ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ

Εθνική Ισπανίας: Αποχωρεί από την "φούρια ρόχα" ο Τζόρντι Άλμπα

Εθνική Ισπανίας: Αποχωρεί από την "φούρια ρόχα" ο Τζόρντι Άλμπα
@2023 MARTIN MEISSNER/AP IMAGES

Μετά από 12 χρόνια παρουσίας στην εθνική Ισπανίας και 93 συμμετοχές με τη φανέλα της, ο Τζόρντι Άλμπα πήρε την απόφαση να αποχωρήσει από τη διεθνή δράση και την κοινοποίησε στην ομοσπονδία της χώρας και τον Λουίς ντε λα Φουέντε.

Ο Τζόρντι Άλμπα έχει συνδέσει το όνομά με την Μπαρτσελόνα σε συλλογικό επίπεδο και με τη φανέλα της εθνικής Ισπανίας αγωνιζόμενος σε εθνικό επίπεδο, με τον έμπειρο αριστερό μπακ να αποχαιρετάει ωστόσο αυτές τις δύο μεγάλες αγάπες του μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα τη μία από την άλλη.

Πρώτα είπε αντίο στην "Μπάρσα" για να συνεχίσει την καριέρα του στην Ίντερ Μαϊάμι ως συμπαίκτης των Λιονέλ Μέσι και Σέρχιο Μπουσκέτς ενώ παράλληλα αποφάσισε πως έκλεισε και ο κύκλος της εθνικής ομάδας.

Όπως αποκάλυψαν την Τρίτη (29/8) τα ισπανικά ΜΜΕ, ο ταχύτατος αριστερός μπακ-χαδ αποχωρεί οριστικά από την "φούρια ρόχα" έχοντας διαμηνύσει εδώ και λίγες εβδομάδες την απόφασή του στους ανθρώπους της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας όπως επίσης και στον ομοσπονδιακό προπονητή, Λουίς ντε λα Φουέντε.

Σημειώνεται πως ο Άλμπα έπαιξε για πρώτη φορά με την εθνική Ισπανίας τον Οκτώβριο του 2011, απέναντι στην Σκωτία στο Αλικάντε, ενώ σε αυτά τα 93 ματς που έπαιξε με την "φούρια ρόχα", έχει να θυμάται την παρουσία σε τρία Μουντιάλ (2014, 2018, 2022), τρία Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα (2012, 2016, 2021), το Κύπελλο Συνομοσπονδιών του 2013 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2012.

Επιπλέον, σε αυτό το διάστημα έστειλε 9 φορές τη μπάλα στα δίχτυα ενώ κατέκτησε δύο τρόπαια με την Ισπανία, το Euro του 2012 και το Nations League πριν από μερικούς μήνες.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ