ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ

Εθνική Ιρακ

Εθνική Ιρακ
iraq_2009_6_11_21_58_42

Το SPORT 24 παρουσιάζει τον πρωτάρη του Confederations Cup και τον κάτοχο του Ασιατικού Κυπέλλου, Ιράκ

Η παρθενική συμμετοχή του Ιράκ στο Confederations Cup ήρθε πριν σβήσουν οι μνήμες από την τεράστια επιτυχία και την κατάκτηση του Ασιατικού Κυπέλλου το 2007. Ο θρίαμβος που πέτυχε η ομάδα πριν από δύο χρόνια είναι ακόμα νωπός και στόχος των Ιρακινών είναι να χτίσουν πάνω σε αυτή την επιτυχία. Το επόμενο βήμα είναι το Κύπελλο Συνομοσπονδιών όπου θέλουν να δείξουν πως δεν είναι μία... φούσκα.
Τα στοιχεία πάντως δείχνουν πως το Ιράκ δεν είναι απλά μία "φωτοβολίδα". Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως ο παρθενικός τίτλος που κατέκτησε το 2007 δεν εξέπληξε τους πάντες αφού οι ίδιοι παίκτες ως "νέοι" πήραν το 2000 το AFC Youth Championship.

Η ίδια ομάδα είχε καλή παρουσία και στο παγκόσμιο Κύπελλο κάτω των 21 το 2001, ενώ έφτασε μέχρι τους τέσσερις στους Ολυμπιακού αγώνας της Αθήνας το 2004. Αυτά τα δεδομένα από μόνα τους αποδεικνύουν πως πρόκειται για μία ομάδα με ταλέντο που έχει δουλέψει αρκετά τα τελευταία χρόνια για να φτάσει στην κατάκτηση του Ασιατικού Κυπέλλου.

Η ομάδα που θα παρουσιαστεί στο Confederations Cup αποτελείται εν πολλοίς από τις παραπάνω ομάδες νέων, ενώ η μεγάλη δύναμη του Ιράκ εντοπίζεται στην επίθεση. Εκεί ο αρχηγός Μαχμούντ και ο Εμάντ Μοχάμεντ αποτελούν κίνδυνο για οποιαδήποτε αντίπαλη άμυνα. Η μεσαία γραμμή μπορεί να μην έχει τεράστιο ταλέντο αλλά στηρίζεται στην δύναμή της.

Στο Μουντιάλ του 2010 στην Αφρική δεν θα δηλώσει "παρών" και το Confederations Cup είναι η ευκαιρία για τους Ιρακινούς να δείχνουν στον κόσμο την ομάδα που έχουν και να διαφημίσουν παίκτες και χώρα.

Το αστέρι:


Γιουνίς Μαχμούντ: Είναι χωρίς αμφιβολία ότι καλύτερο έχει ν παρουσιάσει το Ιράκ. Ο επιθετικός της Αλ Γκαράφα οδήγησε όλες τις Εθνικές με τις οποίες αγωνίστηκε στις επιτυχίες με αποκορύφωμα την κατάκτηση του Ασιατικού Κυπέλλου. Έκανε το ντεμπούτο του τον Μάρτιο του 2002 στην... μεγάλη εθνική έχοντας με τη νέων 4 γκολ σε 8 παιχνίδια. Το 2007 στην μεγαλύτερη επιτυχία του Ιράκ με την κατάκτηση του Ασιατικού Κυπέλλου ήταν ο καλύτερος παίκτης πετυχαίνοντας μάλιστα το νικητήριο τέρμα στον τελικό.

Προπονητής:


Γκόραν Μιλουτίνοβιτς:
Όταν αναφερόμαστε σε προπονητές Εθνικών ομάδων το όνομα του Μιλουτίνοβιτς είναι από τα πρώτα που σου έρχονται στο μυαλό. Ο 65χρονος Σέρβος τεχνικός έχει δουλέψει σε 8 (!) Εθνικές. Μεξικό, Κόστα Ρίκα, Ηνωμένες Πολιτείες, Νιγηρία, Κίνα, Ονδούρα, Τζαμάικα και Ιράκ είναι οι ομάδες που έχει αναλάβει με το Μεξικό να τον έχει προσλάβει δύο φορές. Ο Μιλουτίνοβιτς όμως έχει δουλέψει και σε συλλόγους χωρίς όμως να έχει τις ανάλογες επιτυχίες. Πούμας, Σαν Λορέντσο, Ουντινέζεμ Μέτροσταρς, Αλ Σαντ είναι οι πάγκοι που έχει καθίσει. Το παρατσούκλι του είναι "Θαυματουργός" καθώς με τις "μικρές" Εθνικές ομάδες που έχει αναλάβει έχει καταφέρει σημαντικές επιτυχές.

Συμμετέχει ως: Είναι η κάτοχος του Ασιατικού Κυπέλλου 2007

Ρόστερ

Θέση Νο. Ονοματεπώνυμο Ηλικία Ομάδα
Τ 1 Νουρ Σαμπρί 25 Αλ Ταλάμπα
Τ 12 Μοχάμεντ Κασίντ 22 Σουλεϊμανίγια
Τ 21 Οντέι Ταλίμπ 28 Ντουχόκ
Α 2 Μοχάμεντ Αλί Καρίμ 24 Αλ Τζαζίρα
Α 3 Μπασέμ Αμπάς 27 Αλ Ταλάμπα
Α 4 Φαρίντ Ματζίντ 24 Αλ Ταλάμπα
Α 14 Σαλάμ Σακίρ 24 Αλ Κορ
Α 16 Ντάρα Μοχάμεντ 28 Σουλεϊμανίγια
Α 22 Μουγιάντ Καλίντ 24 Κούβα Αλ Τζαβίγια
Α 19 Αμπάς Ισάμ 23 Αν Αμάνα
Α 15 Αλι Χουσεΐν Ρεχέμα 24 Αλ Γουάκρα
Μ 5 Νασάτ Ακράμ 25 Αλ Τζαράφα
Μ 6 Σαλί Σαντίρ 28 Αλ Αχέντ
Μ 9 Αμπντούλ Γουαχάμπ 30 Σεπαχάν
Μ 11 Χαουάρντ Μούλα Μοχάμεντ 29 Ανόρθωση
Μ 13 Καράρ Τζασίμ 23 Αλ Γουάκρα
Μ 18 Μαχντί Καρίμ 27 Αλ Κορ
Μ 20 Σαμίρ Σαΐντ 23 Αλ Αχλί
Μ 23 Χαλκάρντ Μουλά Μοχάμεντ 21 Σουλεϊμανίγια
Ε 7 Εμάντ Μοχάμεντ 28 Σεπαχάν
Ε 8 Λουάι Σαλάχ 28 Αρμπίλ
Ε 10 Γιουνίς Μαχμούντ 27 Αλ Τζαράφα
Ε 17 Αλά Αμπντούλ Ζαχρά 27 Αλ Κορ


















TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ