ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ

Εθνική Βραζιλίας

Εθνική Βραζιλίας
Βραζιλία - Σωκράτης

Η Εθνική Βραζιλίας του Ντούγκα και των Κακά, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Ρομπίνιο και άλλων αστέρων

Με πέντε κατακτήσεις Παγκοσμίων τίτλων στο στερέωμα του ποδοσφαίρου η Βραζιλία συμμετέχει στο Confederation με στόχο να κατακτήσει τό τουρνουά. Η αρμάδα της Σελεσάο ωστόσο δεν σταματάει στους τίτλους αυτούς καθώς στο παλμαρές της έχει επτά κατακτήσεις του Κόπα Αφρικα αλλά και τρία χρυσά σε Ολυμπιακούς αγώνες, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι είναι μια "παραγωγή" ποδοσφαιρικού ταλέντου.
Με τον Κάρλος Ντούγκα στον πάγκο το ρόστερ της ομάδας πλυμμηρίζει από αστέρες του ποδοσφαιρικού χάρτη. Κακά, Ρομπίνιο, Ελάνο, Ζούλιο Μπαπτίστα, Λούσιο, Ζούλιο Σέζαρ, Ντανιέλ Αλβες, Πάτο, Νιλμάρ, Γκόμεζ και ο "δικός" μας από την θητεία του στον Παναθηναϊκό, Ζιλμπέρτο Σίλβα συνθέτουν ένα "κράμα" παλιάς και νέας γενιάς παικτών μεγάλης κλάσης.

Ποδοσφαιριστών που δεν σταματούν να "διψούν" για διακρίσεις αλλά κυρίως για μπάλα, γιατί αυτή είναι η ζωή τους όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν. Μια ομάδα που "κουβαλάει" βαριά κληρονομιά και σε κάθε παιχνίδι προσφέρει ουσία αλλά και θέαμα στους χιλιάδες οπαδούς της (και όχι μόνο) ανα τον κόσμο.

Συμμετέχει ως: Πρωταθλήτρια Νοτίου Αμερικής, με την φανέλα της επάνω από το σήμα της ομοσπονδίας να φέρει τα πέντε αστέρια από τις κατακτήσεις ισάριθμων Παγκοσμίων Κυπέλλων.

Προπονητής Κάρλος Ντούγκα:
Για πολλούς θεωρήθηκε έκπληξη η ανακοίνωση του Κάρλος Ντούγκα ως αντικαταστάτης του Κάρλος Αλμπέρτο Παρέιρα στον πάγκο της Σελεσάο. Ο 46χρονος τεχνικός, που ως αρχηγός της Βραζιλίας σήκωσε το τρόπαιο του Μουντιάλ του 1994 και είχε σπουδαία καριέρα με την φανέλα της, παρόλο που δεν είχε προηγούμενη προπονητική εμπειρία πήρε τα ηνια της ομάδας.

Ο ίδιος ο Ντούγκα προσπάθησε και συνεχίζει να το κάνει αφού το έχει ώς δόγμα, οι παίκτες του να παίζουν κυρίως με πάθος για την ιστορική φανέλα που τους δίνετε η δυνατότητα να φορούν και τους ζητάει να την τιμούν σε κάθε ματς.

Στο δύσκολο έργο του να δημιουργήσει ένα σύνολο τα πράγματα και τα γεγονότα δεν είναι πάντα ευχάριστα, αφού στην προκριματική φάση της Νοτίου Αμερικής για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 μετά το ισόπαλο 0-0 με την Αργεντινή στο γήπεδο του Μπέλο Οριζόντε, η Σελεσάο αλλά και ο ίδιος αποδοκιμάστηκαν από 50.000 οπαδούς, οι οποίοι καλούσαν τον Κάρλος Ντούγκα να παραιτηθεί.

Το αστέρι Ricardo Izecson dos Santos Leite ή αλλιώς Κακά. Μετά τους Πελέ και Ρονάλντο θεωρείται από τους μεγαλύτερους παίκτες της Βραζιλίας στην κοινή γνώμη. Ο νέος αστέρας τη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία πριν από λίγες μέρες πρόσφερε "γη και ύδωρ" για να τον πάρει στο ενεργητικό της από την Μίλαν και τα κατάφερε.

Ο Κακά έχει ήδη μια καριέρα γεμάτη τίτλους και διακρίσεις τόσο με τις προηγούμενες ομάδες του (Σαν Πάουλο, Μίλαν) όσο και με την Εθνική Βραζιλίας. Βέβαια ανάλογα υπάρχουν και προσωπικές επιτυχίες με κυριότερη την κατάκτηση της Χρυσής Μπάλας το 2007.

Το ρόστερ

Θέση Νο Όνομα Ηλικία Ομάδα
Τ 1 Ζούλιο Σέζαρ 29 Ίντερ
Τ 12 Βίκτορ 26 Γκρέμιο
Τ 23 Γκόμες 28 Τότεναμ
Α 2 Μαϊκόν 28 Ιντερ
Α 3 Λούσιο 31 Μπάγερν Μ.
Α 4 Χουάν 30 Ρόμα
Α 6 Κλέμπερ 29 Ιντερνασιονάλ
Α 13 Ντανιέλ Αλβες 26 Μπαρτσελόνα
Α 14 Λουϊσάο 28 Μπενφίκα
Α 15 Μιράντα 25 Σαο Πάουλο
Α 16 Αντρε Σάντος 26 Κορίνθιας
Μ 5 Φελίπε Μέλο 26 Φιορεντίνα
Μ 7 Ελάνο 28 Μάντσεστερ Σίτι
Μ 8 Ζιλμπέρτο Σίλβα 33 Παναθηναϊκός
Μ 10 Κακά 27 Ρεάλ Μαδρίτης
Μ 17 Ζοσουέ 30 Βόλσφμπουργκ
Μ 18 Ραμίρες 22 Κρουζέιρο
Μ 19 Ζούλιο Μπαπτίστα 28 Ρόμα
Μ 20 Κλέμπερσον 30 Φλαμένγκο
Ε 9 Λουίς Φαμπιάνο 29 Σεβίλλη
Ε 11 Ρομπίνιο 25 Μάντσεστερ Σίτι
Ε 21 Πάτο 20 Μίλαν
Ε 22 Νιλμάρ 25 Ιντερνασιονάλ




















TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ