ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ

Εθνική Ιταλίας: Με ένα νέο πρόσωπο και τρεις "επιστροφές" η αποστολή για τα τελικά του Nations League

Εθνική Ιταλίας: Με ένα νέο πρόσωπο και τρεις "επιστροφές" η αποστολή για τα τελικά του Nations League
@2023 MARTIN MEISSNER/AP IMAGES

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι γνωστοποίησε την αποστολή της Ιταλίας για το Final-4 του Nations League, με τον Μπασκιρότο να δέχεται την πρώτη κλήση του στη σκουάντρα ατζούρα και τους Λοκατέλι, Τζακάνι και Τζανιόλο να επιστρέφουν. Αναλυτικά οι επιλογές του.

Απέχουμε αρκετές ημέρες ακόμα από την έναρξη της τελικής φάσης του Nations League (14/6), ωστόσο ο Ρομπέρτο Μαντσίνι θέλησε να ανοίξει τα χαρτιά του από την Δευτέρα (29/05) ανακοινώνοντας τους παίκτες που θα συνθέσουν την αποστολή της εθνικής Ιταλίας για το Final-4 που θα διεξαχθεί στην Ολλανδία.

Από τις επιλογές του, ξεχωρίζει η πρώτη κλήση που δέχτηκε ο αμυντικός της Λέτσε, Φεντερίκο Μπασκιρότο, όπως επίσης και η επιστροφή στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα για τους Λοκατέλι, Τζακάνι και Τζανιόλο, με τους Τονάλι και Σκαλβίνι να μένουν εκτός και να τίθενται στη διάθεση της εθνικής ελπίδων της χώρας ενόψει του Euro Κ21.

Αξίζει να σημειωθεί πως έμειναν εκτός των επιλογών του παίκτες από την Ίντερ και την Φιορεντίνα, λόγω της συμμετοχής των δύο αυτών ομάδων στους τελικούς του Champions League (10/06) και Conference League (07/06) αντίστοιχα, με τον Ρομπέρτο Μαντσίνι να είναι υποχρεωμένος να "κόψει" τρεις από τους 26 παίκτες πριν από τον ημιτελικό της 15ης Ιουνίου με την Ισπανία.

Αναλυτικά η αποστολή της εθνικής Ιταλίας:

  • ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Ντοναρούμα (Παρί), Μέρετ (Νάπολι), Βικάριο (Έμπολι)
  • ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Μπασκιρότο (Λέτσε), Μπονούτσι (Γιουβέντους), Μπουοντζόρνο (Τορίνο), Ντι Λορέντσο (Νάπολι), Φλορέντσι (Μίλαν), Γκάτι (Γιουβέντους), Σπινατσόλα (Ρόμα), Τολόι (Αταλάντα)
  • ΜΕΣΟΙ: Κριστάντε (Ρόμα), Φρατέζι (Σασουόλο), Ζορζίνιο (Άρσεναλ), Λοκατέλι (Γιουβέντους), Πελεγκρίνι (Ρόμα), Πεσίνα (Μόντσα), Βεράτι (Παρί), Τζανιόλο (Γαλατάσαραϊ)
  • ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Μπεράρντι (Σασουόλο), Κιέζα (Γιουβέντους), Νιόντο (Λιντς), Ιμόμπιλε (Λάτσιο), Ρασπαντόρι (Νάπολι), Ρετέγκι (Τίγκρε), Τζακάνι (Λάτσιο)
TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ NATIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ