ΕΛΛΑΔΑ

Έτοιμη για βοήθεια η UEFA

Έτοιμη για βοήθεια η UEFA
INTIME SPORTS

Για μισή ώρα περίπου συναντήθηκε ο Μισέλ Πλατινί με τον πρωθυπουργό με την UEFA να προσφέρει βοήθεια για την ανάκτηση της αξιοπιστίας. Τι δήλωσε ο Παύλος Γερουλάνος για τη συνάντηση.

Η συνάντηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον πρόεδρο της UEFA, Μισέλ Πλατινί είχε διάρκεια περίπου μισή ώρα το μεσημέρι της Τρίτης στην Βουλή.

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας συζήτησε με τον κ. Παπανδρέου τον συντονισμό δράσεων για την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου και την ανάκτηση της αξιοπιστίας του μετά από το σκάνδαλο με τους "στημένους" αγώνες.

Ο Μισέλ Πλατινί που συνοδευόταν από τον διευθυντή του γραφείου του Κέβιν Λαμούρ, τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα της UEFA, Θόδωρο Θεοδωρίδη και τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο έδωσε ένα λάβαρο της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας στον πρωθυπουργό.

Ο Μισέλ Πλατινί αρχικά απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, είπε:" Δεν είναι η πρώτη φορά που έρχομαι στην Ελλάδα και φυσικά δεν είναι η τελευταία. Μου αρέσει πολύ η χώρα σας".

Ο Γιώργος Παπανδρέου, ανέφερε :"Χαίρομαι που είστε εδώ για να συζητήσουμε και να πάρει το ελληνικό ποδόσφαιρο τη θέση που του αξίζει να έχει".

Ο πρόεδρος της UEFA στην συνέχεια τόνισε:" Περνάτε δύσκολες στιγμές με το ποδόσφαιρο".

Ο πρωθυπουργός εξάλλου, επεσήμανε: "Πρέπει να δώσουμε στους νέους τη δυνατότητα ψυχαγωγίας και ελπίδας και το ποδόσφαιρο είναι πολύ σημαντικό".

Τέλος απαντώντας ο Μισέλ Πλατινί, σημείωσε: "Ναι, είναι πολύ σημαντικό".

Ο πρόεδρος της UEFA λίγο πριν την αναχώρηση του από την Ελλάδα το απόγευμα, θα μιλήσει στους εκπροσώπους του Τύπου.

Όπως ανέφερε μετά το τέλος της συνάντησης ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος συζητήθηκε και η μεταφορά της τεχνογνωσίας της UEFA στο Ελληνικό ποδόσφαιρο με την βοήθεια της οποίας θα προχωρήσουν οι κινήσεις για την εξυγίανση.

"Ήταν μια εξαιρετικά εποικοδομητική συνάντηση μεταξύ του πρωθυπουργού και του Προέδρου της UEFA. Συζητήθηκαν διάφορα θέματα και επιβεβαιώθηκε η βούληση και των δύο μερών να μπει ένα τέλος στα φαινόμενα της διαφθοράς και της βίας που βλέπουμε στα ελληνικά γήπεδα", είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: "

Θα ακολουθήσει επίσκεψη τεσσάρων ομάδων ειδικών της UEFA που αφορούν στους "στημένους" αγώνες, στη βία στα γήπεδα, στο ντόπινγκ, και στη διαιτησία, έτσι ώστε να μπορεί και η ελληνική πολιτεία αλλά και η ΕΠΟ να έχουν την τεχνογνωσία που χρειάζεται να αντιμετωπίσουν αυτά τα φαινόμενα".

Επίσκεψη τεσσάρων ομάδων εργασίας

Συγκεκριμένα όπως αποφασίστηκε θα επισκεφτούν την Ελλάδα τέσσερις ομάδες εργασίας τις οποίες αποτελούν ειδικοί της UEFA. Η πρώτη θα είναι για τα ζητήματα διαφθοράς, η δεύτερη για την καταπολέμηση της βίας, η τρίτη για τη διαιτησία και η τέταρτη για το ντόπινγκ.

Σε 7-10 μέρες η UEFA θα στείλει τις προτάσεις της σχετικά με την επίσκεψη αυτών των ομάδων και το χρονοδιάγραμμα των εργασιών τους.

Από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης υπήρξε ενημέρωση για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο το οποίο θα τεθεί προς διαβούλευση στην Βουλή.

Μάλιστα ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος θα παρουσιάσει το αθλητικό νομοσχέδιο στο υπουργικό συμβούλιο ενώ το απόγευμα θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου όπου θα αναφερθεί και στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Μισέλ Πλατινί.

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ