ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εθνική Ελλάδας: Τα δύο σενάρια στο μυαλό του Πογέτ για την ενδεκάδα με το Γιβραλτάρ

Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας
Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας EUROKINISSI SPORTS

Η Εθνική Ελλάδας ολοκλήρωσε την προετοιμασία της για το παιχνίδι της Παρασκευής (24/3) με το Γιβραλτάρ με τον Πογέτ να έχει καταλήξει στο μυαλό του σε δύο σενάρια αναφορικά με την ενδεκάδα που θα παρατάξει.

Η Εθνική Ελλάδας ολοκλήρωσε την προετοιμασία της για την πρεμιέρα της στον 2ο όμιλο των προκριματικών του Euro 2024 με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να αντιμετωπίζει το Γιβραλτάρ την Παρασκευή (24/3, 21:45, ALPHA, Novasports Prime, LIVE στο SPORT24) στο Φάρο της Πορτογαλίας.

Οι Έλληνες διεθνείς προπονήθηκαν στο γήπεδο όπου θα διεξαχθεί το παιχνίδι με τον Γκουστάβο Πογέτ να κρατάει κλειστά τα χαρτιά του και να μην κάνει δοκιμές σε μια προπόνηση που ήταν περισσότερο ένα χαλάρωμα και όχι ένα δυνατό πρόγραμμα, όπως άλλωστε συνηθίζεται πριν από κάθε ματς.

Ο τεχνικός της Εθνικής Ελλάδας δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου πως έχει στο μυαλό του την ομάδα που θα παίξει κόντρα στο Γιβραλτάρ και απλά περίμενε να ολοκληρωθεί και η τελευταία προπόνηση χωρίς απρόοπτα.

Μάνταλος ή Μπακασέτας για το "8"

Όπως όλα δείχνουν ο τραυματισμός του Κουρμπέλη και το γεγονός πως ο Μπουχαλάκης δεν μπορεί να παίξει 90 λεπτά φέρνει τον Σιώπη στο αρχικό σχήμα ενώ ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο αν ο Πογέτ θα βάλει τον Μάνταλο δίπλα του ή τον Μπακασέτα σε ένα επιθετικότερο σχήμα. Επίσης υπάρχει δίλημμα τόσο για το δεξί άκρο, όσο και για την κορυφή της επίθεσης.

Ουσιαστικά δύο είναι τα σενάρια που έχει στο μυαλό του ο ομοσπονδιακός τεχνικός αναφορικά με την ενδεκάδα που θα παρατάξει στην πρεμιέρα της Ελλάδας.

Σίγουρα κάτω από τα γκολπόστ θα είναι ο Βλαχοδήμος με τον Τσιμίκα να παίζει στα αριστερά και τους Χατζηδιάκο, Μαυροπάνο να αποτελούν το δίδυμο στη μεσαία γραμμή. Στα δεξιά το προβάδιμα το έχει ο Μπάλντοκ αλλά τη θέση δικεδικεί με αξιώσεις και ο Ρότα.

Τα δύο σενάρια για τη μεσοεπιθετική γραμμή

Ο Σιώπης θα είναι το εξάρι του αντιπροσωπευτικό συγκροτήματος με τον και από εκεί και πέρα στο ένα σενάριο ο Μάνταλος θα παίξει δίπλα του με τον Μπακασέτα να παίζει μπροστά τους, τον Φορτούνη να ξεκινάει στο αριστερό άκρο και έναν εκ των Μασούρα ή Κωνσταντέλια να βρίσκεται στο δεξί άκρο. Όσο για τον σέντερ φορ θα είναι ένας εκ των Παυλίδη ή Γιακουμάκη με τις πιθανότητες να είναι μοιρασμένες.

Στο δεύτερο σενάριο δεν αλλάζει το παραμικρό στην άμυνα της Ελλάδας. Αλλά σύμφωνα με όσα σκέφτεται ο Πογέτ υπάρχει το ενδεχόμενο να δούμε τον Μπακασέτα δίπλα στον Σιώπη. Σε αυτό το ενδεχόμενο ο Μάνταλος θα πάει στο δεξί άκρο, ένας εκ των Μασούρα ή Κωνσταντέλια θα αγωνιστεί στα αριστερά και ο Φορτούνης θα παίξει στο "10" πίσω από τον σέντερ φορ που και πάλι θα είναι ένας εκ των Παυλίδη ή Γιακουμάκη.

Ο Πογέτ έχει στη διάθεση του βέβαια λίγες ώρες ακόμα, έως τη σέντρα της αναμέτρησης, για να πάρει τις τελικές του αποφάσεις και να παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα με στόχο το τρίποντο με μια καλή εμφάνιση.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ