ΑΕΚ

Έτοιμοι Σωκράτης και Μάρτιν

Έτοιμοι Σωκράτης και Μάρτιν
παπασταθόπουλος

Με δύο αγωνιστικές τιμωρήθηκε ο Ζήκος. Ανακοίνωση για το γήπεδο από ερασιτεχνική. Προς Γαλατά ο Μπασινάς

Πιο αναλυτικά η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ αναφέρει: " Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ, κατά την τελευταία της συνεδρίαση, αποφάσισε και επέβαλε στον ποδοσφαιριστή Ακη Ζήκο της ΠΑΕ ΑΕΚ ποινή αποκλεισμού δύο αγωνιστικών ημερών, οι οποίες θα εκτιθούν σε αγώνες της ομάδας του για το πρωτάθλημα της Super League 2008, για παράβαση του άρθρου 25 παράγραφος 1 του πειθαρχικού κώδικα (δυσμενείς κρίσεις εις βάρος διαιτητών)".

Η ποινή του στυλοβάτη της μεσαίας γραμμής της Ένωσης έρχεται μόλις δύο μέρες πριν το κρίσιμο παιχνίδι με τον Ατρόμητο αλλάζοντας τα πλάνα του Φερέρ. Σε συνδυασμό με την απουσία του Μπλάνκο η αναμέτρηση του Σαββάτου γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη

Στα ευχάριστα ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος και ο Μάρτιν Αρουαμπαρένα προπονήθηκαν κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα χωρίς να νιώσουν ενοχλήσεις και τέθηκαν στην διάθεση του Λορένσο Σέρα Φερέρ.

Η επιστροφή του κεντρικού αμυντικού της Ένωσης λύνει τα χέρια του Ισπανού και αρκετά προβλήματα στα μετόπισθεν. Ο Παπασταθόπουλος είναι ο καλύτερος των κιτρινόμαυρων την τελευταία περίοδο και δεν είναι τυχαίο που έβγαινε MVP στα παιχνίδια που αγωνίστηκε πριν τραυματιστεί.

Όσο για τον Αργεντίνο αριστερό μπακ, ο Φερέρ όπως και ο κόσμος της ΑΕΚ περιμένουν να δουν το καλό πρόσωπο του πολύπειρου αμυντικού. Ο Αρουαμπαρένα δεν έχει δώσει όλα αυτά για τα οποία αποκτήθηκε το καλοκαίρι και αυτό αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα αγκάθια της φετινής ΑΕΚ.

Στην πρωινή προπόνηση της Πέμπτης ο Άκης Ζήκος συνέχισε και σήμερα το ειδικό ατομικό πρόγραμμα και αύριο θα προπονηθεί σε κανονικό ρυθμό. Το πρόγραμμα της ομάδας ακολούθησε σήμερα και ο Νίκος Γεωργέας.

Ο Ισμαέλ Μπλάνκο ξεκίνησε πρόγραμμα αποθεραπείας στο γυμναστήριο, ενώ αποθεραπεία συνεχίζει και ο Τραϊανός Δέλλας. Ο Παντελής Καπετάνος έκανε τρέξιμο στο γήπεδο και ασκήσεις δύναμης στο γυμναστήριο.

Η προπόνηση της Παρασκευής είναι προγραμματισμένη στις 10.30 και θα είναι κλειστή για τους εκπροσώπους του Τύπου και τους φιλάθλους.

Μία ανάσα από “Γαλατά” ο Μπασινάς

Μία ανάσα από την Γαλατάσαράι βρίσκεται ο Μπασινάς σύμφωνα με τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας.

Ο Έλληνας μέσος που είναι ο διακαής πόθος τόσο του Ντέμη Νικολαΐδη όσο και το Λορένσο Σέρα Φερέρ θα βρεθεί αύριο ή μεθαύριο στην Κωνσταντινούπολη για να υπογράψει στα “λιοντάρια” σύμφωνα με τα Μέσα της Τουρκίας.

Τα ποσά που προφέρει η “Γαλατά” είναι πέρα από τις δυνατότητες της ΑΕΚ και το μόνο που μπορεί να φέρει τον Μπασινά στην Ένωση είναι η επιθυμία του παίκτη.

Aνακοίνωση από την ερασιτεχνική για το γήπεδο



Η κόντρα ερασιτεχνικής και ΠΑΕ για το γήπεδο της ΑΕΚ συνεχίζεται με την πρώτη να βγάζει ανακοίνωση επισημαίνοντας τα αρνητικά της περίπτωσης ανέγερσης σταδίου στην περιοχή του ΟΔΔΥ, χωρίς όμως για μία ακόμα φορά να έχει μία αντιπρόταση στην ανακοίνωσή της.

Στην ανακοίνωση της, η ερασιτεχνική αναφέρει πως το γήπεδο δεν θα είναι της ΑΕΚ αλλά του δήμου, πως μία ΠΑΕ από μόνη της δεν μπορεί να φτιάξει γήπεδο και πολλά ακόμα νομικά θέματα περί έδρα στον ΟΔΔΥ. Ουσιαστικά η ερασιτεχνική εμμένει στην επιλογή Ν. Φιλαδελφείας χωρίς όμως να παρουσιάζει κάποια εφικτή πρόταση που να καλύπτει τις ανάγκες της ΑΕΚ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

" Με αφορμή τα δημοσιεύματα του σημερινού τύπου περί εγκρίσεως από την Διυπουργική Επιτροπή του Ν. 3389/2005 περί συμπράξεως Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα για την κατασκευή γηπέδου της Α.Ε.Κ. στα Λιόσια από την Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ. η διοίκηση της Ερασιτεχνικής αισθάνεται την ανάγκη, για την καλύτερη ενημέρωση των φιλάθλων μας, να επισημάνει τα παρακάτω:

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα αλλά και με το μνημόνιο η Κυβέρνηση με σκοπό την αναβάθμιση της χωματερής των Λιοσίων αποδέχθηκε την πρόταση της Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ. για να γίνει το γήπεδο της Α.Ε.Κ. στην υποβαθμισμένη αυτή περιοχή για να αξιοποιηθεί, παράλληλα και η περιουσία του Ο.Δ.Δ.Υ. Κατά τα δημοσιεύματα θα παραχωρηθεί ο χώρος του ΟΔΔΥ στον Δήμο Ν. Λιοσίων, και την Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ. για να κατασκευαστεί το γήπεδο της Α.Ε.Κ. με εμπορικούς χώρους που θα εκμεταλλεύεται κάποια εταιρεία ειδικού σκοπού που θα αναλάβει την κατασκευή του.(ΝΕΑ 27-28/1/2007)

Το γήπεδο όμως αυτό δεν θα είναι γήπεδο της Α.Ε.Κ. αλλά γήπεδο των επιχειρηματιών μετόχων πλειοψηφίας της Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ. του Δήμου Λιοσίων, κάποιας κατασκευαστικής ή κάποιου εμίρη στο οποίο απλά θα αγωνίζεται η Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ. όπως σήμερα στο Ολυμπιακό Στάδιο. Η μόνη διαφορά είναι ότι τα κέρδη από την εκμετάλλευση του θα περιέρχονται στις τσέπες των επιχειρηματιών - μετόχων της Π.Α.Ε, με βλάβη, ηθική και οικονομική, του Αθλητικού Σωματείου της ΑΕΚ. (Ερασιτεχνικής) για τους εξής συγκεκριμένα λόγους:

α) Η Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ. δεν μπορεί να φτιάξει γήπεδο γιατί είναι εταιρεία ειδικού σκοπού, σύμφωνα με τον Ν. 2725/1999, θυγατρική του Α.Σ. Α.Ε.Κ. (Ερασιτεχνικού) με μοναδικό σκοπό, κατά τον νόμο αλλά και κατά το καταστατικό της, την δημιουργία, οργάνωση και διοίκηση επαγγελματικής αθλητικής ομάδας ποδοσφαίρου και τη συμμετοχή της σε κάθε είδους αγώνες και εκδηλώσεις που αφορούν το ποδόσφαιρο (άρθρο 65 Ν. 2725/99) .

Την άποψη αυτή προέβαλε και ο νομικός σύμβουλος του Υπουργείου Οικονομίας στη δίκη επί της αιτήσεως υπαγωγής της Α.Ε.Κ. στο άρθρο 44, ισχυριζόμενος κατά λέξη ότι: « ... σκοπός της Π.Α.Ε. δεν είναι η άσκηση οργανωμένης οικονομική δραστηριότητας - ως μια άλλη τυπική Α.Ε.- αλλά η διοίκηση επαγγελματικής αθλητικής ομάδας με σκοπό, αποκλειστικά, τη συμμετοχή σε αθλητικές εκδηλώσεις στα πλαίσια του οικείου επαγγελματικού συνδέσμου και αθλητικής ομοσπονδίας και δεν αποτελεί επιχείρηση που μπορεί να υπαχθεί στο άρθρο 44».

Η κάθε Π.Α.Ε. και Κ.Α.Ε. , κατά τον Ελληνικό νόμο, αποτελούν θυγατρικές εταιρείες της ιδρύτριας ερασιτεχνικής στις οποίες έχει παραχωρήσει, με την μορφή συμβάσεως δικαιόχρησης (Franchising), τα δικαιώματα χρήσεως του σήματος , του εμβλήματος των διακριτικών γνωρισμάτων , της εμφάνισης της ομάδας αλλά και το δικαίωμα συμμετοχής στην πρώτη κατηγορία (νυν Σουπερλίγκα) στην οποία αγωνιζόταν το ερασιτεχνικό σωματείο κατά τη σύσταση της Π.Α.Ε. και μέχρι της τυχόν λύσεως, γιατί αν λυθεί η Π.Α.Ε. τα πιο πάνω δικαιώματα επανέρχονται στο ερασιτεχνικό σωματείο.

Σύμφωνα λοιπόν, με την ισχύουσα νομοθεσία περί Αθλητικών Ανωνύμων Εταιρειών κάθε Π.Α.Ε. ή Κ.Α.Ε. δεν μπορεί να κατασκευάσει γήπεδο και να εκμεταλλεύεται τις εμπορικές του εγκαταστάσεις γιατί το αντικείμενο αυτό είναι εκτός του σκοπού της.

Για να μην υπάρξει αμφιβολία ως προς το θέμα αυτό παραπέμπουμε στην περίπτωση του σταδίου Καραϊσκάκη. Ο χώρος που έγινε το στάδιο Καραϊσκάκη, παραχωρήθηκε κατά χρήση από την Γ.Γ. Αθλητισμού για 49 χρόνια στο Αθλητικό Σωματείο «Ολυμπιακός Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιώς», ( άρθρο 46 παρ.3 Ν.3130/2003) και όχι στην «Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ», το δε γήπεδο το ανέγειρε και το εκμεταλλεύεται η εταιρεία «Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ Α.Ε.» κατόπιν συμφωνίας με το Α.Σ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.

β) Τον περιορισμό αυτό τον γνωρίζουν οι επιχειρηματίες - μέτοχοι της Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ. και γι’ αυτό, μόλις υπήχθη αυτή στο άρθρο 44 του Ν. 1892/90 , ίδρυσαν άλλη ανώνυμη εταιρεία για την κατασκευή και την εκμετάλλευση του γηπέδου που από τότε σχεδίαζαν.

Έτσι για να ξεπερασθεί το κώλυμα αυτό με το υπ’ αρίθμ. 3257/27-1-2005 συμβόλαιο της Συμβολαιογράφου Ιφιγένειας Κίμινου, οι μέτοχοι πλειοψηφίας της Π.Α.Ε συνέστησαν την Ανώνυμη Εταιρεία «EMPIRE 1924 Α.Ε. » με σκοπούς, μεταξύ άλλων την κατασκευή, απόκτηση, κατοχή, εκμετάλλευση κινητών και ακινήτων κ.λ.π που έχουν σχέση με τον αθλητισμό, την δημιουργία αθλητικών κέντρων και εγκαταστάσεων, την λειτουργία ψυχαγωγικών εγκαταστάσεων κ.λ.π (δείτε λεπτομερώς τους σκοπούς στο συνημμένο με αριθμ. φύλλου 1099/18-2-2005 Τ.Α.Ε. &Ε.Π.Ε).

Το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας αυτής, ύψους 150.000 ευρώ, κάλυψαν και κατέβαλαν οι κ.κ. α) Θεμ. Νικολαϊδης , β) Τάκης -Παναγ. Κανελλόπουλος, γ) Νίκος Κούλης, δ) Γκίκας Γκούμας, ε) Αναστάσιος Θανόπουλος, στ) Νικ. Νοτιάς, ζ) Πέτρος Παππάς, η) Στράτος Φανάρας, θ) Κωνστ. Φαναράς, ι) Γεώργ. Κουμπάρος, ια) Βασιλ. Κουμπάρου, ιβ) Γεώργ. Κιντής, ιγ) Λοϊζος Παπαδόπουλος, ιδ) Κωνστ. Λουτσίδης και ιε) Σπυρ. Δελιάδης. Στην εταιρεία των κυρίων αυτών θα ανήκει το σχεδιαζόμενο γήπεδο και σε όσους άλλους συμπληρώσουν τα απαιτούμενα ποσά για την κατασκευή του και σε αυτούς θα παραχωρήσει χρήση δημοσίας εκτάσεως το Υπουργείο Οικονομικών.

γ) Γήπεδο τη Α.Ε.Κ. είναι μόνο το γήπεδο εκείνο που θα ανήκει στο Ερασιτεχνικό σωματείο και κατ΄ επέκταση σε όλους τους ΑΕΚτζήδες στους αιώνες του άπαντες. Οι μετοχές των ανωνύμων εταιρειών μεταβιβάζονται, η ιδιότητα όμως του μέλους του σωματείου μας ούτε μεταβιβάζεται ούτε κληρονομείται.

δ) Η μεθόδευση αυτή της Κυβερνήσεως, θίγει άμεσα τα συμφέροντα του Ερασιτεχνικού σωματείου και κατ’ επέκταση των χιλιάδων μελών και φιλάθλων του που ανιδιοτελώς το στηρίζουν και το αποκαλούν «ΜΑΝΑ Α.Ε.Κ. » αλλά και γενικά προσβάλουν τον ερασιτεχνικό αθλητισμό που αποτελεί την βάση αθλητικής αναπτύξεως της χώρας για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των ολίγων επιχειρηματιών στους οποίους ξεπουλάνε δημόσιες εκτάσεις με το πρόσχημα ότι δήθεν εξυπηρετούν την ιδέα και τους φιλάθλους της Α.Ε.Κ. Το σωματείο μας ζήτησε να λάβει γνώση των αναφερομένων στον τύπο σχετικών αποφάσεων της Διυπουργικής Επιτροπής Συμπράξεων και θα λάβει τα προβλεπόμενα από τους νόμους μέτρα για την προάσπιση της ιδέας αλλά και των οικονομικών συμφερόντων του σωματείου μας























".

Ανακοίνωση από Original για τα εισιτήρια



Ανακοίνωση για την επιλογή της ΠΑΕ να μην πάρει για δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας αγώνα εισιτήρια εξέδωσε η "Original". Ο μεγαλύτερος σύνδεσμος φίλων της ΑΕΚ επικαλείται το σύνταγμα και τους νόμους, ενώ στο τέλος της ανακοίνωσης ρωτάει τον Νίκο Λυμπερόπουλο: " Νικόλα στο Περιστέρι δεν χρειάζεστε την συμπαράσταση του Κόσμου της ΑΕΚ;"

" Aνακοίνωση... Πελατειακής αγάπης!
Η ΠΑΕ "this is aek" ενημερώνει τους φιλάθλους της πως δεν θα παραλάβει εισιτήρια για τον αγώνα της Super League, Ατρόμητος – ΑΕΚ. Κατά τη σύσκεψη με την αστυνομία για τα μέτρα ασφαλείας του αγώνα, η ΠΑΕ Ατρόμητος ενημέρωσε για την απόφαση της να μη λειτουργήσει εξέδρα φιλοξενουμένων, για μεμονωμένους φιλάθλους της ΑΕΚ.


Και εμείς σας ...αγάπαμε που φροντίζετε η ΑΕΚ να μένει ΜΟΝΗ για μια ακόμη φορά! Εάν φοράμε σκούφο μπορούμε να πάμε;

Και επειδή το Σύνταγμα της Ελλάδος ...χορεύει όπως θέλει η Γράμμου: 4. Απαγορεύονται ατομικά διοικητικά μέτρα που περιορίζουν σε οποιονδήποτε Έλληνα την ελεύθερη κίνηση ή εγκατάσταση στη Χώρα, καθώς και την ελεύθερη έξοδο και είσοδο σ' αυτήν. Τέτοιου περιεχομένου περιοριστικά μέτρα είναι δυνατόν να επιβληθούν μόνο ως παρεπόμενη ποινή με απόφαση ποινικού δικαστηρίου, σε εξαιρετικές περιπτώσεις ανάγκης και μόνο για την πρόληψη αξιόποινων πράξεων, όπως νόμος ορίζει.

Κατανοούμε τον πονοκέφαλο που δημιουργούν οι οργανωμένοι στην εταιρεία σας, όμως ο υπόλοιπος κόσμος τι φταίει; Να υποθέσομε λοιπόν ότι η ΠΑΕ "this is not aek" σε συνεργασία με τον στρατό των καλοπληρωμένων σεκιουριτάδων της, την ελληνική αστυνομία σε ρόλο δωρεάν υπαλλήλου της ΠΑΕ και το ΕΑΤ-ΕΣΑ για να μην ξεχνάμε το πόσο "αριστεροί" είμαστε, θα φροντίσει για μια ακόμη φορά με αγάπη να μας δείξει ότι όποιος ΑΕΚτζής βρεθεί στην περιοχή του Κηφισσού θα συλλαμβάνεται, όποιος ΑΕΚτζής βρεθεί στην περιοχή του Περιστερίου θα περνάει φάλαγγα και όποιος βρεθεί και στο γήπεδο για να υποστηρίξει την ΑΕΚ θα καταλήξει στην κοσμοπολίτικη Γυάρο! Ευχαριστούμε που προσέχετε για την υγεία μας. Σε εμάς βάλτε και γύψο, οι υπόλοιποι τι σας φταίνε; Ζήτω η Ελλάδα των DVD, του Θέμου και του Θεμιστοκλή! Εμπρός στο δρόμο που χάραξε η Γράμμου!"







































TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ