ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εθνική Ελλάδας: Με Ρέτσο, Παπανικολάου οι κλήσεις για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Ο Πάνος Ρέτσος
Ο Πάνος Ρέτσος EUROKINISSI SPORTS

Ο Τζον Φαν Σιπ ανακοίνωσε την αποστολή της Εθνικής για το φιλικό με την Ελβετία (01/09, 21:45) και τους αγώνες των προκριματικών του Μουντιάλ με Κόσοβο (05/09) και Σουηδία (08/09), με τους Πάνο Ρέτσο, Μάριο Βρουσάι να επιστρέφουν στις κλήσεις, ενώ για πρώτη φορά βρίσκεται στις επιλογές ο Γιάννης Παπανικολάου.

Ο Τζον Φαν Σιπ επέλεξε 28 παίκτες για τους αγώνες της Εθνικής ομάδας με την Ελβετία (01/09 - 21:45, Βασιλεία, φιλικός), το Κόσοβο (05/09 - 21:45, Πρίστινα, προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου) και την Σουηδία (08/09 - 21:45, ΟΑΚΑ, προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου).

Ο Ολλανδός ομοσπονδιακός τεχνικός κάλεσε για πρώτη φορά τον Γιάννη Παπανικολάου, ο οποίος αγωνίζεται στην πολωνική Ρακόφ Τσεστοχόβα, ενώ οι Πάνος Ρέτσος και Μάριος Βρουσάι επέστρεψαν ύστερα από τρία και δύο χρόνια αντίστοιχα στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Από εκεί και πέρα, εκτός επιλογών του Φαν Σιπ είναι ο Γιώργος Γιακουμάκης, ο οποίος δεν έχει αγωνιστεί φέτος, καθώς βρίσκεται σε διαδικασία μεταγραφής, με τις Βέρντερ και Σέλτικ να είναι οι ομάδες που έχουν εκφράσει το πιο έντονο ενδιαφέρον. Eπίσης, απόντες είναι οι τραυματίες Μιχάλης Μπακάκης, Κώστας Φορτούνης και Δημήτρης Πέλκας.

Οι ποδοσφαιριστές που περιλαμβάνονται στην πρόσκληση του ομοσπονδιακού τεχνικού είναι οι:

Οδυσσέας Βλαχοδήμος, Αλέξανδρος Πασχαλάκης, Σωκράτης Διούδης, Θανάσης Ανδρούτσος, Μανώλης Σάλιακας, Παντελής Χατζηδιάκος, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Κώστας Μαυροπάνος, Γιώργος Τζαβέλλας, Δημήτρης Γιαννούλης, Κώστας Τσιμίκας, Λεονάρντο Κούτρης, Κάρλος Ζέκα, Κώστας Γαλανόπουλος, Παναγιώτης Ρέτσος, Τάσος Μπακασέτας, Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος, Γιάννης Παπανικολάου, Ανδρέας Μπουχαλάκης, Μανώλης Σιώπης, Μάριος Βρουσάι, Γιώργος Μασούρας, Ταξιάρχης Φούντας, Δημήτρης Λημνιός, Χρήστος Τζόλης, Πέτρος Μάνταλος, Βαγγέλης Παυλίδης, Τάσος Δουβίκας.

Η αποστολή της Εθνικής Ομάδας συγκεντρώνεται την Δευτέρα 30 Αυγούστου, οπότε είναι προγραμματισμένη μία προπόνηση στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά (18:30). Την επόμενη ημέρα και ώρα 11:00 η αποστολή της Εθνικής μεταβαίνει στην Βασιλεία, όπου η προπόνηση στο St. Jakob-Park θα διεξαχθεί στις 18:00 και η επίσημη συνέντευξη Τύπου στις 17:15 (τοπική).

Φαν Σιπ: "Πολλές και σημαντικές δυσχέρειες"

Με την ευκαιρία της επιλογής των διεθνών παικτών για τους αγώνες εναντίον της Ελβετίας, του Κοσόβου και της Σουηδίας, ο ομοσπονδιακός τεχνικός Τζον Φαν’τ Σχιπ προέβη στην ακόλουθη δήλωση.

"Η Εθνική Ομάδα επιστρέφει για μία σειρά σημαντικών αγώνων, οι οποίοι εντάσσονται στο “πλάνο Κατάρ” και στην προοπτική της συμμετοχής της Ελλάδας σε τελική φάση διεθνούς διοργάνωσης ύστερα από οκτώ χρόνια αποχής.

Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα δουλέψουμε και πάλι με τους παίκτες και κυρίως που επανέρχονται οι φίλαθλοι στις εξέδρες, καθώς στην Ελλάδα απολαύσαμε τελευταία φορά την υποστήριξη του κόσμου πριν από σχεδόν δύο χρόνια.

Οι αγωνιστικοί στόχοι μας είναι σαφείς και αισιοδοξώ ότι θα τους πετύχουμε, παρά τις αντικειμενικές δυσχέρειες που αντιμετωπίζουμε και έχουν αποτυπωθεί, δυστυχώς, στα αποτελέσματα των ελληνικών ομάδων στις διεθνείς διοργανώσεις.

Επιπρόσθετα, πρέπει να λάβουμε υπόψη μας τις απουσίες σημαντικών παικτών λόγω τραυματισμών, τα στενά περιθώρια επιλογής ποδοσφαιριστών από τις ομάδες της Super League 1, αλλά και το γεγονός ότι αυτή η περίοδος, λόγω μετεγγραφών, δεν είναι ευνοϊκή ούτε για κάποιους διεθνείς που αγωνίζονται σε ομάδες του εξωτερικού.

Παρ’ όλα αυτά, επαναλαμβάνω πως αισιοδοξώ για την έκβαση των αγώνων εναντίον της Ελβετίας, του Κοσόβου και της Σουηδίας, δεδομένης της αφοσίωσης που δείχνουν οι παίκτες μας όποτε καλούνται να παίξουν για την Εθνική Ομάδα και ιδίως των δυνατοτήτων τους, οι οποίες μπορούν να τους δώσουν το δικαίωμα να προκριθούμε στο Μουντιάλ 2022".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ