ΕΘΝΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑΣ

Εθνική Γαλλίας: Νέο ρεκόρ για τον αειθαλή Ζιρού με τη φανέλα των μπλε

Εθνική Γαλλίας: Νέο ρεκόρ για τον αειθαλή Ζιρού με τη φανέλα των μπλε
@2022 FRANCISCO SECO/AP IMAGES

Ο Ολιβιέ Ζιρού συνδύασε την εκτός έδρας νίκη της Γαλλίας επί της Ιρλανδίας με ένα προσωπικό ρεκόρ αφού έγινε ο γηραιότερος που αγωνίστηκε βασικός σε επίσημο παιχνίδι των μπλε.

Η εθνική Γαλλίας πηγαίνει από νίκη σε νίκη και ο Ολιβιέ Ζιρού από ρεκόρ σε ρεκόρ, μέσα σε διάστημα λίγων 24ώρων. Στην πρεμιέρα των προκριματικών του Euro 2024 απέναντι στην Ολλανδία ο στράικερ της Μίλαν μπήκε αλλαγή στο 77' αντί του Μουανί και έγινε ο πιο γηραιός που έχει αγωνιστεί σε επίσημο ματς των μπλε, για να έρθει το βράδυ της Δευτέρας (27/06) και να γράψει ένα ακόμα ρεκόρ.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Και αυτό γιατί ο Ντιντιέ Ντεσάμπ τον χρησιμοποίησε βασικό στο Δουβλίνο απέναντι στην Ιρλανδία (0-1), τοποθετώντας τον στην κορυφή της επίθεσης, με αποτέλεσμα να γίνει σε ηλικία 36 ετών και 178 ημερών ο γηραιότερος παίκτης που φοράει φανέλα βασικού σε επίσημο παιχνίδι του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας του.

Όλα αυτά αποκτούν μάλιστα ακόμα μεγαλύτερη σημασία αν αναλογιστεί κάποιος ότι είναι και ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της εθνικής Γαλλίας, με τον δεινό στράικερ να μετράει αυτή τη στιγμή 53 γκολ στη διεθνή καριέρα του.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ