ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εθνική Ελλάδας: Η OPAP Arena που μπορεί να γίνει καταλύτης πρόκρισης και η Κωνσταντέλιας mania

Εθνική Ελλάδας: Η OPAP Arena που μπορεί να γίνει καταλύτης πρόκρισης και η Κωνσταντέλιας mania
INTIME SPORTS

Η Εθνική Ελλάδας ήρθε ισόπαλη 0-0 με τη Λιθουανία στην OPAP Arena, η οποία μπορεί να γίνει κινητήριος μοχλός για την πρόκριση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Ξανά τρέλα με Κωνσταντέλια.

Η Εθνική είχε ρεπό από τον όμιλο της στα προκριματικά του Euro 2024 και έδωσε φιλική αναμέτρηση. Ένα παιχνίδι ορόσημο, καθώς είναι το πρώτο στο νέο της "σπίτι", την OPAP Arena. Η Ελλάδα ήρθε ισόπαλη χωρίς σκορ απέναντι στη Λιθουανία και ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του Μαρτίου.

Πλέον, οι διεθνείς συγκεντρώνονται στις διασυλλογικές τους υποχρεώσεις και ο Γκουστάβο Πογέτ θα έχει χρονικό διάστημα περισσότερο των δύο μηνών, ώστε να προετοιμάσει την ομάδα του για τις δύο κρίσιμες αναμετρήσεις των προκριματικών κόντρα στην Ιρλανδία (16/6) και τη Γαλλία.

Όρεξη, ενέργεια, αλλά και χαμένες ευκαιρίες

Τα δύο ματς απέναντι στο Γιβραλτάρ και την Λιθουανία είχαν πολλά κοινά στοιχεία. Η Εθνική είχε τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού, ήταν εξαιρετικά απειλητική και έκανε τόνους τελικών προσπαθειών.

Στο ματς των προκριματικών στο Φάρο είχε συγκεκριμένα 30 τελικές προσπάθειες. Στο ματς της OPAP Arena είχε επίσης τον ίδιο αριθμό τελικών, σύμφωνα με τα στατιστικά της UEFA. Είχε το 63% της κατοχής και έκανε 266 πάσες, έναντι 110 της αντίπαλης ομάδας. Όμως δίχτυα δεν κατάφερε να βρει.

Το ερχόμενο παιχνίδι κόντρα στην Ιρλανδία στην OPAP Arena είναι must win και είναι απαραίτητο η αποτελεσματικότητά της να χτυπήσει "κόκκινο", ώστε να μετουσιώσει αυτή την υπεροχή και σε γκολ. Επαναλαμβάνουμε πως το θετικό είναι πως η Εθνική απειλεί, άρα αυξάνει και τις πιθανότητες της να σκοράρει.

Όσο για το εκτός έδρας ματς κόντρα στη Γαλλία είναι μια άλλη ιστορία και θα είναι το πιο δύσκολο τεστ του Γκουστάβο Πογέτ στον πάγκο της Ελλάδας.

Η OPAP Arena μπορεί να γίνει κινητήριος μοχλός

"Είναι η έδρα μας, αλλά δεν το έχουμε συνηθίσει ακόμη" είχε δηλώσει ο Πογέτ πριν από το παιχνίδι. Το φιλικό απέναντι στη Λιθουανία ήταν η ιδανική ευκαιρία ώστε οι διεθνείς να νιώσουν την ατμόσφαιρα του νεότευκτου γηπέδου της ΑΕΚ.

Η Εθνική στο παρελθόν έχει αποδείξει ότι μπορεί να λειτουργήσει πολύ καλά σε δυνατές έδρες. Όπως ήταν το Καραϊσκάκης, παλαιότερα το Παγκρήτιο και εσχάτως το Πανθεσσαλικό Στάδιο.

Το παγωμένο ΟΑΚΑ αφαιρούσε δυνάμεις από την Εθνική ειδικά σε ματς τα οποία έπρεπε να έχει το πάνω χέρι. Με τους Λιθουανούς δεν βρήκε το γκολ, όμως ένιωθες τον παλμό της εξέδρας. Οι 15.000 φίλαθλοι δεν γέμισαν την OPAP Arena, όμως έδιναν ώθηση. Κάθε φορά που οι διεθνείς πίεζαν ή είχαν ευκαιρία ο κόσμος δημιουργούσε ατμόσφαιρα, ακόμη και σε φιλικό.

Ο κόσμος από μόνος του ή μια δυνατή έδρα δεν δίνουν τις νίκες, δεν είναι άλλωστε τόσο απλό το ποδόσφαιρο. Όμως μια έδρα με όλη τη σημασία της λέξης μπορεί να λειτουργήσει ως κινητήριος μοχλός. Μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο κόντρα στους Ιρλανδούς, όπου η Εθνική θα θέλει να έχει τον ίδιο ρόλο με αυτό της Δευτέρας (27/3), του κυρίαρχου δηλαδή.

Όσο για τα ματς κόντρα σε Γαλλία και Ολλανδία, ο καθένας μπορεί εύκολα να καταλάβει ότι θα γίνεται το αδιαχώρητο, ώστε η ζωή των μεγάλων αντιπάλων να γίνει αρκετά δύσκολη. Αυτό άλλωστε θέλει να πετύχει και ο Πογέτ: "Να ξέρουν ότι όποιος έρχεται εδώ θα περάσει δύσκολα".

Η απόλυτη τρέλα με Κωνσταντέλια

Η τρέλα για τον Γιάννη Κωνσταντέλια είναι πολύ μεγάλη, με τον αθηναϊκό φίλαθλο να κοινό να αποθεώνει τον νεαρό ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ. Ενδεικτικό ότι σε κάποιο σημείο του παιχνιδιού στο πρώτο μέρος και όταν βρισκόταν ακόμη στον πάγκο, μικρά παιδιά στις εξέδρες φώναζαν ρυθμικά το όνομά του.

Φυσικά όταν ήρθε η ώρα, ώστε να μπει αλλαγή στο 59ο λεπτό αντί του Μπακασέτα δέχθηκε το ζητωκραύγασμα και το standing ovation από τους φιλάθλους στην OPAP Arena. Το χαμόγελο δεν έφυγε από τα χείλη του, όπως και συνέβη στο ντεμπούτο του την περασμένη Παρασκευή, ενώ ζωγραφισμένο στο πρόσωπό του ήταν και όταν χαιρετούσε τους δημοσιογράφους στο δρόμο προς το λεωφορείο.

Ένας υπερταλαντούχος ποδοσφαιριστής, που εντυπωσιάζει στην Stoiximan Super League και έχει στρέψει όλη την κουβέντα πάνω του στην ηλικία των 19 ετών. Φυσικά, η περαιτέρω εξέλιξή του δεν θα ευνοήσει μόνο την ομάδα του, αλλά και το οικοδόμημα της Εθνικής.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ