ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εθνική Ελλάδας: Οι σίγουροι και τα διλήμματα του Πογέτ για την πρεμιέρα με το Γιβραλτάρ

Ο Γκουστάβο Πογέτ στην αναμέτρηση της Εθνικής Ελλάδας κόντρα στο Κόσοβο
Ο Γκουστάβο Πογέτ στην αναμέτρηση της Εθνικής Ελλάδας κόντρα στο Κόσοβο INTIME SPORTS

Η -λαβωμένη εσχάτως- Εθνική μπαίνει την Παρασκευή (24/3, 21:45) στη μάχη των προκριματικών του Euro 2024 και ο Γκουστάβο Πογέτ έχει καταλήξει στο μυαλό του στα περισσότερα πρόσωπα, ενώ υπάρχουν διλήμματα για κάποιες θέσεις.

Η Εθνική Ελλάδας μπαίνει την Παρασκευή (24/3, 21:45, ALPHA, LIVE στο SPORT24) στη μάχη των προκριματικών του Euro 2024 και δεν υπάρχει κανένα άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης, αν θέλει να ελπίζει σε έναν όμιλο με μεγαθήρια όπως η Γαλλία και η Ολλανδία που κονταροχτυπιούνται στο Παρίσι την ίδια ώρα.

Ο Γκουστάβο Πογέτ έχει να αντιμετωπίσει προβλήματα τραυματισμών, καθώς ο Κουρμπέλης τέθηκε νοκ άουτ εξαιτίας θλάσης και δεν θα ακολουθήσει την αποστολή στο Φάρο της Πορτογαλίας, ενώ εξαιρετικά αμφίβολοι είναι οι Μπουχαλάκης και Ιωαννίδης, οι οποίοι έβγαλαν τη μισή προπόνηση χθες (22/3) και σήμερα θα ξεκαθαρίσει αν υπολογίζονται. Πάντως, οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος τους.

Το καλό είναι ότι ο Μπάλντοκ δήλωσε "παρών" μετά τις ενοχλήσεις που αντιμετώπισε στη γάμπα και ο Ουρουγουανός ομοσπονδιακός μας εκλέκτορας τον έχει κανονικά στα πλάνα του, σε μια θέση που η γαλανόλευκη δεν έχει πολλές επιλογές.

Οι σίγουροι και τα διλήμματα

Ο Πογέτ έχει ορισμένες "σταθερές" όσον αφορά την ενδεκάδα που θα παρατάξει, ενώ κάποιες θέσεις είναι ακόμα ανοικτές. Ενδεχομένως να έχει κλειδώσει στο μυαλό του η ενδεκάδα, αλλά να πειραματίζεται μέχρι την τελευταία στιγμή, ώστε να έχει τους πάντες σε εγρήγορση και να μην δώσει... στίγμα.

Ο Βλαχοδήμος πρέπει να θεωρείται σίγουρος στα γκολπόστ παρά τη φόρμα του Πασχαλάκη, ενώ στην άμυνα ο Τσιμίκας θα καλύψει το αριστερό άκρο της άμυνας και δεξιά θα παιχτεί ανάμεσα σε Μπάλντοκ και Ρότα. Στόπερ θα είναι οι Μαυροπάνος και Χατζηδιάκος, με τον Κουλιεράκη να διεκδικεί μια θέση, αλλά πολύ δύσκολα θα σπάσει το δίδυμο.

Στον άξονα οι επιλογές δεν είναι πολλές και ο Σιώπης φαντάζει μονόδρομος για τη θέση του εξαριού, με τον Μπακασέτα λίγο πιο μπροστά του. Αν ο Πογέτ θέλει μαζί και τον Φορτούνη στην ενδεκάδα, ο Τρικαλινός μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού θα κινείται πίσω από τον φορ, ο οποίος θα είναι εκ των Παυλίδη - Γιακουμάκη.

Οι θέσεις των εξτρέμ είναι ανοικτές και δεν αποκλείεται να δούμε τον φορμαρισμένο Κωνσταντέλια να παίρνει φανέλα βασικού στην πρώτη κλήση του στην Εθνική, ενώ για την άλλη πλευρά ο Μάνταλος έχει αρκετές πιθανότητες. Πάντως, ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει κάτι και θα πρέπει να περιμένουμε και την αποψινή προπόνηση επί πορτογαλικού εδάφους.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ