ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Γιάννης Παπανικολάου στο SPORT 24: "Η φετινή χρονιά με την Ρακόφ ήταν ένα σχολείο για μένα"

Από την αναμέτρηση του Πανιωνίου με την Ξάνθη
Από την αναμέτρηση του Πανιωνίου με την Ξάνθη EUROKINISSI SPORTS

O 22χρονος πρώην μέσος του Πανιωνίου και του Πλατανιά, Γιάννης Παπανικολάου, μίλησε στο SPORT 24 για την κατάκτηση του κυπέλλου Πολωνίας με τη φανέλα της Ρακόφ Τσεστοχόβα στην πρώτη του σεζόν στο εξωτερικό.

Ο Γιάννης Παπανικολάου, ένας εκ των πολλών Ελλήνων ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στο εξωτερικό και ένας εκ των τεσσάρων Ελλήνων που αγωνίζονται στην Πολωνία (μαζί με τους Κώστα Τριανταφυλλόπουλο, Γιάννη Μασούρα και Στέφανο Ευαγγέλου), κατέκτησε το Κύπελλο Πολωνίας με την Ρακόφ Τσεστοχόβα και μάλιστα στην πρώτη του σεζόν εκτός Ελλάδας.

Η Ρακόφ θα θυμάται για χρόνια αυτή τη σεζόν, καθώς πλην της κατάκτησης του Κυπέλλου, τερμάτισε στη δεύτερη θέση (και μαθηματικά) του πρωταθλήματος (επίσης η καλύτερη θέση στην ιστορία της), με την Ekstraklasa να ολοκληρώνεται στις 16 Μαΐου.

Ο 22χρονος Έλληνας μέσος, ο οποίος πέρασε από τα τμήματα υποδομής της ΑΕΚ και φόρεσε τις φανέλες των Πανιωνίου και Πλατανιά σε επίπεδο ανδρών στη Super League Interwetten, αλλά και τη Football League (με τους Κρητικούς ως δεύτερη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου) μίλησε στο SPORT 24 για τις εντυπώσεις του από την πρώτη του σεζόν στο εξωτερικό, η οποία συνδυάστηκε και με τον πρώτο του τίτλο.

Παράλληλα αναφέρθηκε στο πως βίωσε η ομάδα την φετινή ιστορική σεζόν, στην "απώλεια" του πατέρα του, στις δύο πρώην ομάδες του που βολοδέρνουν στη Γ’ Εθνική, αλλά και το πως ήταν η ζωή του στην Πολωνία εν καιρώ πανδημίας.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιάννη Παπανικολάου:

Πως προέκυψε η μεταγραφή στη Ρακόφ και γιατί επέλεξες να πας εκεί;

"Μετά την περσινή χρονιά με τον Πανιώνιο, με τον οποίο έμαθα παρά πολλά πράγματα ως αθλητής και πήρα πολλές εμπειρίες, ήθελα να κάνω το επόμενο βήμα στην καριέρα μου.

Το εξωτερικό ήταν κάτι που το είχα ανέκαθεν στο μυαλό μου και αφού υπήρξε το ενδιαφέρον, μαζί με την οικογένεια μου και τον ατζέντη μου πήραμε αυτήν την απόφαση".

Περίμενες να πάει τόσο καλά η φετινή χρονιά για την ομάδα ή σε εξέπληξε η πορεία της;

"Η αλήθεια είναι ότι η φετινή χρονιά ήταν κάτι που εγώ προσωπικά δεν το περίμενα. Από την στιγμή που ήρθα στην ομάδα είδα πόσο επαγγελματικά λειτουργούν όλα και πόσο αφοσιωμένοι είναι όλοι στην δουλειά τους, όποτε το αποτέλεσμα δεν είναι τυχαίο".

"Η ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ΜΕ ΑΝΑΓΚΑΣΕ ΝΑ ΠΑΛΕΨΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΘΩ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΟΥ"

Στην ομάδα πως βίωσαν αυτή την ιστορική σεζόν;

"Φέτος ήταν μια ιδιαίτερη χρονιά για την ομάδα γιατί συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ίδρυσή της και οι στόχοι ήταν υψηλοί από την αρχή . Είναι πρώτη φορά στην ιστορία που η ομάδα κερδίζει το κύπελλο Πολωνίας και τερματίζει στην δεύτερη θέση, επομένως είναι η καλύτερη πορεία που έχει γίνει ποτέ στην ιστορία της

Με βάση την δουλειά που έγινε φέτος νομίζω ότι υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση απ’ όλους τους ανθρώπους της ομάδας, γιατί ήταν κάτι που αξίζαμε".

Πως κύλησε για σένα η φετινή χρονιά ατομικά και τι σημαίνει (για σένα) η κατάκτηση του Κυπέλλου;

"Η φετινή χρονιά ήταν για μένα ένα σχολείο. Το επίπεδο στο πρωτάθλημα αλλά και στην ομάδα είναι πολύ υψηλό και αυτό είχε ως αποτέλεσμα την ατομική μου βελτίωση σε πολλούς τομείς στο ποδοσφαιρικό κομμάτι.

Από εκεί και πέρα, τη φετινή χρονιά βίωσα την απώλεια του πατέρα μου και αυτό είναι κάτι το οποίο με ανάγκασε να παλέψω πολύ με τον εαυτό μου για να σταθώ στα πόδια μου. Πλέον κοιτάω μπροστά δεν ξεχνάω ότι έχει γίνει και έχω έναν λόγο παραπάνω να πετύχω όσα ονειρευόμασταν μαζί".

"ΠΙΟ ΕΛΚΥΣΤΙΚΟ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ"

Ποιες είναι οι διαφορές της Ekstraklasa με τη Super League Interwetten;

"Η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ τον δυο πρωταθλημάτων είναι στον ρυθμό . Οι ομάδες στην Πολωνία έχουν μάθει να παίζουν με ψηλά την γραμμή άμυνας, σε ένα ποδόσφαιρο αντεπιθέσεων. Αυτό κάνει το ποδόσφαιρο πιο ελκυστικό στον φίλαθλο κόσμο.

Παρ’ όλα αυτά θεωρώ ότι στην Ελλάδα έχουμε πολύ ταλέντο και οι Έλληνες παίχτες αξίζουν να στελεχώνουν τις ομάδες του πρωταθλήματός μας, όπως γίνεται και στην Πολωνία με τους Πολωνούς".

Από την αναμέτρηση του Πανιωνίου με τον Ολυμπιακό Βόλου
Από την αναμέτρηση του Πανιωνίου με τον Ολυμπιακό Βόλου EUROKINISSI SPORTS

Στην Πολωνία αγωνίζεστε 4 Έλληνες (μαζί με εσένα). Μιλάς με κάποιον από αυτούς. Και επίσης θεωρείς ότι η Πολωνία είναι κατάλληλο ποδοσφαιρικό περιβάλλον για τους νεαρούς Έλληνες ποδοσφαιριστές;

"Έχω καλή σχέση με τον Στέφανο Ευαγγέλου και τον Γιάννη Μασούρα γιατί είμασταν και συμπαίκτες πέρσι (σ.σ. στον Πανιώνιο), όποτε ναι έχουμε επαφές.

Θεωρώ πως για οποίο παιδί θέλει να δοκιμάσει να παίξει στο εξωτερικό, η Πολωνία είναι μια καλή επιλογή. Όπως είπα και πιο πάνω το επίπεδο είναι πολύ υψηλό εδώ και οι ομάδες σου παρέχουν όσα χρειάζεται ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής".

Ποια είναι η αγαπημένη σου θέση, μια και σε έχουν χρησιμοποιήσει σε κάθε θέση της μεσοεπιθετικής γραμμής;

"Η αλήθεια είναι ότι έχω αγωνιστεί σε αρκετές θέσεις αλλά η θέση που νιώθω καλύτερα απ’ όλες και μπορώ να προσφέρω περισσότερα είναι κεντρικό χαφ . Σε έναν ρόλο μποξ του μποξ (από την μια περιοχή στην άλλη) θα έλεγα".

"ΑΔΙΚΟ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΤΗ Γ' ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΑΙ ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ"

Παρακολούθησες καθόλου φέτος την Ελλάδα, υπάρχει κάποια ομάδα που ξεχώρισες και που σου άρεσε να βλέπεις;

"Ναι μου αρέσει να παρακολουθώ όσο μπορώ το ελληνικό πρωτάθλημα, έχω αρκετούς φίλους που αγωνίζονται και θέλω να μένω ενημερωμένος. Σίγουρα όλοι φέτος είδαν καλά πράγματα από τον ΠΑΣ Γιάννινα και η πορεία του έδειξε ότι γίνεται κάτι καλό εκεί. Παρ’ όλα αυτά δεν θέλω να αδικήσω άλλες ομάδες γιατί η κάθε ομάδα δίνει τη μάχη της".

Για τις πρώην ομάδες σου (Πανιώνιο, Πλατανιά) που έπεσαν στη Γ’ Εθνική;

"Για τον Πλατανιά και τον Πανιώνιο μπορώ να πω ότι είναι άδικο να βρίσκονται σε αυτές τις κατηγορίες. Ο Πλατανιάς γιατί ήταν ανέκαθεν μια νοικοκυρεμένη ομάδα και όσον αφορά για τον Πανιώνιο δεν χρειάζεται να πω πολλά.

Η ιστορία του είναι πολύ μεγάλη για να μην βρίσκεται στην πιο μεγάλη κατηγορία της Ελλάδος. Εύχομαι να βρει τον δρόμο του και να επιστρέψει όσο πιο σύντομα γίνεται εκεί που αξίζει".

Πως είναι η κατάσταση στην Πολωνία με τον κορονοϊό και αν πέρασες δύσκολα λόγω της πανδημίας;

"Η κατάσταση με τον κορονοϊό είναι νομίζω σε όλη την Ευρώπη λίγο πολύ η ίδια. Τα κρούσματα τον χειμώνα ήταν αρκετά υψηλά, υπήρχε καραντίνα και εδώ. Η διαχείριση από την ομοσπονδία (ποδοσφαίρου) ήταν πολύ καλή, παρ’ όλα αυτά είχαμε ομάδες με κρούσματα σχεδόν κάθε βδομάδα, αλλά σχεδόν όλοι οι αγώνες γίνανε βάση προγράμματος. Ακόμη και αυτό δείχνει ότι τα πράγματα λειτουργούν επαγγελματικά".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ