/νίας: ΕΕΕΠ

TAGS OPTA EURO ANALYSIS ΕΘΝΙΚΗ ΔΑΝΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ